Jump to content

Featured Replies

Posted

Recimo aeroflotom Beograd - Barnaul povratna oko 550 evra

a u jednom pravcu Barnaul - Beograd oko 750 evra

Ne razumem  :o

U biznisu vaze neka druga pravila tako da 1+1 nisu uvek 2. Isto kao na pijaci, tri para carapa su uvek 100 dinara bez obzira sto jedne kostaju 40 dinara.  clap

Једноставна логика: Осигуран повратак назад, сигурно место у авиону/возилу, а тиме је лакше и манипулисати јер се карта плаћа одмах, па компанија добије више новца у старту.

• Author

Da li postoji mogucnost da kupim dve povratne karte, s tim da se ne iskoristi jedna karta u pravcu Beograd - Barnaul?

Da budem slikovitiji. Putujem sam iz Beograda u Barnaul, ali iz Barnaula se vracam u istom avionu ali u drustvu sa jos jednom osobom.

Dve povratne = 1100 evra

Jedna povratna + 1 u jednom smeru = 1300 evra

Da li postoji mogucnost da kupim dve povratne karte, s tim da se ne iskoristi jedna karta u pravcu Beograd - Barnaul?

Da budem slikovitiji. Putujem sam iz Beograda u Barnaul, ali iz Barnaula se vracam u istom avionu ali u drustvu sa jos jednom osobom.

Чини ми се да код неких авиокомпанија карта аутоматски бива поништена ако се не искористи један сегмент.

tri para carapa su uvek 100 dinara bez obzira sto jedne kostaju 40 dinara

Ja još ne videh 3 para za 30 dindži.

Једноставна логика: Осигуран повратак назад, сигурно место у авиону/возилу,

A šta oni imaju od toga što ćeš ti sedeti u avionu i u povratku, pa da ti ponude 200 evra za tu uslugu ?

• Author
, а тиме је лакше и манипулисати јер се карта плаћа одмах, па компанија добије више новца у старту.

Kartu placam odmah u jednom i u drugom slucaju. Ne razumem. :102:

Beograd-Barnaul ti je skupa varijanta.

Zasto ne bi uzeo kartu do Moskve a tamo do Barnaula recimo sa S7 kompanijom?

Prodjes jeftinije.

Ja još ne videh 3 para za 30 dindži.

Ne videh ni ja.

A šta oni imaju od toga što ćeš ti sedeti u avionu i u povratku, pa da ti ponude 200 evra za tu uslugu ?

Ne nude oni Tebi 200e za uslugu nego Ti nudis njima.

A kako je kod low cost kompanija cena karte nezavisna od toga da li je povratna ili ne? Ko je sad tu lud? I mene nervira to sto je nekad karta u jednom pravcu skuplja od povratne.

, а тиме је лакше и манипулисати јер се карта плаћа одмах, па компанија добије више новца у старту.

Kartu placam odmah u jednom i u drugom slucaju. Ne razumem. :102:

Просто.. купујеш карту повратну 1. август - 15 август. И плаћаш обе одмах. У случају да купујеш карту у једном правцу, такође плаћаш одмах, али компанија жели да осигура да ћеш се с њом враћати и да има сигурног путника, тако да плаћаш обе одмах. Тиме компанија зна да има сигурног путника тада, а новац обије раније за пут.

Слично као и камата на штедњу у банци. По виђењу је 1%, а по орочењу на годину дана 6%. :D

sto bi onda iko ikad kupio kartu u jednom pravcu? ako je npr beograd - pariz - beograd 300 evra, a beograd - pariz 500 evra, lepo kupim povratnu, a posle se ne vratim i gotovo.

sto bi onda iko ikad kupio kartu u jednom pravcu? ako je npr beograd - pariz - beograd 300 evra, a beograd - pariz 500 evra, lepo kupim povratnu, a posle se ne vratim i gotovo.

:happyyy: :happyyy: :happyyy:klanj::

Зато што ако не искористиш други сегмент, карта вероватно пропада  smartass

Ал ово ми је генијално, дају ти јефтиније јер им плаћаш унапред, бла бла бла, али ти ипак пониште ако не летиш с њима... иако си платио...

ali neeee.....

npr. hocu da letim BG-Pariz, a necu Pariz-BG

kupim povratnu, i ne vratim se, pa onda nek "propadne" karta, mislim, ja sam sto sam htela iskoristila..

hocu da kazem, uvek kupite tako da prvi let iskoristite, a povratak mozete da kupite samo radi reda da bi vam bilo jeftinije. i mirna backa.

ali neeee.....

npr. hocu da letim BG-Pariz, a necu Pariz-BG

kupim povratnu, i ne vratim se, pa onda nek "propadne" karta, mislim, ja sam sto sam htela iskoristila..

hocu da kazem, uvek kupite tako da prvi let iskoristite, a povratak mozete da kupite samo radi reda da bi vam bilo jeftinije. i mirna backa.

Shvatio sam, to s propadanjem je bio pokušaj da se našalim  :-[

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

A zašto osoba 2 ne kupi tamo povratnu kartu?

Npr ideš do Pariza i kupiš BG-Pariz-BG. Ako vodiš nekog iz pariza, ta osoba kupi Pariz - BG - Pariz, a ne vrati se u Pariz.

Eto rešenja. Kao koza, vuk i kupus  ;D

Mada mi nije logično. Kad bih išao u Pariz pre se ja ne bih vraćao u BG. :potty:

Mada mi nije logično. Kad bih išao u Pariz pre se ja ne bih vraćao u BG.

... ja bih se vratio ...  123 ... znas li onu pesmu "selo moje lepse od Pariza" ?

Mada mi nije logično. Kad bih išao u Pariz pre se ja ne bih vraćao u BG.

... ja bih se vratio ...  123 ... znas li onu pesmu "selo moje lepse od Pariza" ?

Znam nastavak

.... odoh preko jer je ovde kriza  ;D