Jump to content

Featured Replies

Koliko znam, za letove unutar Šengena (Bergamo - Madrid) ne treba ni da tražiš visa stamp, niti ga lupaju - ionako nema graničnih provera.

Bergamo je prilično mali aerodrom, a i nije "u Milanu". Milano ima dva prava aerodroma, Linate i Malpensa.

Ma traže glupavi visa stamp i unutar šengena, iako je van svake pameti. Piše i na boarding passu. Negde bi verovatno iskulirali, ali umeju i da cimaju zbog toga. Jednom prilikom sam pitao službenicu na Charleroi aerodromu moram li stvarno da se cimam sa tim kad je let unutar šengena, rekla je da moram...

Imam jos jedno pitanje po pitanju prtljaga. Kofer  mi je 54x37x22-24 ali moze da se nabije. Da li je to ok, ili kofer mora u jednom potezu da uskoci u onaj ram? 

Joj, prvi put idem i plasim se toga. Kad se sabije bude 22-3 pa da me ne vrate zbog 2 santima bzvz...

A bas sam lepo srocio, jos se i rimuje :biggrin:Htedoh reci, nije da ce da ga "vrate", tj. nece mu zabraniti da se ukrca, samo ce morati da doplati, u slucaju da se desi. A verovatnoca je svakako jako mala da ce da se desi:wink:

• 4 weeks later...

Izvinjavam se ako postoji odgovor na temi, iskreno nisam stigla da procitam sve, a hitno mi je potrebna informacija  jer mi je let za par dana. Kupili smo 4 karte i jedan od putnika je sprecen da putuje, da li to znaci da nam svima propadaju karte?

Ma jok, nema veze to sa tim. Prosle godine devojka nije mogla da ide u Pariz i ja sam otisao sam, jos sam cekirao njenu kartu pa sam imao vise mesta, prazno mesto pored mene :biggrin:

• 2 weeks later...

pri cekiranju sam dobio sediste automatski, nisam hteo da platim. vidim sada da sedista sa extra leg room nisu sva rezervisana. da li ja mogu kada udjem u avion da sednem na to mesto i ako se niko i ne pojavi ostanem tu? nece me niko smarati?

Nisam bas siguran za ta posebna mesta da li mogu da prave pitanje, ali za sva ostala ne bi trebalo da imas nikakav problem. Ipak su ta extra legroom mesta biznis klasa za low costere, pa ti mozda i zamere :smile: Ali, ne kosta te nista da probas, u najgorem slucaju, premestice te negde drugde.

Desava se cesto da niko nije uzeo ta mesta gde imas extra leg room,a uvek mora makar jedna osoba da sedi tu da bi delovala u trenutku u slucaju nuzde tako da udji zadnji pogledaj i slobodno sedni tamo,cak i pitaju da li neko zeli da predje ako nikoga nema a ti si u blizini.

Mozes opusteno, ja to stalno radim. Ili odmah pitam stjuardese mogu li da predjem tu, pa me puste nakon sto avion poleti i izgasi se znak za seat belt, ili udjem medju zadnjima u avion, nakon sto se sva raja nagura i smesti, vidim sta je prazno pa tu sednem. Cesto tako nadjem medju zadnjim redovima 3 prazna sedista, pa se rasirim i fino dremam. :biggrin:

Mala info - Ryanair nesto izgleda popravlja na sajtu, tako da im neke stvari nece raditi.

Mejl koji sam dobio:

Dear Customer,

Due to an essential reservation system upgrade the below services on www.ryanair.com and app will be unavailable on the 22nd March 2017 (18:30 GMT) to 23rd March (2:30 GMT). Ryanair strongly recommends that customers travelling on Wednesday 22nd and Thursday 23rd March 2017 ensure that they have checked in online and printed their boarding passes by Tuesday 21st March 2017.

Online Check-in - Not available from 18:30 (GMT) on Wednesday 22nd March 2017 until 02:30 (GMT) on Thursday 23rd March 2017.

Customers should check-in online before or after the above closure times. Online check-in is available from 30 days before up to 2 hours prior to the flight departure time (except during the closure period).

New Bookings cannot be made on Ryanair.com/Ryanair App between 18:30 (GMT) on Wednesday 22nd March 2017 until 02:30 (GMT) on Thursday 23rd March 2017.

Flight Changes (date/time/route) cannot be made between 18:30 (GMT) on Wednesday 22nd March 2017 until 02:30 (GMT) on Thursday 23rd March 2017.

Review Existing Booking - This service is unavailable between 18:30 (GMT) on Wednesday 22nd March 2017 until 02:30 (GMT) on Thursday 23rd March 2017.

Airport Check In /Bag Drop - The Airport Check In/Bag Drop desks open two hours prior to the scheduled departure and early check-in of baggage is highly recommended. The Bag Drop desks close strictly 40 minutes before the scheduled time of departure.

Nek modovi bace u spoiler ovo, ne mogu da nadjem gde je :smile:

• 3 weeks later...

Uzeo bih karte za let iz Budimpeste za Berlin, pa me interesuje da li je dovoljno vremena da se stigne na let koji je u 9:10 ako voz po rasporedu stize u 5:46?

Zdravo svima.

Kako je i navedeno, 23.3 nije radila stranica. Problem je taj sto stranica nije radila prije navedenog roka (18:30) te nisam uspio kupiti kartu. Vec naredni dan, cijena je povecana i karta je kupljena. Danas opet gledam i cijene su opet nize, kao taj dan kada sam kupio. Razlika za dvije osobe je oko 40€ sa koferom.

Vjerujem da su sanse za bilo kakav refund minimalne. Da li barem mogu "iskamciti" neku dodatnu uslugu, jer je ocigledno problem bio do njih. Da li mi ide u prilog sto je karta npr danas jeftinija, ili nema nikakve veze umanjenje cijene na danasnji dan?

Ne mozes nista uraditi, kupio si karte po navedenoj ceni, koja ti je u datom trenutku odgovarala i to je to. Nemoj vise da gledas cene za taj datum i tu destinaciju, nema svrhe.

Hvala svima na pomoci ranije, Stigli iz Madrida preko Milana do Budimpeste i nazad, tražili su visa check cak i u tranzitu u Milanu, pa smo morali izaci, opet do check in saltera, dobiti pecat, i sve u krug sekjuriti pa redom. 

Nisu tako restriktivni po pitanju prtljaga nigde bili, bez problema su prolazili u rucni koferi koji su debeli i 22-23