Jump to content

Featured Replies

NIje u redu ispadne me 80 eura od rima do pariza 27 jula :bang:

Takse su im prevelike

Definitivno je zlatnp doba low cost letova proslo.

Zna li neko kada bih mogao da pazarim ovu kartu po nizoj ceni?

Najjeftiniji od Rima do Pariza sa taksama i torbom 80 eura, takodje 80 od Pariza do Barse krajem Jula.

Ne zelim toliko da platim. Ako neko ima ideju ili misljenje kad je najbolje da kupim a da bude jeftinije nek javi bio bih zahvalan.

@jms.uk Il planiram bez prtljaga da ides? Mala cena a naplacuju 20 eura do 15 kila

Il planiram bez prtljaga da ides? Mala cena a naplacuju 20 eura do 15 kila

pa ovde ti retko ko putuje sa vise od rucnog prtljaga..

@jms.uk Il planiram bez prtljaga da ides? Mala cena a naplacuju 20 eura do 15 kila

21 let sa njima do sada - uvek samo sa rucnim prtljagom.

Da li znate kada Ryan izbacuje popuste za kraj Oktobra, planirao bih da odmorim u Portugalu? Znam da je jos uvek rano za takvu vrstu promocije ali ko pita ne skita.  ;)

Dal li postoji mogucnost menjanja  datuma leta nakon kupljene karte bez doplacivanja?

Da objasnim na primeru: recimo karta placena za let 1. avgusta po ceni od 50 eura i sad odlucim par dana pre leta (29 jula) da bih ipak putovao 3. avgusta a cena karte za taj dan je veca recimo 80 eura. Dal ja treba da doplatim da bih putovao 3. avgusta ili ne?

takodje me zanima dal Ryan air vrsi povracaj para ako potpuno odustanemo od leta? Koliko zadrzavaju?

Il planiram bez prtljaga da ides? Mala cena a naplacuju 20 eura do 15 kila

pa ovde ti retko ko putuje sa vise od rucnog prtljaga..

Ja ne znam kako ljudi putuju samo sa rucnim prtljagom. Gledao sam na njihovom sajtu i smesne su dimenzije koje dopustaju 55x40x20 10 kg. Nerealno za putovanje duze od 3 dana.

Ja ne znam kako ljudi putuju samo sa rucnim prtljagom. Gledao sam na njihovom sajtu i smesne su dimenzije koje dopustaju 55x40x20 10 kg. Nerealno za putovanje duze od 3 dana.

ovo sam ja govorila pre 6,7 godina kad sam bila jako razmazen putnik :D

pa sta se ti presvlacis sedam puta dnevno?  :o

kad jednom naucis da se spakujes i vidis prednosti putovanja samo sa rucnim prtljagom, shvatices o cemu pricamo i nece ti pasti na pamet da vuces kofercine. nono

provela sam 3 nedelje u egiptu, samo sa rucnim prtljagom, mesec dana u srbiji (zivim van srbije) samo sa rucnim prtljagom,  a putovanja od po nedelju dana i manje necu ni da nabrajam. ako ostajes duze uvek mozes da operes ves, pa za put od 20 dana naravno da neces nositi 20 pari carapa ::crazy:

sto se tice dimenzija, to uopste nisu mali koferi, meni prostor nikad nije problem, pre kilaza. kad stavim 10kg u rucni prtljag obicno ostane mesta.

pritom, menjam odecu, koristim kozemtiku, perem zube, citam knjige, koristim kompjuter i za sve od ovoga nadje se mesto u mom rucnom prtljagu.

mozda ti ovo pomogne:

^

I ja bih mogao sa jednom torbom od 10kila i rancem da mi budu carry on ali to ne dozvoljavaju (2 torbe za carry on)

Ovako cu morati da nosim vecu torbu za 15 kila i ranac u koji cu da strpam 7 kila.

To ce me kostati dodatih 20 eura za check in na svakom letu, i to me jako nervira al ne mogu drugacije nazalost.

Takodje problem je oko pranja. Nema svaki hostel perionicu cak sta vise 90% nema a ne bih bas da provodim vreme trazeci perionicu po gradu.

