Jump to content

Featured Replies

• Author

Pa prosto odes na MANAGE YOUR BOOKING i dobijes  da pregledas svoju rezervaciju....

Ukratko.

Ranije se, kod Rajana, pri traženju (bukiranju) letova, kada se odabere određeni datum, ode na prozor sa mogućim datumima i cenama. U svakom prozoru je pisalo cena leta ili bez cene, ako nema leta.

E sad, u svakom prozoru piše LOW FARES AVAILABLE, umesto da lepo u svim prozorima pišu cene i tako skratiš vreme pretrage. Ovako klikćeš na svaki prozor ponaosob.

Ili postoji neka druga caka? Ili je to tako svima i za svagda, u prevodu: otežana potraga?

• Author

E da su uspeli toliko da u*eru izgled i preglednost sajta, svaka im cast. Toliko je sve gadno da mi se desi da po nedelju dana uopste ne udjem da pogledam sta ima. I ona varijanta sa low fare aveliable pa klikaj do besomucnosti da bi video cenu...

Strasno....

neko je vec napisao na forumu. Izaberi drugi jezik, npr. Hrvatksa(English). Sve je i dalje na engleskom, ali se cene vide.

odgovor 3 strane unazad  :comp: :comp: :comp:

Ukratko.

Ranije se, kod Rajana, pri traženju (bukiranju) letova, kada se odabere određeni datum, ode na prozor sa mogućim datumima i cenama. U svakom prozoru je pisalo cena leta ili bez cene, ako nema leta.

E sad, u svakom prozoru piše LOW FARES AVAILABLE, umesto da lepo u svim prozorima pišu cene i tako skratiš vreme pretrage. Ovako klikćeš na svaki prozor ponaosob.

Ili postoji neka druga caka? Ili je to tako svima i za svagda, u prevodu: otežana potraga?

Nemacka verzija sajta je i dalje normalna. Vide se sve cene kao i ranije.

• 3 weeks later...

RYAANAIR nema veze-kao ni wizzair.

Bukirali smo karte za London (luton)po ceni od 30 eu ispale su 125 eu po karti.Od Londona do kanarskih ostrva karta je 20 eu -kada odradiš ceo booking ta ista karta je 98 eura.

Na reklami za kartu vezano -low cost kompanije stoji da je povrtana karta do canary island-Lanzarote 160 eura.

Kada smo bukirali povratak od Lanzarote do Madrida pise da je cena 30 eu -opet je bila 85 eura i od Madrida do Temišvara 40 eu-ispalo je 85 eu-

I stigosmo mi do 600 eu za dve povratne karte,a mogli smo lepo normalnim letovima uz pice i kafu i sa prtljagom.

Ps

• Author

Trudim se da shvatim...

Sta nema veze? Ako ste bukirali kartu po 30e ne postoji teoretska sansa da ispadne 125 po karti. Ako je karta 29.99 ima jos 6e za on line check in i 2evrica  taksa plus 6e provizija.....znaci, ne postoji nacin da bude vise od 44e. I sa jednom torbom do kanara je 20e vise sto dodje 64e.

Lanzarote-Madrid isto, znaci 64e

Madrid-TSR 39.99 sa torbom i naknadom opet ne prelazi 65e.

I da se vratim na Bg-Luton.... to je ona cena od 3290din... plus 2200 prtljag plus naknada u zavisnosti kako platite...da kazemo 1000din to je 6500din....dakle oko 65e.

1. Bg-Luton  65e

2. London-Lanzarote  64e

3. Lanzarote-Madrid  64e

4. Madrid-Temisvar  65e

Ukupno : 260e

Ovo su cene sa sve torbama na sva cetiri leta, provizijama za placanje i same karte....mada mislim da u sve ove cene mogu da udenem i po koji sendvic i tu zeljenu kafu i sok....

A varijanta "mogli ste opusteno redovnim linijama"....mogli ste. Za 680$ iz Beograda Air France sa spavanjem u Parizu pa preko Madrida (JAT, Air France i Air Europe)

ili spanair sa veoma malim izborom termina sa opet spavanjem u spaniji za tricavih 540e ....i to ako imate srece....

