Jump to content

Featured Replies

• Author

Ja se slazem da devojcice ostanu ali da se ukine novi izgled sajta i vrati onaj od pre godinu dana....  gent

Kao prvo,pozdrav raji sa foruma,u zadnje vrijeme sam dosta citao sta ste pisali.:)

Gledam nesto karte na Ryanair.com,iz Zadra za Billund. Prvi put bi letio sa lowcosterima,pa imam malo glupo pitanje. Tamo,kod cijene pise "no taxes",da li to znaci da nema taxi tj da ih ja ne placam ili da se one naknadno placaju (gledam za 28.4 - 8.5.)? Gledao sam tamo cijene u 7. mjesecu,nesto skupo pravo,tamo pise da ima taxi i odmah mi ih izbaci u cijeni...

Pozdrav :)

Dobrodosao na forum!

To sto ti pise, to ti je cena. Nekad ima tih taksi, nekad ne. Naknadno nista neces doplacivati, to sigurno. Mozes da odradis simulaciju procesa kupovine karte do samog procesa placanja, pa to sto ti pise, to je konacna cena. Na tu cenu koju vidis za odredjeni datum, jedino sto treba da dodas jos, to je taksa za placanje karticom, koja je negde oko 6-7 evra po letu i po osobi. Mozda ima jos neka od taksica koje je Ryanair nedavno uveo, ali, to je nesto sitno. U svakom slucaju, pre nego sto uneses podatke sa tvoje kartice, jasno ce ti biti istaknut iznos koji treba da uplatis i nema vise nikakvih doplata kasnije.

Naravno, u tu cenu ti je uracunat samo rucni prtljag. Ako hoces dodatni, to se posebno placa i ne preporucujem ti, osim ako bas ne moras. Takodje, odradices online check-in negde oko 7 dana pred put, jer ces u protivnom morati da platis check-in na aerodromu. I naravno, ako prekoracis dozvoljene dimenzije i tezinu rucnog prtljaga, moraces na aerodromu to da predas kao redovan prtljag i uz to ces papreno i platiti :) U svakom slucaju, ispostuj sva pravila i nemas da brines ;)

Dobrodosao na forum!

To sto ti pise, to ti je cena. Nekad ima tih taksi, nekad ne. Naknadno nista neces doplacivati, to sigurno. Mozes da odradis simulaciju procesa kupovine karte do samog procesa placanja, pa to sto ti pise, to je konacna cena. Na tu cenu koju vidis za odredjeni datum, jedino sto treba da dodas jos, to je taksa za placanje karticom, koja je negde oko 6-7 evra po letu i po osobi. Mozda ima jos neka od taksica koje je Ryanair nedavno uveo, ali, to je nesto sitno. U svakom slucaju, pre nego sto uneses podatke sa tvoje kartice, jasno ce ti biti istaknut iznos koji treba da uplatis i nema vise nikakvih doplata kasnije.

Naravno, u tu cenu ti je uracunat samo rucni prtljag. Ako hoces dodatni, to se posebno placa i ne preporucujem ti, osim ako bas ne moras. Takodje, odradices online check-in negde oko 7 dana pred put, jer ces u protivnom morati da platis check-in na aerodromu. I naravno, ako prekoracis dozvoljene dimenzije i tezinu rucnog prtljaga, moraces na aerodromu to da predas kao redovan prtljag i uz to ces papreno i platiti :) U svakom slucaju, ispostuj sva pravila i nemas da brines ;)

Okej,hvala puno. I jos da pitam,imaju li oni obicaj ovako rotirati cijene,npr dignu cijene jedan dan,pa drugi dan opet spuste?

Ali, ipak postoje neka nepisana pravila. Moj ti je savet, kupuj karte negde oko 1-2 meseca pred put, kad budu na promociji, tj kad bude promocija za taj mesec. Tad postoji verovatnoca da i te tvoje budu snizene.  I gledaj da odaberes kao dane putovanja neke dane u nedelji koji nisu vikend, biraj utorak, sredu ili cetvrtak, obicno su jeftinije karte. I izbegavaj da putujes za vreme velikih praznika, kao i u letnjoj sezoni, jer su tad karte obicno skuplje.

Prati svakodnevno cene za destinaciju koja te zanima, izvrti i par dana okolo, ako si fleksibilan sa vremenom putovanja, pa kad vidis promo cenu, kupuj, ne cekaj ni sekunda!

• Author

izvrti....ako ne poludis od ukucavanja Security Check-ova...

:death: :death: :death:

citao sam davno na 4chan da zapravo taj sekjuriti cek od dve reci je zapravo od jedne a drugu mozes da upises sta zelis, samo treba potrefiti koja je rec sekjuriti. uglavnom reci koje ne treba pisati to je napisati sta se zeli umesto njih su one precrtane, blurovane, sa apostrofima, zarezima i slicno. nije neka pomoc ali zna da umanji vreme kucanja i smaranja ponekad :D

I,jos,sto se tice ovog web check-ina,citao sam starije postove i pisali ste da je to samo za EU gradjane. Ali,kako sam ja shvatio,sada nema Airport check-in za Ryanair,pa kako to ide?

Hvala :)))

I,jos,sto se tice ovog web check-ina,citao sam starije postove i pisali ste da je to samo za EU gradjane. Ali,kako sam ja shvatio,sada nema Airport check-in za Ryanair,pa kako to ide?

Hvala :)))

Odradai se web check-in, ali na aerodromu non-EU drzavljani moraju da urade 'visa check'.

I da, cak i za domace letove, ili unutar-Sengenske.  :x

citao sam davno na 4chan da zapravo taj sekjuriti cek od dve reci je zapravo od jedne a drugu mozes da upises sta zelis, samo treba potrefiti koja je rec sekjuriti. uglavnom reci koje ne treba pisati to je napisati sta se zeli umesto njih su one precrtane, blurovane, sa apostrofima, zarezima i slicno. nije neka pomoc ali zna da umanji vreme kucanja i smaranja ponekad :D

mali korisni off-topic:

posle gledanja ovoga malo ce vam mozda lakse pasti ukucavanje ovih kodova:

http://www.ted.com/talks/luis_von_ahn_massive_scale_online_collaboration.html

Moram priznati da sam ja aplaudirao nakon odgledanog klipa, žena pomislila da sam prolupao ;D! Briljantna ideja, genijalna, i jedna i druga i obećavam, više se neću buniti kod ukucavanja reCaptcha kodova. Obična captcha zato neće izbeći moj gnev i bes :maddd:!

Ima li kakvih akcija od 1e po letu ili neke druge zna li ko? upropastili su sve sa ukucavanjem one captche pri pretrazi..

sada sam pogledao cene karata za bolonju. bas i nisu jeftini. najjeftinije sto sam nasao je 20 eura u jednom pravcu i da je jos no taxes.

Na ryanair.com pise da iz Zadra imaju letovi za 12€ u jednom smjeru,ali ni na jednoj destinaciji nisam nasao tu cijenu. Zanimaju me datumi 28.april (odlazni) i 08. maj (povratni). Danas su mi ponudili najnizu cijenu do sada,dakle 290€ za 4 osobe,povratni let. Sta mislite,da li ce dati neku nizu cijenu?

Nakon kraha Maleva, otiđite na Route Map RyanAir-a i pogledajte letove iz Budimpešte :banana:! Mislim, nije da se radujem tuđoj nesreći, ali...