Bilo bi fino ako bi dopustili ovakav duffel bag da prodje kao carry on ali nema sanse dimenzije su vece

resize?sq=400&uid=997567715&mid=204325

Pa ako mu dimenzije odgovaraju, zasto da ne.  Uzmi lenjir i izmeri, vecina torbi na tu foru manje vise odgovara zahtevima za velicinu. Ja sam skoro isao 10 dana sa rucnim prtljagom, imao sam stvari i vise nego potrebno a torba mi je bila koji cm sira od dozvoljene vrednosti, i sve je to ok dokle god mozes da je uguras u kalup. Ako i tezina predje malo, obuces neki duks i sta jos mozes. Cak sam video i nekog lika da nosi dodatni par patika u rukama a ranac mu 'puca'. Sve moze ako si dovoljno snalazljiv + nema peglanja oko cekiranja prtljaga i agonije u iscekivanju da li ce isti na kraju da se pojavi.

Da li znate kada Ryan izbacuje popuste za kraj Oktobra

Pocni da pratis pocetkom septembra...

• 2 weeks later...

Dal li postoji mogucnost menjanja  datuma leta nakon kupljene karte bez doplacivanja kod ryanair-a?

Da objasnim na primeru: recimo karta placena za let 1. avgusta po ceni od 50 eura i sad odlucim par dana pre leta (29 jula) da bih ipak putovao 3. avgusta a cena karte za taj dan je veca recimo 80 eura. Dal ja treba da doplatim da bih putovao 3. avgusta ili ne?

takodje me zanima dal Ryan air vrsi povracaj para ako potpuno odustanemo od leta? Koliko zadrzavaju?

Molio bih da mi neko odgovori ako moze.

Mislim da nema te kateogrija "zamena leta uz doplatu". Mozes samo da odustanes od tog leta i kupis novu kartu. Takodje, ne dobijas nikakvu nadoknadu u slucaju odustajanja od leta. Mozda postoje specificne okolnosti pod kojim mozda i vracaju novac, ali ne bih se kladio. Sve to sigurno negde pise na njihovom sajtu, pa potrazi. Novac za kartu jedino vracaju u slucaju da oni otkazu ili pomere let iz nekih razloga. Ili mogu da ponude zamenu za neki drugi datum.

Uvek moze da se menja let.

To zadovoljstvo kod Ryana kosta 25e plus razlika u ceni promenjenih letova.

Jedino kad ne moze da se zameni let je ako si vec odradio online check-in

Sad sam uneo zbrku, izvinjavam se! Nisam se dobro "odrazio". Hteo sam da kazem da nema menjanja datuma leta bez doplate! A ovo za doplatu od 25 evra i razliku u ceni letova koje menjas stvarno nisam znao.

Ma sve moze kod Rajana ako si voljan da platis.

Ime mozes da menjas za 100 evra.

A ako odustanes od leta mozes da trazis povracaj taksi koje se placaju drzavi ali i za to ti Rajan naplacuje 20 evra taksu  ;D

Pa ja ne znam sta si ti ocekivao?

Da kupis kartu za 20 evra pa da je onda tek tako zamenis za onu od 120?  :o

Da li mi se to samo cini, ili Ryanair pokusava namerno da "otezava" pretragu letova korisnicima?! Posto sad kad se odabere destinacija i datumi, u nedeljnom prikazu letova nema vise ispod svakog datuma najjeftinije ponude, vec samo pise "low fares available". To prakticno znaci, da moras da klikces na svaki dan da bi video cene, a krajnji cilj je da, ocigledno, ako nisi dovoljno uporan, povecava se verovatnoca da ces uzeti kartu za datum koji prvi odaberes, a da pritom ne pogledas 2-3 dana okolo, gde su mozda jeftinije karte.

Ako mi je logika dobra i ako i na taj nacin pokusavaju da ucare, onda je to krajnje jadno i nisko :potty:

I ja sam primetio. Mislim da je problem kod njih i da ce biti sredjeno ako ne danas onda sutra

Pre bih rekao da je Dragance u pravu. Samo je jako glupo sto recimo pise low fares available i onda kliknes i pise "no flights on this date"

I ja sam se začudila, međutim, sledeći put kad sam proveravala, vratilo se sve u prethodno stanje :?