RYAANAIR nema veze-kao ni wizzair.

Bukirali smo karte za London (luton)po ceni od 30 eu ispale su 125 eu po karti.Od Londona do kanarskih ostrva karta je 20 eu -kada odradiš ceo booking ta ista karta je 98 eura.

Na reklami za kartu vezano -low cost kompanije stoji da je povrtana karta do canary island-Lanzarote 160 eura.

Kada smo bukirali povratak od Lanzarote do Madrida pise da je cena 30 eu -opet je bila 85 eura i od Madrida do Temišvara 40 eu-ispalo je 85 eu-

I stigosmo mi do 600 eu za dve povratne karte,a mogli smo lepo normalnim letovima uz pice i kafu i sa prtljagom.

Ps

dobro kako ste vi to uspeli?

@nadanakrovu

300 evra za povratnu kartu do Kanarskih ostrva je ok cena.

Svakako da moze i jeftinije ali je ovo za polazak iz Bg sasvim pristojna cena.

Bar je tako iz mog iskustva jer na toj ruti putujem nekoliko puta godisnje.

Prosecan Srbin placa 550evra povratnu kartu Lufthanzi.

@wolfbgd

Ryanair naplacije kofer na letovima za Kanarska ostrva u sezoni 35 evra a van sezone 30 evra.

• Author

1st Bag (15kg) - Selected Flights** (excluding peak periods)        £20      €20

1st Bag (15kg) - Peak - Selected Flights** departing (1 June-21 Sept inc.) & (21 Dec- 4 Jan 2012 inc.)    £25    €25

** Higher baggage fees apply on all flights on the following routes:  International Canary Islands (excluding Spanish domestic), All flights to/from Kos, Rhodes, Volos and Larnaca.

ne znam sta je lose napisano..... I dalje tvrdim da je 200e cena koja moze da se postigne bez problema.

Ok evo me ponovo i ne znam kako sam uspela to da odradim.Znači skinuli su mi novac za sve -tri puta sam uplaćivala na račun računajući da će biti dosta novca.

Neću vam sada objasnjavati kako je tekao booking ,ali probajte i sami.

I ne mogu sada da se setim ali sam predhodno mislila da ćemo otputovati u Zanzibar ,a tu destinaciju smo klinja i ja uspeli da skupimo za oko 570 eura po osobi ,pa kontam da nije ni tako ogromna razlika za jos bolji put.Samo sam to htela da kažem bez lutnje,a uostalom pročitajte forume(koje sam ja naknadno pročitala) sa komentarima o Raynair i no cenama lowcost.

probaću da vam bacim na naš forum te komentare.

A što se tiče klope to ću vam javiti kada se vratim ,oko vode i soka i koliko je to sve skupa sa kafom u avionu.Ostaje pitanje da li će se poklopiti letovi pošto se wizzair nije dao bookirati sada-nego ćemo to odraditi sa Lanzarote.

Uh

I oprostite-nisam dala informaciju :

Put je bookiran iz  Temišvara  ,pa sada proučavam kako ću da prođem granicu pošto mi se prijateljica javila sa forom da rumunski carinici traže neki novac po osobi u protivnom te zadrže duže, a moj let je  u 6h ujutru.I  da treba platiti neku taksu koja se kao kupuje na kiosku iza rumunske granice.Haos od gluposti.

I avio karta mora biti naštampana totalno čitko sa svim detaljima u boji? a moj štampač lbp5000 vuče neke  pruge u boji -ha ha -Možda mi i ne otputujemo.??????

A ja sam nekad putovala stopom po celoj Americi i Evropi

• Author

@nadanakrovu

Izvini.

1. avio karta moze da bude crno bela.

2. Put za Temisvar je izuzetno prohodan jer ti upravo kuckam iz Temisvara.

3. Taksa na kiosku je vinjeta i nije nikakva glupost nego regularna naplata putarine.

4. Drugarica je u nekoj "cudnoj fori" posto niko ne trazi pare na rumunskoj granici.

5. Procitaj forume na kojima ima i pohvala a ticu se agencije kojom putujes. Ima foruma na kojima pljuju i Lufthansu pa ne moze niko da kaze da Luftika ne valja.

