Jump to content

Featured Replies

A kada sam kupovao za dvoje odraslih i jedno dete do 12 godina, uslovili su me da moram doplatu za izbor sedišta, što iz ove perspekive možda i logično :clap:

Него људи, сад иде дилема, који превозом отићи до Ниша т.ј. до аеродрома Константин Велики ?

Да ли ићи бусом до главне аутобуске станице, па онда опет неким бусом до аеродрома који је удаљен око 4км или ићи комбијем који директно превози до аеродрома, чак и долазе по вас на кућну адресу.

Nis express ti je manje od 2000 dinara  povratna.

Lokal za aerodrom ti staje kod glavne autobuske, 60 dinara je karta, kupuje se u busu

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Kako otkazati Rayanair kartu? Da napomenem da ne tražim refundaciju karte.

hvala na odgovorima!

Kupio sam prvo kartu Brisel (Charleroi) - Budimpešta, pa sam kasnije kupio i kartu Brisel-Kopenhagen. Letovi su istog dana u razmaku oko sat vremena, pa reko da ne napravim neku zabunu ovima na Rayanovom šalteru na aerodromu. Čekirao sam ovu drugu kartu pa se nadam da neću imati problema. Logičnije mi je bilo da im treba otkazati kartu jer bih onda mogli da je ponovo prodaju i duplo zarade. Ovako neće sa njom moći ništa do 3-4 sata pred let.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ima već par meseci da na boarding passu ne piše da je potreban "visa check", mada na sajtu i dalje piše po starom - https://www.ryanair.com/us/en/useful-info/help-centre/faq-overview/passports-and-visas/im-a-non-eu-eea-passenger-do-I-need-extra-travel-document-visa-check. Isto tako i na mobilnoj aplikaciji piše da mora "visa check". Zbog konfliktnih informacija, i dalje idem preventivno da me pečatiraju :102:

Zavisi, meni su Weeze rekli da se to ne radi više ni na check-in šalteru, niti na Ryanovom šalteru (ukoliko postoji) nego jednostavno na passport control ti to provjere.

S druge strane, u Italiji su mi to i dalje radili na check-inu...

Edited by Crixus Murmillo

• 2 months later...

ima li još vesti o visa check-u? konkretno me zanima za barselonu, el prat.

Edited by golosina

• 1 month later...

[Ryanair letovi za Izrael]

Za one koji su nisu upuceni, Ryanair je promenio politiku za prtljag na  letovima za Izrael tako iskusno da ja nemam reci :biggrin: Prvo su poslali mejl (i stoji info na boarding pass-u):

Dear Customer,
You are shortly booked to travel on a Ryanair flight to Israel – see flight details below.

Effective from 15th January 2018, due to additional security checks on flights to and from Israel, Non-Priority customers are only permitted to carry 1 small bag (35x20x20cm) on board.

Zatim nam je stigao mejl sa tom istom porukom, ali bez datuma (jer je nama let 13.01, pa se zentamo da nas ne urade na foru "sta da vam radimo, gleda se samo poslednji mejl, to su najskorije info")

NEW CABIN BAGS POLICY - YOU CAN BRING ONLY 1 SMALL BAG ON BOARD UNLESS YOU PURCHASE "PRIORITY & 2 CABIN BAGS"

You're entitled to bring 1 small personal bag (35cm x 20cm x 20cm) on board which must fit under the seat in front of you. If you want to bring 2 cabin bags on board you must add Priority & 2 Cabin Bags. If you arrive at the gate with 2 cabin bags, and you haven't purchased Priority & 2 Cabin Bags, your second bag will be taken off you and put in the hold free of charge.

Posto imamo 30 sati do leta, svesni smo da nam nece odgovoriti na mejl, i da je 7e mala suma da ustedimo, a da potrosimo nase zivce.

Ja sam prvo pomislio da ce gurati sav prtljag dole (kao, da ne unosis ko zna sta u avion), i da zato moraju da naplate dodatno, ali ovo je stvarno sampionski :biggrin:

Vas let je pre tog datuma, a i da nije, mozete i dalje da nosite isto prtljaga, samo ce da ga spakuju za dzabe kao redovan prtljag, barem tako pise. Nece vas nista kostati u novcu, samo dodatnog vremena za podizanje prtljaga. Ali, koliko sam razumeo, vi ste vec naseli na foru i kupili "priority" :smile:

Edited by Dragance

Bukvalno :smile: Ja sam prvo bio za to da dokazujemo da smo tehnicki u pravu, ali kao ajde, i ovako ce nam biti "zanimljivo" da se organizujemo oko prevoza na osmodnevnom putu, pa da prodje ovaj prvi put tecno.

• 4 weeks later...

Jedno totalno amatersko pitanje, ali šta da se radi :smile:

Cijene avio karata koje se nude na Ryanairu, da li je to ukupan iznos koji se plaća ili postoje još nekakve takse ili bilo kakvi drugi troškovi.

Pozdrav!