Jump to content

Featured Replies

Pa nisam siguran da neću da se kilavim. Ja obično te prepreke prodjem tako što izbacim nešto kabasto na stolicu, odradim check in i vratim se i bacim ga nazad u ranac. :smile: E sad, jednom u Bergamu i jednom u Manili me je dočekalo neprijatno iznenadjenje u vidu dodatnog merenja ručnog prtljaga kada je već prodjen check in. Zato i pitam jer nemam predstavu kakva je situacija konkrentno na Skavsta aerodromu u Stokholmu. Informišem se da bih znao da li je laganeze ili bi bilo bolje da platim možda neki prtljag ako je toliko striktno. To će sve da bude za 3-4 meseca, znači nemam predstavu koliko kila će biti u rancu, ali kontam oko 15.

Skavska veoma rigorozni...mere vise puta rucni prtljag u onim okvirima...koliko se secam na cetri mesta.

Zlata vredna informacija koja je mogla da me iskošta par desetina evara. Hvala buraz, živ bio. PS Mame im ga rigorozne. :biggrin:

Hvala! Pogledacu kad se čekam, prošle god sam leteo u martu, i trebalo je a vidim u međuvremenu svi pišu nešto drugačije ?

Cisto za usporedbu i potvrdu one standardne "pravilo je da nema pravila", u Skavsti me proslog maja nije niko ni pogledao. Imao sam ruksak koji je *tacno* unutar duzinskih dimenzija, i nije me niko nijednom, nigdje zaustavio.

Hvala. Biću ja svakako spreman na improvizaciju i na ''nenošenje'' previše nedozvoljenog prtljaga. :smile:

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
29 minutes ago, NatasaZ said:

Vec dva dana ne mogu da otvorim njihov sajt, da li se to jos nekom desava?

Meni def radi ok - da li si probala drugi brauzer? 

Probaj da se konektuješ preko telefona i mobilnog neta, a zatim i bežičnog, i vidi jel ti jedno radi, a drugo ne. Meni se desilo isto kad sam bio u CG, blokirali su izgledali bili pristup preko ip adrese koju sam imao, a to je bio neki deljeni net u komšiluku sa kog je verovatno išlo puno spama, jer je gomila sajtova redovno proveravala da nisam bot.

• 1 month later...

pozdrav!

Možda je o ovome pisano ali sam ja propustio. Ako platim  priority za prtljag( da mogu da unesem kofer sa sobom u avion) da li mogu se čekiram dve nedelje pre putovanja? Znam da ako odaberem sedište da onda može da se čekira ranije ali ne znam za ovu drugu opciju.

Nisam pratila kako se kod R. menjaju cene, ali poslednje 2 nedelje jurila sam neke karte, cene se nisu menjale. Prošle nedelje padnu i kupim najpovoljniju kartu. Sad bacim pogled i vidim da je karta dan posle izabranog polaska, snižena a bila je mnogo skuplja. Pravila nema, svi menjaju cene na neku foru:-)

Obično kod njih prvo kupim najjeftiniju povratnu kartu, pa onda uklapam ili kombinujem druge prevoznike za odlazak.

Edited by petrovna

• 2 months later...
  • 2 months later...

"grace period" kod rajana u novembru?

ako je neko  putovao ovih dana (od 1.11) pa vec ima iskustvo sta to znaci u praksi, molim, nek podeli sa nama :)

iz nisa, berlina, majorke (mene konkretno zanimaju ovi aerodromi, pa ako neko bude leteo ovih dana...)

hvala!!!

grace period - konkretno pitanje:

da li prolazi klasican ranac ( koji izlazi iz okvira 40x25x20, tj veci je) kao small baggage :)

Just now, chichi said:

grace period - konkretno pitanje:

da li prolazi klasican ranac ( koji izlazi iz okvira 40x25x20, tj veci je) kao small baggage :)

Ako možeš da ga uguraš u kalup prolazi.

• 2 weeks later...

Jel se desi nekad da rezervacija nestane, otkaze se, ponisti, otkud znam?
Kupovao sam nekim prijateljima karte i sve je proslo normalno, na kraju mi izasla potvrda i sve ali posto sam bio u zurbi nisam nista sacuvao. Nikakav e-mail nije stigao.
Naravno sad kad udju na profil te rezervacije nema, na izvodu jos (nakon 2 dana) nema potvrde da je nesto naplaceno. Da stvar bude gora oni ne znaju koliko je tacno bilo na kartici pa ne moze na osnovu toga da se zakljuci.

Desi se i da ode u spam, ako nije tu proveravano. Ali ako nista nije ni rezervisano na racunu, definitivno nije ni prosla kupovina.

• 2 weeks later...

Pozdrav. Imam jednu nedoumicu. Upravo sam cekirao kartu za let Rim (Fiumicini-Bari) i prilikom cekiranja nisu mi trazili brojeve pasosa ni moj a ni jos dvojice drugova. Ok klasika, pise da treba da se ode do saltera sto je normalno jer nam treba Visa stamp i to mi je poznato ali da li je ovo drugo ok sto se tice dokumenata?  

A da li moramo da imamo odstampane karte ili idemo sa pasosima do saltera? I to kapiram da je ovo prvo? Hvala. 

Polako... let rim-Bari je domaći let i nije ti potreban pasoš za letove unutar zemlje. Zato ti ga nisu ni tražili!!!

Neće ti tražiti to (da upišeš broj pasoša jer ti ne treba pasoš) ni kada leti u okviru šengen zone iz jedne u drugu zemlju. U oba ova slučaja logično je da nema ni visa check-a

Međutim, kada letiš iz zemlje koja nije u šengenu (Srbija, Rumunija, Bugarska....) tražiće ti i da uneseš broj pasoša u check in proceduri i visa stamp na aerodromu!!!