6. Sto se tice klope i pica i kafe racunaj da ti je 10e dovoljno za sendvic, limenku i kafu.

7. Sajt Wizz-a sasvim normalno funkcionise za bukiranje. Skoro da sam 10 rezervacija uradila u prethodnih nedelju dana.

I na kraju, srecan put i bez teorija zavere... dakle, granice prohodne, reket je vinjeta a carinici ne ujedaju.

Ha!!!

Hvala puno

Onda  ću autom do Temišvara.

Wizzair ne radi check in  pre 7 dana ,a mi ćemo biti na Lanzarote tada,ili može da da se uradi ranije-nisam videla tu opciju.????

Pozdrav i hvala za wolfbgd

1st Bag (15kg) - Selected Flights** (excluding peak periods)         £20      €20

1st Bag (15kg) - Peak - Selected Flights** departing (1 June-21 Sept inc.) & (21 Dec- 4 Jan 2012 inc.)     £25    €25

** Higher baggage fees apply on all flights on the following routes:  International Canary Islands (excluding Spanish domestic), All flights to/from Kos, Rhodes, Volos and Larnaca.

Pardon, 35 i 30 evra je za torbu od 20kg, zaboravih da moze i ova od 15kg  :D

@Nadanakrovu

Obavezno vino na Lanzarote i vulkanski rostilj na Timanfaya ;)

@nadanakrovu,

ubuduce, kad ti treba lowcost prevoz za neku destinaciju, raspitaj se prvo ovde i sigurno ce ti neko pomoci da nadjes jeftinu varijantu. Ta cifra koju si spomenula da si platila, za mene je basnoslovna. Ja nikad toliko para ne bih dao za lowcost! I kao sto ti rece wolfbgd, bez pravljenja teorija zavere, prvo se informisi dobro, pitaj ljude koji imaju iskustva i veruj mi, osecaces se vrlo prijatno. Naravno, tvoje je pravo i da ti se ne svidi koncept lowcosta i uvek mozes da odaberes redovnu aviokompaniju. U nekim slucajevima je to cak i bolji izbor.

Sto se Rumunije tice, dodao bih samo da je moguce da ti traze na granici da im pokazes koliko novca nosis. Ja sam imao takvo iskustvo  i ubedjivali su me da treba da imam 500 evra za jedan dan tranzita kroz Rumuniju. Naravno da nisam imao toliko i posle nekih 45 minuta cekanja, kad su videli da od mene nece izvuci nikakav novac kao mito, nastavio sam put.

Srecan put!

Sad nemogu da se nerviram ,ali kada sam danas podigla novac sa visa virtuon kartice pošto istu nisu primili za booking hotela ustanovila sam da nisam dobro sabrala i evo koliko su skupa avio katre ,zajedno sa check in koji sam odradila pre par dana na tri leta.

2 karte:

Wizzair Temisvar London-216

Raynair London Lanzarote 197

Raynair Lanzarote madrid 128

WWizzair Madrid Temisvar 155

Taksa?1,6 eu-druga taksa?1,3eu treća taksa 2,16eu i Četvrta taksa 1,96.Takse su možda usluge banke za skidanje sa računa.

Sve ukupno ne 600 nego 700 eu.

Prvi put sam na forumu, ali ću vam se odsada zasigurno javljati.Ne znam da li koga interesuje ali napisaću mali tekst kada se vratim o tome kako sam prosla.

I ne treba da se nerviras, sad uzivaj za sve pare  :pivoooo:

A za sledeci put, pitaj! Za te pare, ima celu Evropu da proputujes uzduz i popreko ;)

"Ryanair’s FREE guide, which is available with a simple click through on the ryanair.com fees page, advises passengers as follows:

·      Admin Fee– avoidable by paying with Ryanair’s recommended MasterCard Prepaid card.

·      Priority Boarding Fee - is avoidable by not selecting this service.

·      Reserved Seating Fee – is avoidable by not selecting this service.

·      Boarding Card Re-issue Fee – is avoidable by presenting your online boarding pass.

