Jump to content

Featured Replies

On 8.4.2017. at 2:43 PM, jovan90 said:

Hvala svima na pomoci ranije, Stigli iz Madrida preko Milana do Budimpeste i nazad, tražili su visa check cak i u tranzitu u Milanu, pa smo morali izaci, opet do check in saltera, dobiti pecat, i sve u krug sekjuriti pa redom. 

Nisu tako restriktivni po pitanju prtljaga nigde bili, bez problema su prolazili u rucni koferi koji su debeli i 22-23

Tranzit je moguć samo u slučaju vezanih letova. Kod Ryana nije moguće vezati letove.

• 2 weeks later...

Ljudi, moze jedan savet. Planiram za Milano Ryanom, vidim da ima letova samo utorkom oko 14h, a ja idem zbog nekog dogadjaja koji je bas u utorak uvece u 9. Ima li sanse da stignem, posto su me neki naplasili da letovi dosta kasne i da se nekad pomeraju i za dan-dva? Svaka informacija i iskustvo je dobrodoslo! Hvala unapred!

Sto se tice pomjeranja za dan-dva, to se obicno radi vise mjeseci unaprijed. Za kad mislis kupiti kartu?

I to letovi oko 14h - stizu tada u Milano ili polaze?
Desava se da letovi kasne svim kompanijama, ali ako je planirani dolazak u 14h ja bih licno vjerovatno isao na tu opciju ako ne mogu dan ranije krenuti. To je tek druga ili treca rotacija aviona u danu, tako da ima manje sanse za neko lancano kasnjenje. Naravno, vrijeme ima uticaja, pa se vracamo na pitanje kada mislis ici?
Ako ti je neka utjeha, na mojih 60ak letova sa brojnim kompanijama i mali milion konekcijama nikad nisam imao katastrofalnih kasnjenja; mislim da mi je najevece kasnjenje bilo sat vremena, ako i toliko.

imaš na flightradar24.com statistiku letova pa možeš da baciš pogled šta se dešava u proseku (npr. trenutno uglavnom stižu na vreme ili sa manjim kašnjenjem); u svakom slučaju, mislim da je dosta izvesno da stižeš do nekih 6-7 u Milano, sve preko toga je veliko kašnjenje koje se ne dešava prečesto

Cao :smile: Letim prvi put ovom kompanijom, ali sam izsla wizz-om do sad, tako da mi je vecina stvari vec poznata, medjutim, danas sam naisla na jedan problem :biggrin: letimo sad u petak u Milano i upravo sam zavrsila check in ka tamo, medjutim free check in za povratak mi se otvara tek u petak ujutru, kad cemo vec biti u putu. Pa me interesuje kako to da uradim, s obzirom da mi pise da moramo da imamo otstampane karte. Volela bih da izbegnem stampanje na aerodromu, skupo sam platila prvi put kad sam wizzom letela. :biggrin:

Rekao bih da ćeš morati da odštampaš usput u kopirnici, internet centru, hostelu, na fakultetu itd. ako nećeš da platiš dodatno na aerodromu.

Ako koristiš ryanovu aplikaciju na mobilnom telefonu ne moraš da imaš štampanu kartu. Očitavaš barkod koji dobiješ na mail. (Ovo jedino ne funkcioniše sa marokanskih aerodroma).

Izvinjavam se, dao sam nepotpunu informaciju:

www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overview#6-10

Zdravo svima. Da li neko moze da mi posalje primer kako izgleda racun? Posto ne izdaju predracun, moram da proverim kako izgleda racun kako bih sa racunovodstvom proverila da li mogu da pravnam ta sredstva (drzavna firma). U chat centru kazu da ne mogu da mi pomognu. Hvala unapred

Pozdrav svima,

Imam par pitanja. Prvi put letim iz Temisvara do Frankfurt-Han. Pa moje pitanje je kad se tamo stigne kako su organizovani prevozi sa tog aerodroma do centra Frankfurta. I da li neko ima iskustva kako funkcionise prevoz po Frankfurtu. 

Hvalaa

• 1 month later...

Први пут ћу букирати карту преко ryanair-а па ме занима да ли има неких скривених трошкова, рецимо приметио сам да додатно продају седишта, али постоји опција да они доделе нека бесплатно.

Ako se uredno čekiraš, odštampaš kartu, imaš dozvoljen prtljag, propisanih dimenzija, nemaš dodatnih troškova.

Успешно сам завршио букирање карата, чак сам купио и седишта (свега 3е) зато што сам у том случају добио рани чек ин. И по први пут сам успео да добијем boarding pass за оба лета, дакле и за повратни, без обзира што је лет тек за месец и по дана.

Да ли сада треба само да копирам те boarding pass-ове и то је све ?

Међутим, шта би се десило да сам игнорисао куповину седишта као са Алиталиом ?

Избор је био овакав приликом букирања.

ryan2_-_Copy.jpg

Да ли значи да би у том случају морао на аеродрому да чекирам два сата пре лета и ко зна можда као и еирсербиа да наплате то ? И шта им значи ово free check-in not available када сам ја заправо завршио бесплатан чек-ин ?

Dakle, svaka avio kompanija ima neka svoja specifična pravila. Kod ryanaira važi pravilo da ako kupiš pravo da izabereš sedišta omogućen ti je check in ranije nego ostalima i to 30 dana. Oni koji nisu kupili pravo da biraju sedišta se mogu čekirati 4 dana pred let. To ti je to :biggrin:

U slučaju da se ne čekiraš on line, na aerodromu bi te ta usluga podosta koštala.

Edited by du-ki

Одлично, ја нисам хтео да ризикујем, јер и онако је карта коштала свега 19е до Братиславе, тако да то и није био неки трошак. :biggrin:

Дакле, решио сам чек-ин чак и за повратну ... и то не 30 дана раније, јер мој лет је тек за 44 дана, они су ставили период од 60 дана, у мом случају од 8. јуна.

Evo, ja sam upravo obavio check-in kod Ryanaira, 4 dana pred let, nisam nista hteo da doplacujem i mene i suprugu su stavili na skroz odvojena sedista:biggrin: Mislio sam da ce nas staviti bilo gde, ali zajedno, jer smo na istoj rezervaciji, ali corak, ipak hoce jos para :smile: No, za let od 2h mi tako svejedno gde cu i s kim sedeti. 

1 hour ago, Dragance said:

Evo, ja sam upravo obavio check-in kod Ryanaira, 4 dana pred let, nisam nista hteo da doplacujem i mene i suprugu su stavili na skroz odvojena sedista:biggrin: Mislio sam da ce nas staviti bilo gde, ali zajedno, jer smo na istoj rezervaciji, ali corak, ipak hoce jos para :smile: No, za let od 2h mi tako svejedno gde cu i s kim sedeti. 

tako i ja razmišljam:rolleyes: i sigurno u 20 slučajeva smo sedeli zajedno, sve do maja na letu iz berlina :tongue:

Odnedavno su izgleda poceli da rastavljaju ljude sa iste rezervacije... Iz mog (mada ogranicenog) iskustva sa novim procesom, sjedista u sredini (middle seat) se prvo dodjeljuju, i tek kad tih nestane se prelazi na prolaze i prozore. Tako da, cekajte (ako mozete) na popunjavanje tih najlosijih sjedista.