Jump to content

Featured Replies

Ryanair počinje da leti iz Crne Gore od juna

22.03.2012 / Izvor: vijesti.me Foto: Arhiva

Prema pisanju crnogorskih medija Ryanair je postigao dogovor sa crnogorskom vladom o uspostavljanju letova iz Crne Gore.

Pomoćnik ministra turizma i održivog razvoja, Nebojša Popović izjavio je za medije da je Vlada Crne Gore usvojila odluku o saradnji sa irskim niskotarifnim avioprevoznikom, a očekuje se da će u petak 23. marta i upravni odbor Ryanair-a potvrditi ovu odluku, nakon čega bi bio potpisan sporazum.

Postignut je dogovor o četvorogodišnjoj saradnji, koji podrazumeva sezonske letove u periodu od marta do oktobra, sa izuzetkom ove godine kada će prvi letovi početi u junu.

Precizne informacije o destinacijama i redu letenja znaće se tek kada uprava Ryanair-a verifikuje postignut dogovor. Pomoćnik ministra je, ipak, izjavio da on u ovoj godini priželjkuje linije do Brisela, Milana i Londona, kao i cene karata od 15 do 20 evra. Plan koji je postignut predviđa letove iz Crne Gore do četiri destinacije u 2013, a da se kasnije u 2014. i 2015. godini broj destinacija poveća na šest.

http://www.aviokarta.net/vesti/1048-ryanair-pocinje-da-leti-iz-crne-gore-od-juna/

Kad smo kod toga,kod mene je Mastercard prepaid,Unicredit isto,samo u BiH izdana.. Ima neko iskustva?

Da li je ta kartica koju imas Mastercard poklon kartica? Danas sam bila u UniCredit banci i kazu da ne znaju za Mastercard prepaid karticu, pa se nadam da je samo neupucenost u pitanju?

Tako je,tako je.Oni to zovu poklon karticom.Tata je zvao uposlenicu u banci,ona nije nista znala za to.Jednostavno,zovu je poklon karticom,a to je to.Nisi upoznati sa engleskim nazvima.:D  :spot:

He, Rajaner posle 100 godina ponovo daje karte po 5funti, ali kapiram da je i u evrima isto, sada gledam "newsletter".

• 2 weeks later...

Mislim da je Ryan popizdeo sto su CG vlasti izbacili u medije detalje dogovora pre nego sto su ovi bilo sta zvanicno potvrdili.

Pozdrav,

interesuje me da li je moguće naknadno dodati kofer nakon kupljene karte i da li je cena ista kao i prilikom kupovine karte?

Da li ću ponovo platiti Administration Fee ?

Negde sam pročitao da ako putuje više ljudi na jednoj rezervaciji (nas troje), nije moguće preko neta dodati torbu samo jednoj osobi, već se mora zvati call centar. Da li neko zna nešto više o ovome?

Nisam uspeo da nađem odgovore na forumu ni na rajanovom sajtu, izvinjavam se ako je bilo reči o ovome.

Kako da znam koliko je mesta u avionu ostalo po jeftinoj ceni? da li to pise negde?  trebali bi da uzmemo karte za 7-8 ljudi. Ako svi istovremeno bukiramo, da li je moguce da nekom iskoci veca cena?

Kako da znam koliko je mesta u avionu ostalo po jeftinoj ceni? da li to pise negde?  trebali bi da uzmemo karte za 7-8 ljudi. Ako svi istovremeno bukiramo, da li je moguce da nekom iskoci veca cena?

Na opciji "Select A Flight", ukoliko je ostao manji broj mesta izbaci ti "Only 1 (2,3...) seat/s left at this fare", chim nema naznake, znachi da ima dovoljan broj mesta u avionu po prikazanoj ceni i za broj ljudi koji kupujes.

E sad ovo mi nije jasno:  drugarici iz Češke je iskočilo to :only 3 seets left at this fare; a kod mene toga nema. Upravo, gledamo u istom trenutku (poslala mi je print screen). Isti datum, isti let, sve, sve..

E sad ovo mi nije jasno:  drugarici iz Češke je iskočilo to :only 3 seets left at this fare; a kod mene toga nema. Upravo, gledamo u istom trenutku (poslala mi je print screen). Isti datum, isti let, sve, sve..

Mozda je ona na prvoj strani izabrala 8 adults, a ti 1, pa njoj prijavljuje da ima samo jos samo tri slobodna mesta za taj let, a tebi ne...

Rezevisi za 8 ljudi, idi do kraja rezervacije i vidi koju ce konacnu cenu da ti izbaci. Podeli sa 8, ako dobijes cenu po osobi koju si odabrao, to je to, kupujes. Ako dobijes vise, znaci da je samo odredjen broj karata po povoljnijoj ceni, odredjen ne. Obracunaj koliko je srednja cena i vidi da li ti se isplati. Ako da, kupuj. Ako ne, cekaj bolju ponudu. Prosto je ;)

Pozdrav,

interesuje me da li je moguće naknadno dodati kofer nakon kupljene karte i da li je cena ista kao i prilikom kupovine karte?

Da li ću ponovo platiti Administration Fee ?

Negde sam pročitao da ako putuje više ljudi na jednoj rezervaciji (nas troje), nije moguće preko neta dodati torbu samo jednoj osobi, već se mora zvati call centar. Da li neko zna nešto više o ovome?

Nisam uspeo da nađem odgovore na forumu ni na rajanovom sajtu, izvinjavam se ako je bilo reči o ovome.

Najlakse i najsigurnije ti je da proveris, tako sto ces otici na svoju rezervaciju i pokusati da dodas torbu, ali moze i ovde :) :

Moguce je naknadno dodati prtljag po istoj ceni po kojoj je bila pri rezervaciji leta.

Neces ponovo placati Adm. fee.

Moguce je putem interneta uzeti odvojeno samo jednoj osobi i samo za jedan let. Ne mora grupno.

moze li neko da mi pojasni kako da uzmem kartu kod rayanaira. Sa kojom karticom je moguce, da li samo mastercard i koja je provizija? Hvala.

Prvi put cu letjeti Ryanom i vec sam odradio online check-in.Ali,izbacili su mi opciju da se checkiram i za povratni let (8. maja),sto je vise od 15 dana.I,checkirao sam se.Da li je to problem?Isprintat cu boarding pas za taj let kada bude u tih 15 dana,ako je u tome stos. I,da,za taj let mi je na boarding pass-u najnormalnije izbacen barkod. Je li sve u redu?

Unaprijed hvala.:)

Kako beše pri on line check inn-u, jel prezimena idu sa kvačicama kao u pasošu ili bez?

Hvala, znam da je više puta odgovarano. Zbunilo me to što su mi u mail-u kojim potvrdjuju da sam kupio karte kod navodjena prezimena koristili ć,č i š kako sam i ja uostalom popunio listu putnika.

Pa valjda zato što se tako prezivam. Ja popunih sa našim kvačicama oni prihvatiše potom mi stiže  itinerary mail sa istim takvim slovima i do jutros se osećah bezbrižno. Sada mi uneste nemir dva meseca pred put! Kupovinu sam obavio jedne januarske noći, gotovo u bunilu, žureći da ne propustim promociju (one prve ponude nakon bankrota Maleva). U toj žurbi zaboravih na savete iz stotina pročitanih postova sa ove teme kao i na ranije procedure kupovine kod Wizza i Easyjeta! I šta mi je sada činiti kada dodje vreme  čekiranja(jun), jel ima kvačica u opciji ili ne?