·      Checked Bag Fee - is avoidable by travelling with no checked baggage.

·      Excess Baggage Fee – is avoidable by complying with agreed weight limits.

·      Online Check-In Fee – is avoidable by purchasing Ryanair’s lowest advertised promotional fares which include online check-in free of charge."

http://www.ryanair.com/en/news/ryanair-reveales-secrets-to-avoiding-optional-fees-by-releasing-an-online-guide

Molim -pomoc

stigli smo do temisvara ,ali uopste nisam razumela da mi za tranzit u londonu treba viza i to samo za wizzair(tako oni kažu).sada sam se vratila kuci posle plakanja i svega otalog na aerodromu u temisvaru.nisu hteli da nas puste iako imamo samo par sati do polaska aviona za lanzerote.

uopste ne znam sta da radim napisala sam svim kompanijama zalbu i molbu.kako stoje sa povracajem novca iako je urađen check in u raynair.moguce???

totalno sam pukla i uopste neznam sta mogu da uradim .sve letove sam cekirala.

Pa treba ti tranzitna viza za UK, jedino da si kojim slučajem imala vizu za Ameriku, Kanadu ili Australiju, da ti je let bio preko UK, tada bi mogla da prođeš bez nje. Baš mi je žao što ti je ispalo tako, probaj da im pošalješ mejlove, ali mislim da ne bi trebala puno da se nadaš. Čudi me da nisi prošla sekciju Britanske vize na forumu, puno se pisalo o tranzitnim vizama.

Jao, jao, jao! Prvo sam se cudio zasto ides preko Londona, ali, rekoh, ajde, valjda znas zasto i valjda znas da ti treba tranzitna viza, ili je mozda vec imas. Huh, ovo je bas bedak! Mislim, pusti sad pare i to, ok, potrosila si puno, ali, pare dodju i odu. Nema goreg od toga nego kad sve isplaniras, a onda se tako nesto desi. Ubuduce, drzi se foruma, pitaj i INFORMISI SE!!! Jako mi je zao sto si sve stvari morala da saznas na tezi nacin.

Ako ti je za utehu, evo, ja mogu da ti obecam da cu se potruditi da ti nadjem neku jako jeftinu kartu i da otputujes negde uskoro, cisto da nadoknadis propusteno u smislu putovanja.

Mislim da u tom slucaju to moze da prodje [samo] ako tranzitiras ka tim zemljama...

Pa treba ti tranzitna viza za UK, jedino da si kojim slučajem imala vizu za Ameriku, Kanadu ili Australiju, da ti je let bio preko UK, tada bi mogla da prođeš bez nje.

Probaj barem da otkazes smestaj tamo u Lanzaroteu ili gde vec, mozda ti naplate samo prvi dan, a ostalo bi trebalo a vrate, ako nisi vec sve unapred platila.

Mozda nije najbolji trenutak, ali, hajde da probam da izvadim situaciju i da ti predlozim nesto!

Temisvar-Venecija,     16. novembar - 13,72 evra (placanje bank transferom, ostalim karticama je za koji evro skuplje)

-ostanes 2 dana u Veneciji, dovoljno da snimis ponesto

Venecija-Malta,           18. novembar - 14 evra, placanje karticom

-ostanes 7 dana

Malta-Venecija,           25. novembar - 14 evra, placanje karticom

-ostanes jos 2 dana u Veneciji, da utvrdis gradivo

Venecija-Temisvar,     27. novembar - 13,72 evra (placanje bank transferom, ostalim karticama je za koji evro skuplje)

Dakle, sve ukupno, manje od 60 evra po osobi za aviokarte. Prtljag nije ukljucen, ali, upakuj se u 10kg rucnog prtljaga, kao i svi mi i napred!

Ovo je samo jedna ideja, ima i gomila drugih opcija, pa ti vec udesi kako ti odgovara, ili pitaj, pa cu ti pomoci. Mozes i na Siciliju za male pare, mozes  samo da se zadrzis u Veneciji, mozes da obidjes Pizu, Bolonju, Firencu, Rim... Ako nisi bila u Italiji, evo prilike! Nisu jos sve ladje potonule :)