Jump to content

Featured Replies

Pogreši konj, a ne magarac!

није ми јасна ова пословица.....  zvizhd

и да, наравно да је најважније да је стигла....

ниси објаснио шта на крају значи ово "Levelszekrenybo..." ...

ljudi ja mislim da taj kod nema veze sa zivotom. Da mozes poslati razglednicu i bez tog koda i da ce opet stici :D

Aj da probamo to.  ;D

ljudi ja mislim da taj kod nema veze sa zivotom. Da mozes poslati razglednicu i bez tog koda i da ce opet stici :D

Aj da probamo to.  ;D

е, Николице, ти кад га одвалиш.....  :o

не верујем, ал' ајд, на теби ћу прво да пробам....

ускоро....

:mah:

Evo da vas izvestim da je razglednica iz Meksika stigla u Nemačku a u Srbiju nije. Ne znam kako i zašto ali eto.  :102:

Aj da probamo to.  ;D

е, Николице, ти кад га одвалиш.....   :o

не верујем, ал' ајд, на теби ћу прво да пробам....

ускоро....

:mah:

Стићи ће сигурно. Неки Хрват је годинама слао разгледнице из иностранства без икаквог кода и скоро све су стизале. Ја сам још у новембру послао из Софије две разгледнице са кодом али ниједна није стигла.

razglednica iz Meksika stigla u Nemačku a u Srbiju nije.

зато што Мексиканцу не знају где је Србија.... 

а, можда су је послали у Сиберију...    lol::

• 1 month later...

Ja sam iz Meksika pokusavala da posaljem razglednice sa tim kodom, ali bezuspesno jer nigde nema postanskih sanducica. U Gvatemali sam uspela da pronadjem prastaro sanduce na zidu glavne poste u gradu Xela (Quetcaltenango) i poslala ih sa famoznim kodom. Obe su stigle i gle cuda na obe je neki revnosni sluzbenik nalepio markicu u vrednosti 8 kecala sto oko jednog dolara.

U El Salcadoru se desila najludja stvar, u gradicu Suchitoto udjem u postansku zgradu i ubacim u sanduce koje je na sred pulta za kojim rade postanski sluzbenici dve razglednice samo sa kodom i isetam napolje. Za nepunih pet minuta sustigao me je zadihani postanski sluzbenik pruzajuci mi obe razglednice i objasnjavajuci mi kako sam "zaboravila" da kupim i nalepim markicu. Pokusah da mu objasnim o kakvom je kodu rec, ali covek je bio istinski zabezeknut onim sto mu rekoh jer nikada u zivotu za doticni kod nije cuo. I naravno nije pristajao da predam razglednicu samo sa kodom.

Siroma' salvadorski postar, nije znao s kim se kaci lol:: Sta sve jos ludi Srbi nece da izmisle da zaj..u sistem ;D

• 3 weeks later...

par dana

не знам колико је то тачно дана, али -

нема још...  :cry22:

• 3 weeks later...

Evo i ja isprobah famoznu sifru za besplatno slanje razglednica i funkcionise.  :banana: Poslao sam dve iz Svajcarske i jedna je stigla, drugu cekam da mi drugarica javi.

E na svakave nepodopstine cete vi mene ovaku staru "navuci". Krenemo pre 10 dana u Veneciju, uredno zapisem vas famozni kod i zaboravim papir kod kuce. Ma rekoh, nema veze ,kupim razglednice kad ono ni u jenoj tabakeriji nema marke....ja poludim, uzmem olovku i napisem iz glave 2FA-BB i pustim u snaduce, pa sta im bog da.

I stigle SVEEEEEEEEE tri! Jedna u Bratislavu,jedna u Novi Sad, jedna u Kikindu!!!!!

E pa hvala!!!!!

Ludilo, majke mi!

