Jump to content

Featured Replies

Ima jos nekih stvari ako ste sa kolima da svaki dan zaradite vise  ;D znam de ima da se kupi polovnih televizora od 5 do 15e koje odmah oteras na autobusku stanicu i prodas od 20e do 50 gastrabajterima koji to salju familiji ovde sa praskom za ves i toalet papirom sto meni nikako nije jesno nisam obracao paznju n te cene. i jos nesto ima radnji gde  mozes kupis krs bajk na kojem mozda samo izduvane gume za 10tak e uzmes vozas se po becu  kad podjes nazad pokloni ga :)

• Author

U Becu mozete isto na aerodromu da prikupljate kolica za po 50c po komadu ali mozete da se zeznete kao i mi kada smo isprobavali ovu varijantu pa da skupite brdo Ceskih kruna  :)

Cesi ubacuju po 5 kruna, mislim da je 25 kruna = 1e ali nisam siguran  :)

Uglavnom nama su dobrodosle jer smo posle isli u Cesku  :)

U Amsterdamu ovo nefunkcionise jer se na aerodromu nedaje kaucija za kolica.

U Berlinu isto funkcionise :)

...i jos nesto ima radnji gde  mozes kupis krs bajk na kojem mozda samo izduvane gume za 10tak e

Gde ima ovih radnji? Meni treba dobar bajs, vratio bih se na njemu do Srbije  :yok:

• Author

Za koju drzavu pitas?

Ako si slucajno u Holandiji samo prosetas po mestu gde si i ukrades jednu  :)

Velike su sanse da vlasnik nikad ne primeti :) jer se u NL godisnje ukrade oko 4 miliona bicikli :)

mhm u becu 22i tu je radnja,il uzmi bazar ima negde ih poklanjaju ja nikad nisam isao po tu gratis robu nemam vremena nit znam jezik da se objasnim s njima gde adresa... ima krseva da kuois al ima ekstra starih malo ruznih modela al ok kvalitet

brate bravo,ja kad uzimam privatno bajk obavezno kopija pasosa il nekog dokumenta ne je**m se na granici s tim nikad...  clap.gif' alt=':clap:'>

• 6 months later...
  • Author

Jedna nova informacija.

Sreo sam dvojivu Italijana koji putuju po Evropi a zaradjuju tako sto odvoje dva dana za skupljanje bakra po gradu.

Kazu da se razlete u ranim jutarnjim satima i seku kablove sa starih sporeta, televizora i drugih stvari koje ljudi izbacuju na ulicu da ih pokupe djubretari, kasnije te kablove ociste a na netu pronadju otpad koji otkupljuje sekundarne sirovine i dobiju oko 5e po kilogramu bakra.

Kazu da su najveci problem imali u Parizu i Becu jer nisu uspeli da nadju dovoljno bakra pa su poceli da skupljaju limenke i krupne komade gvozdja i iskilavili se kao majmuni :) jer moraju da prikupe vecu kolicinu da pokrpe budzet.

Ima li neko novija iskustva ili saznanja oko zarade na putovanju?