Jump to content

Featured Replies

Pratis svaki dan, nikad ne znas kad ce promocija.....ponekad traje par sati, nema nikakvih pravila...

svratis na sajt kad god imas 5 minuta, i prijavis se da ti salju newsletter.

Ryan-experti, uno momento. Planiram 11.aprila sa Thessalonikija za Paphos (Kipar). Cena karte je sada oko 47 eur total. Vidim da za neke druge dane ima za oko 15 eur. Predlažete da sačekam još koji dan-nedelju, poučen iskustvima od ranije kad su znali da padaju, ili su ovo neke ''egzotične'' destinacije gde se cene ne ''nećkaju'' mnogo?

Takođe, nema nekih povoljnih letova za Solun otuda, oko 80-130 evra. To već ne verujem da se isplati, niti da će pasti pa kontam da je bolji let iz turskog dela, iz Lefkoze za Istanbul za 28 eur.

I da li neko zna da li uopšte (offtopic) može da se prvo sleti u turski deo pa uđe u grčki? Grk reče da ne može a drugar odavde kaže da može!?!

Hvala mnogo.

Pozdrav ljudi,imam 2 pitanja :

1.ako sam ja dobro shvatio onaj štambilj na boarding passu dobijem na check in šalteru jel ?

2.imam let u petak sad iz Budimpešte za Stansted i na boarding passu piše T2 to je terminal 2,ali sam zujao po netu i na wikipediji pročitao da oni lete na term. 1 ( znam da na wikipediji često pišu gluposti ,ali da ne bi bilo poslije nismo znali ) :? ,poslao sam mail i aerodromu i Ryanu ,ali ni traga ni glasa od njih

prvi put letim s njima sada pa da baš ne zazujim zbog toga,hvala  :)

2. Ovo pitanje me je zaintrigiralo da potražim odgovor ali ga nisam našao.

Tačno je da sve lc lete sa/do F1. Interesantno da na zvaničnom site "Franc Liszt" u "redu letenja" uopšte nema Rayana. :bang:

Tražim dalje.

pedjalon,izgleda da je ipak terminal 2B ,ovo kaže na wikipediji :

From 1 September 2005, re-opened Terminal 1 serves all low-cost carriers except Ryanair who checks-in its passengers in Terminal 2B. Terminal 1 is divided into Schengen and Non-Schengen boarding gates.

sad je i onoj tablici napisano 2B, izgleda da je svježe obnovljena stranica,dolje piše današnji datum

Biće da je tako. Sad se podsetih da sam ja pre par godina leteo sa rayanom sa F2. Mislio sam da je iznimka. To je malo nezgodno zbog prevoza do grada. Vozom se može samo sa F1.

Danas u Budimpesti u Westendu ce Ryanair deliti besplatne karte onima koji su obuceni u plavo. Evo ako se neko slucajno nadje u Budimpesti, ima sanse da leti besplatno.

prati li ko memingen - faro, hoce li se pojaviti cene bez on-line check in i ostalih taksica, cekam negde za prvu polovinu maja?

Ryan-experti, uno momento. Planiram 11.aprila sa Thessalonikija za Paphos (Kipar). Cena karte je sada oko 47 eur total. Vidim da za neke druge dane ima za oko 15 eur. Predlažete da sačekam još koji dan-nedelju, poučen iskustvima od ranije kad su znali da padaju, ili su ovo neke ''egzotične'' destinacije gde se cene ne ''nećkaju'' mnogo?

Takođe, nema nekih povoljnih letova za Solun otuda, oko 80-130 evra. To već ne verujem da se isplati, niti da će pasti pa kontam da je bolji let iz turskog dela, iz Lefkoze za Istanbul za 28 eur.

I da li neko zna da li uopšte (offtopic) može da se prvo sleti u turski deo pa uđe u grčki? Grk reče da ne može a drugar odavde kaže da može!?!

Hvala mnogo.

Bio sam prosle godine na Kipru, i sletao i poletao iz Larnake, ali sam bez problema presao i na turski deo Kipra i vratio se. Na sred glavne pesacke zone u Nikoziji se nalazi granicni punkt, pasoska kontrola i sve redovno. Gomila turista svakodnevno prelazi i vraca se, sasvim normalno. Ne vidim zasto bi ti imao problema zbog toga.

E sad, za suprotan pravac, ne znam, mozda sa grcke strane mogu da prave problem ili sta vec, ali, mislim da ne bi trebalo.

Kada sam prelazio nazad iz turskog dela u grčki (sleteo sam originalno u Larnaku) su mi zagledali pasoš i pitali me da li sam došao trajektom ili avionom u turski deo. Informacije koje sam ja pre dobio je da građanima članica EU ne mogu praviti problem za takav ulazak, a za nas ne znam.

Meni pre nekih 5-6 godina u konzulatu u Londonu rekose da mi nece dati kiparsku vizu ako sletim u 'okupirane teritorije' , Ercan aerodrom.

I konačno potvrda: Rayan poleće iz Budimpešte sa terminala B2.

FR8353 London STN 12:00 2B

FR8371 London STN 20:15 2B

17.02.202.

A leti i sa 2A, Npr za Barcelonu.

Dakle Rayan poleće i sleće na Ferihegy 2 iliti terminal 2 i to ili 2A ili 2B.

Da li je vec neko kupovao kartu za letove iz Budimpeste? Da li se moze placati u evrima sa Visa karticom,jer meni samo nudi u forintama...

Kupovao sam ja pre neki dan. Izgleda da ne moze u eur kad se polece iz BUD. Ali nemoj da te to brine sto ti nude u forintama, banka ce to sve konvertovati u eur ili rsd u zavisnosti za koji racun ti je kartica vezana.

Ja sam kupio Mastercardom, obračunali su mi u HUF a banka mi zadužila račun u dinarima po zvaničnom srednjem kursu za forintu.

Admin Fee - Per passenger/per new one way flight - relates to costs associated with Ryanair's booking system. No fee applies to payments by:

1. Ryanair Cash Passport holders

2. MasterCard Prepaid cardholdrs in all markets (except when booking flights originating from the UK and Italy)