E na svakave nepodopstine cete vi mene ovaku staru "navuci". Krenemo pre 10 dana u Veneciju, uredno zapisem vas famozni kod i zaboravim papir kod kuce. Ma rekoh, nema veze ,kupim razglednice kad ono ni u jenoj tabakeriji nema marke....ja poludim, uzmem olovku i napisem iz glave 2FA-BB i pustim u snaduce, pa sta im bog da.

I stigle SVEEEEEEEEE tri! Jedna u Bratislavu,jedna u Novi Sad, jedna u Kikindu!!!!!

E pa hvala!!!!!

Ludilo, majke mi!

Mislio sam da je tako, šifra 2FA-BE nema nikakvog smisla odnosno značenja. Šta god da napišeš stićiće.

Samo da i ja da prijavim da sam probao da pošaljem razglednicu iz novog sada za novi sad i stigla je.

ima li ko da posalje bilo kakvu, bilo odakle, vracam 2? inace hobi mi je skupljanje razglednica :) odgovor na pm

Živimo u dobu kada su skuplje razglednice, nego markice :)

Sva moja iskustva sa poslednjih mnogo putovanja mi kazuju da je upravo obrnuto, tj. da su markice i po dva tri puta skuplje od razglednica. Mozda je kod nas drugacije.

ima li ko da posalje bilo kakvu, bilo odakle, vracam 2? inace hobi mi je skupljanje razglednica :) odgovor na pm

Poslacu ti ja, imam neke interesantne ;) salji adresu.

• 4 weeks later...

Ljude odakle ste slali te razglednice iz Novog Sada? Volela bih da posaljem nekoliko u Centralnu Ameriku, ali osim onog velikog postanskog sanduceta u blizini ulaza u katedralu (za koju znamo da nije katedrala ;)) ne znam ni za jedno drugo, ali nisam videla da odatle poslednjih petnaest godinaiko odnosi iakavu postu... Buduci da takodje ni u postu nisam krocila ne pamtim koliko dugo ne secam se ni da li na ulazu u postu postoji sanduce. Znam da sam tokom poslednjeg putovanja bila u problemu jer postanskih sanducica prosto nema.

Ljude odakle ste slali te razglednice iz Novog Sada? Volela bih da posaljem nekoliko u Centralnu Ameriku, ali osim onog velikog postanskog sanduceta u blizini ulaza u katedralu (za koju znamo da nije katedrala ;)) ne znam ni za jedno drugo, ali nisam videla da odatle poslednjih petnaest godinaiko odnosi iakavu postu... Buduci da takodje ni u postu nisam krocila ne pamtim koliko dugo ne secam se ni da li na ulazu u postu postoji sanduce. Znam da sam tokom poslednjeg putovanja bila u problemu jer postanskih sanducica prosto nema.

Ja sam baš u to sanduče ubacio razglednicu!  ;D

Ispred svake pošte imap sanduče, mislim da ima na autobuskoj i železničkoj i imaš u ulici Modene tamo gde je ono zaštićeno drvo.

Ja mislim da imas sanduce ispred one male poste u Futoskoj (prekoputa elektrotehnicke) kao i u posti kod limanske pijace.

Ja mislim da imas sanduce ispred one male poste u Futoskoj (prekoputa elektrotehnicke) kao i u posti kod limanske pijace.

Jeste ima tamo. Ispred svake pošte imaš poštansko sanduče.

• 2 weeks later...

I još nešto, ne znam da li je tako i u Srbiji (vjerovatno i besplatno. jeste), ali u BiH se može svaki put kad se šalje koverta slati besplatno. To mi je otkrio amidža koji je dugo radio u direkciji pošte i koji godinama šalje besplatno. Eh sad, ne znam da li to isto može i za razglednice, morat ću isprobati, ali za koverte da. Mašina koja sortira ide po automatskom principu i samo je bitno da ima nešto na mjestu markice i da je tanko kao markica što je dovoljno da to prepozna kao markicu. I naravno bitno je ubaciti u sanduče, a ne dati službeniku na šalteru. :P On je dugo lijepio svašta, izreže neku sličicu iz novina ili namače markice sa starih koverti da ih može skinuti i šalje. ;D  :shh: