Jump to content

Featured Replies

Moram da priznam, da me je ova tema bas zaintrigrala. Malo sam trazio po netu, međutim nisam nista nasao o toj sifri. Jel ste sigurni da je fora u sifri, mozda bi razglednica stigla i bez icega napisanog.  :?

О овоме сам и ја размишљао. Кад сам први пут на овом сајту прочитао за ову шифру исту сам куцао у Гуглу. Резултати претраге су ме одвели на сајт неког Хрвата који већ деценијама шаље разгледнице из целог света без икакве шифре и без маркице. Ако се добро сећам, по његовим речима 90% разгледница је стигло.

Iako prica zvuci dobro, meni je nekako logicnije da se radi o praksi tolerisanja slanja razglednica u inostranstvo bez postarine, nego da smo dosli u posed neke super tajne sifre.  :D Jednostavno nema nikakve logike u ovoj prici.

верујем да је тај код нека верзија првобитне праксе  да прималац плаћа поштарину, а не пошиљалац....

ако сте некад видели ознаку Т, као у недавном Јовановом случају из Шпаније, некад и поред маркице, уколико је мањи апоен, тј, недовољно плаћено - то би по правилу требало да буде наплаћено од примаоца, али - то поштари готово никад не раде - јер, кад већ добију такву разгледницу - баш их брига да вам куцају на врата и траже неку сићу - много је лакше да је само убаце у сандуче....

знам из искуства!!!!

али ево - првом следећом приликом ћу покушати да пошаљем и бланко разгледницу, чак и без кода, па да видимо.....

:blob:

Ја сам 8. овог месеца послао две разгледнице из Софије и ни једна још није стигла. :(

@Amon.Ra

Da, igrom slučaja i ja ću ići u Krakov.  A kako si rekao, od tri razglednice samo jedna je stigla, tako da ćemo sada da proverimo slanje u periodu oko Nove godine ;)

@beljin

Na razglednici koja je meni stigla piše T- , nekako me to asocira na tax free.

@beljin

Na razglednici koja je meni stigla piše T- , nekako me to asocira na tax free.

E na sta mene sve tek slovo T podseca. :D

верујем да је тај код нека верзија првобитне праксе  да прималац плаћа поштарину, а не пошиљалац....

:blob:

Ne znam, zasto bi ta sifra, koju bi trebao da zna svaki korisnik poste glasila  2FA-BE.  :?

A kako si rekao, od tri razglednice samo jedna je stigla, tako da ćemo sada da proverimo slanje u periodu oko Nove godine ;)

стигла је и друга, само ми је другарица касно јавила..... и то из Кракова у Немачку!!!!

чекам да стигне и трећа, можда је овај момак изгубио кључ од поштанског сандучића.....      ;)

(Da li je i poslata?) :)

наравно да јесте Пеђа, послао сам ти и мејл 21. окт. да те обавестим.....

претпоставио сам да је твоје нејављање значило негативан одговор, па сам спремио да ти пошаљем још једном, плус још једну са маркицом - ето тако......

значи, сутра.....    teg

стигла је и друга, само ми је другарица касно јавила..... и то из Кракова у Немачку!!!!

E pa skroz si me pretekao, i ja šaljem za Nemačku!

• 2 weeks later...

Sta bi sa slanjem IZ Srbije. Da li stize u neku stranu zemlju?

• 1 month later...

Evo stiglo iz Srbije u Srbiju!

Na razglednici su dva velika slovo T pečata.  :blob:

Nisu mi ništa tražili da platim. Tako da je za sada ok :)

Stigla divna razglednica Novog Sada iz Srbije u Madjarsku.

Hvala Ivice.

Samo ovi Madjari trazili da platim marku jer posiljalac nije platio! :bang:

Hvala Ivice.

коначно.....

нема на чему, Пеђа....

сад ти да вратиш.....

а, треба ми и још једна услуга, послаћу ти пм....

п. с. Мађари су сељаци, зар не знају да пошиљалац није 'тео да плати!!!!

e da amone, stigla je i ona tvoja razglednica iz krakova (ako se ne varam) jos davno davno al' zaboravio sam da ti kazem.

Ludo  :fool: je l' to od ona od mene?

e baš ta!

Nego, jesu li stigle razglednice što sam ja poslala iz Krakova???

e da amone, stigla je i ona tvoja razglednica iz krakova (ako se ne varam) jos davno davno al' zaboravio sam da ti kazem.

е, блесо, а ја се жив поједох свих ових месеци!!!!  :pivoooo:

Nego, jesu li stigle razglednice što sam ja poslala iz Krakova???

мени стигла у понедељак,

хвала, хвала, хвала....  :mah:

• 3 weeks later...

Hvala Ivice.

е, добих данас ДВЕ фри-послате разгледнице, једну од Алекса из Амстердама, а другу од Пеђе/Лон-а из Будима и Пеште...

ХВАЛА, момци!!! супер избор...

но, Холанђани су написали "Frankering gecontroleerd", а Мађари "Levelszekrenybo..." (не могу да разазнам последње слово или два), што вероватно значи да им ја платим маркицу...

али, мало морген...

и, Пеђа, код треба да гласи 2 FA BE, а не BB, но упалило је!!!

а ово друго - ОЧНДЗЏСЛПП (Одавно Чезнем Неког Да Зезнем, Џепа Се Лати, Поштарину Плати) ти је супер фора, али, како већ рекох - мало морген...

е, још да "проради" у Београду...  nono

одмах шаљем нову...  :roll:

"и, Пеђа, код треба да гласи 2 FA BE, а не BB, но упалило је!!!"

Pogreši konj a ne magarac! Važno da je stiglo.