Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

Potreban mi je savet kako najbrže iz da stignem autostopom iz Niša do Zagreba.Porblematican deo mi je Beograd,pa ako bi neko mogao da mi objasni kako da (ako uhvatim nekog ko ide npr. samo do Bubanj potoka) najbrže stignem do mesta na kojem ću kasnije stopirati za Zagreb?

P.S. Naslov bi mislim trebao da bude pomoc najmladjem autostoperu  :)

Hvala

Alek

Pa ne bi trebalo to da ti se desi jer u glavnom ljudi idu za gred ili dalje. Elem, i ako zavrsis tamo video sam na sajtu gsp da od bubanj potoka ide 306 do Ustanicke, gde na primer mozes uhvatiti 17 do opstine Novi Beograd (pitaj vozaca gde da izadjes) i preko puta uhvatis 611 pa do Zmaj pumpe koja je vec na autoputu Bg-Zg. Da bi nasao dobro mesto pogledaj autostoperski vodic na sajtu, ni meni nije odatle bas najjasnije.

E sad ova ideja koju sam ja predlozio izgleda malo komplikovano, ako neko ima bolju neka predlozi :)

mozda da hvatas obilaznicu oko Beograda, to bi bila ideala, nakon naplatne rampe skretanje, ide se pored Avale, tuda prolaze svi kamioni, cak i da izadjes nakon naplatne mozes odatle stopirati i onda izlazis na autoput Beograd-Zagreb!

Najbolje je da stopiras na naplatnoj rampi Bubanj potok, nemoj da se mices odatle. Lepo napis markerom na jednom papiru A4 HR i pritani na voznje samo do hrvatske granice ili direktno do ZG. A od HR granice opet smo direktne voznje do ZG ili do naplatne rampe na ulazu u ZG Ivanja Reka.

Znaci da sumiram od Nisa neuzimati voznje ako nisu do sledecih destinacija: Napaltan rampa Bubanj potok, eventualno Simanovci, granica sa HR i naplatna rampa pre ZG (Ivanja Reka) jer ako se zaglavis u nekoj nedodjiji tesko da ces stici brzo za ZG. Prihvataj voznje samo ako su do tih destinacija i bice sve lako i brzo.

Srecno :)

• Author

Hvala na savetima,da li si pokusao nekad na Bubanj potoku da stopiras za Hrv?Verovatno bi mi tako najlakse bilo,mada bih cekao duze.

• Author

Hvala na odgovorima,prvo vozilo koje sam usopirao na naplatnoj rampi NAIS kod Nisa je bio jedan turcin koji me je odmah povezao sve do granice sa HR gde ga nazalost nisam mogao cekati,odmah sam nasao naseg coveka koji me je odvezao do Zagreba.Jeste da idu sporo,ali ih je najlakse ustopirati.

Kamiondzije su zakon i uvek su puni prica, tesko se nadje neki nervozan tip jer im je posao takav da nemogu da se nerviraju dok voza ali zato kad izadju iz kamiona pa moraju da cekaju pola sata istovar ili utovar, to je vec druga prica.