Jump to content

Featured Replies

Mislim da u najgorem slucaju moze tvoj ranac da ne putuje(iako jos nisam cuo za takav slucaj), ali ti svakako mozes :smile: 

slobodno se opusti, pa i kais ima veliku debelu metalnu plocu,bar mooj, pa mi nikad nisu pravili probleme, kao i koferi sto imaju razna ojacanja,cipele sa metalnim ojacanjima itd.

Nov sam na forumu i prvi put radim online check in pa imam 4 pitanja ako bi neko mogao da mi odgovori.

Rezervisao sam karte za dve osobe jednom rezervacijom ryan air.

1) da li kod check in cekiram karte za obe osobe odjednom ili moram za svaku posebno?

2) da li cu dobiti da odstampam 2 bording passa ili samo jedan?

3) da li mogu odmah da cekiram i povratni let?

4) da li cu dobiti da odstampam i bording pass i za taj povratni let ili ce sve biti na onom papiru kod cekiranja za odlazni let?

1.posebno

2.2

3. check in free 7 days to 2 hours or from 30 days when purchasing an allocated seat

4.dobices odvojeno

Ljudi, nesto mi nije jasno oko cekiranja za Ryanair. Kupio sam karte za Bratislavu, 4.11. na tamo, 7.11. nazad. U momentu kupovine (28.10.) je vazilo pravilo da je besplatno cekiranje 7 dana pre leta, sa napomenom da se od 1.11. menjaju pravila tako da ce cekiranje biti moguce 4 dana pre leta.
Danas sam usao na sajt da cekiram let na tamo, medjutim izgleda da su mi cekirali oba leta. Nije bilo mogucnosti da cekiram samo jedan, nego su mi nakon unetih podataka iz pasosa dali 2 boarding passa. Ne razumem, jer je povratni let za 5 dana.
Da li cinjenica da imam oba boarding pass-a znaci da sam uspesno cekiran za oba leta i da treba da iskuliram, ili ipak treba da obratim paznju na jos nesto?

Nisam bio siguran kako broje te dane, jer ako racunas sve dane, ukljucujuci i danasnji i dan leta, onda ima 5. A opet ako 4 dana znaci 96 sati pre leta, isto se ne uklapa jos uvek.
Dobro, hvala, iskreno se nadam da si u pravu! :smile:

Letim sa aerodroma u Sofiji, moram li da stampam boarding pass ili je dovoljno da ga imam na telefonu? 

Za RajanEr za građane Srbije je potrenban "čuveni" VISA STAMP na boarding pass-u koji dobijate na Rajnovim šalterima pre odlaska na security i gate. Iako aerodrom ima tu opciju za mobilnim boarding pass-ovima, najbolje je odštampati.

Znam da treba Visa stamp, mada sam ja par puta prosla i bez toga.

Ok, hvala na odgovoru, potrazicu neku kopirnicu u Sofiji...

Kao neko neiskusan i ko do sada nije on-line kupovao karte napravio sam gresku i rezervisao kartu sa podacima gde mi na kraju prezimena stoji slovo 'ć' a ne 'c'. Da li ce mi zbog toga praviti problem i da li mogu nekako to da ispravim ako ih kontaktiram (ovako preko neta bi me to kostalo 110e)? Inace, u pitanju je je let iz Temisvara ako je bitna pocetna stanica. 

Da da, zato je i pitanje postavljeno ovde na ovoj temi. U medjuvremenu sam podatke na nalogu promenio tj. sada mi se prezime zavrsava sa C za buduce letove. Hvala vam ljudi. :pivoooo:

Hahaha, hvala druze :smile: Mada, necu jos na put. Tek pocetkom sledece godine tako da trenutno gledam sta moze lepo da se poveze sa Berlinom  u 4-5 dana ( trenutno mi je na umu veza Temisvar- Berlin, Berlin - Keln, Keln - Sofija)

Zdravo, imam jedno pitanje - sme li u Ryanu u rucnom prtljagu da se nosi mala grickalica (najmanja, metalna)? 

Putujem sutra pa ako ima nekoga ko zna neka mi da odgovor. Samo da je tacan :smile:

1 minute ago, sandrolina said:

Zdravo, imam jedno pitanje - sme li u Ryanu u rucnom prtljagu da se nosi mala grickalica (najmanja, metalna)? 

Putujem sutra pa ako ima nekoga ko zna neka mi da odgovor. Samo da je tacan :smile:

to nema veze sa ryanom, vec sa sluzbenikom na skeneru, ja sam uspeo da prodjem par puta tako sto sam okacio o kljuceve kao privezak, po pravilu ne smes da uneses u avion