Jump to content

Featured Replies

Zar ne reče neko da ta kartica ne prolazi kod Ryan-a ????

Sent from my PMP5197DULTRA using Tapatalk 2

vise nece ni ona. od 1. decembra 6 funti ide na sve kartice.

Da, nazalost.  Nezavisno od platne kartice, morace da se plati taj harac. :death:

Taman kad smo usli u fazon, oni promjenise sistem grrr :cry22:

Javno bih se zahvalio forumasici Eli sto mi je kupila kartu danas, zelim puno slicnih transakcija i putovanja ::crazy:

Zasto mi, kad koristim Google Chrome, na Ryan-ovom sajtu izbacuje:

"You have more than one Ryanair booking page open, this can lead to booking errors. Please close all Ryanair booking pages and start again."

A pritom nema otvorene druge stranice (naravno, sem one spamerske koja se otvara automatski za rezervisanje hotela preko njih). :102:

Samo da javim, sredili su ovu gresku. :stop:

a chekajte, karta je ono sto kasnije dobijem preko check in online-a? ono shto otshtampa/sachuvam u pdf-u? i na tome treba da pishe samo dan odlaska?  :o

Kad odradis online check in dobijes boarding pass, odstampas ga i sa time ides na aerodrom. Tu pored datuma putovanja stoji i broj leta, relacija, referentni broj, kada se gejt zatvara, vrijeme polaska, tvoje ime i drzavljanstvo. Imas jos i podatke o kabinskom prtljagu, da moras da imas validne dokumente i sl. Na dnu papia imas dio koji oni sebi odcjepe.

ali cek, ove su samo info sa odlazni let. shta da radim za povratni  :o isti papir im dajem pripovratku ili..?  :o

Ne, moras da odradis online check in za oba leta, i odlazni i povratni.

Mozda jos nije nastupilo onih 15 dana prije tvog povratnog leta, pa zato ne mozes da ga cekiras?

aham!da to je po sredi. propustila sam taj detalj pricitanju  ::crazy: hvala najlepse na informacijama  klanj::

Sasvim slucajno naleteo na ovaj video

Ima li nekog da razume spanski pa pojasni u cemu je problem. Jer nije valjda zbog jedne knjige sletela aviona i pre nego sto je poleteo. :-\

U neku ruku mi je zao, u neku ne...Mislim, znas koja su pravila i potrudi se majku mu da se spakujes sa sve tasnom u rucni prtljag, damn! :P Mada koliko znam, dozvoljeno je nositi knjigu u ruci, da ima sta da se cita u avionu. Bar kod Wizza. Mrzi me da trkeljisem sad Rajanova pravila.

A ovo sa gorivom i klimom?

Nisam jos leteo sa njima, svakako da imam zelju. Ali m pomalo zabrinjavaju. lol::

nehvalite se da ryr ukida 10 od 30 letova iz Budimpeste od 10 januara.

pokacili se na cenama usluga.

Citaj skontao majkl da moze da im uzme jos.

a oni prvo kao nece dati,a ovaj im posle uzme vise.  klanj::

car

e, a ako je malo veca kilaza od one prijavljene za 1-2kg 'el prave problem ili..? moram da umesto prijavljenih 15 doplacujem kao da nosim 30kg? :?

zasto bi pravili problem za 4 kg a ne za 3kg, jel bas toliko tesko izvuci nesto iz kofera,ranca. Pravila su jasna, moguce je da te i ne cimaju za 20kg preko ili za 1kg da smaraju,da li si spremna na taj rizik.Mozda prodjes tamo akad se vracas da te cimaju zavisi,moj savet ti je da ne rizikujes imaju puno pravo da ti naplate.

pa u tome mi je i problem, shto ne mogu nishta da izvadim jer nemam gde da ostavim. koristim ryanair da iz londona odem u dablin, pa se posle bar dana vracam na let lond-bg. ali, hvala. moram da rizikujem i rahunam na potencijanu doplatu za eventualnih 2kg vishka  ::crazy:

Kupio sam prijatelju ryanair kartu, ime mu je Djordje tako sam i naveo...hoce li to biti problem s obzirom na slova i da li da tokom cekiranja napisem ime u istom formatu ili u formatu Dorde?

Tu je problem u nasim slovima u pasosu, jer "Đ" ne postoji u engleskom alfabetu, a opet, "Dj" ne postoji u srpskom i onda kad neko ko ne zna srpski proverava ime u pasosu i na karti, vidi da nije isto. Ipak, nama je nekako normalnije da napisemo "Dj" u slucaju kad moramo da koristimo engleski alfabet, nego samo "D", a to unosi zbrku.

Poenta je da, kako god da ga napises, uvek mogu da te cimaju i dodatno zadrze, ako im se hoce, ali, sem toga, verovatno nista vise. Zavisi od toga ko su zaposleni i na koju su nogu ustali tog dana. Pisam sam vec negde na forumu o istoj situaciji, jer sam kupio drugu kartu i napisao ime kao Djordje, pa su ga gnjavili i kao nesto dodatno proveravali u Belgiji, Sarlroa, da bi ga na kraju pustili. Prosto, zato sto su tamo preterano i dosadno detaljni, rigorozni, a iznad svega-smotani ;D

Ne lupaj mnogo glavu, ako i dodje do problema, lepo i smireno objasni pricu o nasem alfabetu i to je to. Desilo mi se da i kompletno pogresno napisem ime, pa tad niko to nije ni primetio niti pravio problem.

e o ovome sam pisao nekoliko puta al ajd opet

u donjem delu pasosa imate 2 3 reda nekih cifri i ime i prezime osobe upisano bez "nasih" slova, tu trebate da pogledate kako da napisete.

From November 30, Ryanair introduces changes to the commissions charged for card payments.

Ryanair will charge, in addition to the admin fees of 6€/6£ (8USD), another 2% for credit cards.

While on debit cards only the admin fees will be charged for each flight booked.

There is an exception for those bookings made using a Ryanair Cash Passport in Ireland, Germany and Spain, where admin fees can be avoided until 1 February, 15 February and 21 March 2013, respectively.

:psuje: :psuje: :psuje: