Jump to content

Featured Replies

Zanimljivo. Ja imam Mastericu prepaid izdate od OTP banke ali ne funkcioniše. Tj njom mogu da platim avio karte (i ostalo), kod Ryana ali mi zaračunavaju proviziju. Pisao sam im dobio odgovor da se to odnosi samo na prepaid Master card izdate u UK.

Pričali smo već o tome ranije. Nekoliko nas ima srpsku Master Prepaid i definitivno nikom ne funkcioniše na način na koji bi trebalo :D Ja sam digla čitavu Unicredit banku na noge zbog toga, da bi na kraju oni rekli da nije def. do njih već do Ryanair-a koji nisu uveli politiku MPrepaid-a kod nas.

Yes, yes...radila i eno ceka nove pohode :)

Nego, nisam ispratio - nije jos krenula ryan-kartica tj nije jos iskljucena ove prepaid?  :-\

jedno pitanjce - hoce biti nekih jeftinijih letova sredinom avgusta na relaciji Porto-Brisel? trenutno je karta oko 140e sto se cini bo'me mnogo zar ne?

pozdrav!

• 2 weeks later...

Zelim sinove da za rodjendan posaljem u Madrid nasla sam preko Ryanair povratne karte cija mi cena odgovara , e sad posto je moj engleski na niskom nivou a njih bi da iznenadim zanima me ako imaju samo do 10 kg prtljaga jel cena ta sto pise TOTAL ili se uvecava za jos neku taxu ?

Jesam , znaci nema neprijatnih iznenadjenja :) da im traze jos novca za nesto nepredvidjeno...Hvala na brzom odgovoru

zanima me ako imaju samo do 10 kg prtljaga jel cena ta sto pise TOTAL ili se uvecava za jos neku taxu ?

Samo pazi da im prtljag bude odgovarajućih dimenzija, pored ograničenja od 10kg...

Pozdrav svima! :mah: Treala bi mi mala pomoc, posto nikad nisam letela preko Ryanair-a, a njihov sajt mi je krajnje konfuzan.. Naime, planiram da letim za Solun 1.7. i cena koja mi izadje je 10340HUF. Da li je to konacna cena koju placam, necu imati dodatnih troskova? Posto mi izadje Total Payment Amount  Excluding Administration Fee (if applicable) 10,304.00 HUF 

Prtljag necu nositi, samo rucni i to samo tasnu, dakle nikakve stvari, tezina manje od 1kg ;)

I zanima me da li mogu da platim Maestro debitnom karticom Banca Intesa? Nije bitna ta provizija od par eura, vec samo da mogu njome da platim posto jedino nju i imam...

Hvala vam unapred i izvinjavam se ako sam ponovila neko pitanje, ali sam iscitala temu i nisam nasla odgovor :)

Pozdrav svima! :mah: Treala bi mi mala pomoc, posto nikad nisam letela preko Ryanair-a, a njihov sajt mi je krajnje konfuzan.. Naime, planiram da letim za Solun 1.7. i cena koja mi izadje je 10340HUF. Da li je to konacna cena koju placam, necu imati dodatnih troskova? Posto mi izadje Total Payment Amount  Excluding Administration Fee (if applicable) 10,304.00 HUF 

Prtljag necu nositi, samo rucni i to samo tasnu, dakle nikakve stvari, tezina manje od 1kg ;)

I zanima me da li mogu da platim Maestro debitnom karticom Banca Intesa? Nije bitna ta provizija od par eura, vec samo da mogu njome da platim posto jedino nju i imam...

Hvala vam unapred i izvinjavam se ako sam ponovila neko pitanje, ali sam iscitala temu i nisam nasla odgovor :)

Ciao!

Na tu cenu od 10 304,00HUF (Total Payment Amount  Excluding Administration Fee (if applicable) treba samo dodatni +6eura po putniku po letu. npr ako su 2 putnika i povratni let treba dodati jos +24eura itd...

Ne moze da se plati Maestro karticom (retko gde prolazi internet kupovina sa nasom Maestro karticom).

Hvala puno na brzom odgovoru klanj:: A tih 6e placam isto karticom ili nesto na aerodomu? Pitam jer sam nasla let i preko Wizzair-a koji je 58e , ali mi je tamo sve nekako jednostavnije.. Pa da ne bude ovde skuplja dara nego mera, zato i pitam sve ovo.. A da li moze neko drugi da plati u moje ime? Npr, neko iz inostranstva da plati svojom karticom, a da karta glasi na moje ime?

I tih 6€ će ti biti uračunato u konačni iznos za plaćanje, i sve zajedno plaćaš karticom. Kartu može da ti kupi bilo ko, samo da glasi na tvoje ime. Ti na kraju samo treba da odštampaš boarding pass.

Sve je moguće platiti karticom i to bilo čijom. (Pa i iz inostranstva).

Karta MORA da glasi na ime putnika.

Na aerodromu se ne plaća ništa sem u situaciji ako se mora platiti za prtljag.

Odlicno :party: Bas ste me obradovali.. Dakle, neko iz Grcke moze da mi kupi kartu svojom karticom, ali naravno sa mojim podacima na karti. Ja tu kartu samo treba da odstampam 7 dana pred put i to je to.. Posto od prtljaga necu imati bukvalno nista, nikakve druge troskove nemam. I, samo jos jedno pitanje, koje je postavljano , ali mi nije bas najjasnije.. Svoje prezime, da li je potrbno da pisem latinicno, tj na srpskom ili moze i bez onih kvacica?

Odlicno :party: Bas ste me obradovali.. Dakle, neko iz Grcke moze da mi kupi kartu svojom karticom, ali naravno sa mojim podacima na karti. Ja tu kartu samo treba da odstampam 7 dana pred put i to je to.. Posto od prtljaga necu imati bukvalno nista, nikakve druge troskove nemam. I, samo jos jedno pitanje, koje je postavljano , ali mi nije bas najjasnije.. Svoje prezime, da li je potrbno da pisem latinicno, tj na srpskom ili moze i bez onih kvacica?

da, da, bez

i u pasosu je tamo dole bez :)

Ok, dakle kvacica bez :)  E, sad, ja cu vas udaviti , ali sta da radim... U onom delu kad dodjem do placanja, u Contact details pisem , naravno, svoje podatke... Posle ide ono Payment-Ryanair vouchers i polje voucher reference.. Sta tu unosim, ne kapiram?!  I posle u payment odeljku, pise cardholder details, da li tu unosim svoje ili podatke onog ko placa za mene.. Mislim, logicno je njegove, ali otkud znam...

Ryanair vouchers je polje koje popunjavaš ako imaš neki vaučer za popust, što verovatno nemaš, znači ostavljaš prazno.

Cardholder details su podaci osobe koja je vlasnik kartice kojom plaćaš.

E, pa drustvo, kupih ja kartu :)  Hvala vam puno da pomoci, divni ste i veoma strpljivi lol::  Jos samo da odradim onaj online check in i to je to, odoh 1.7 :mah:

• 3 weeks later...

"Due to runway maintenance from the 24th September and 2nd October inclusive, all flights to/from Rome Ciampino Airport will operate to/from Rome Fiumicino Airport."

Treba to iskoristiti. :D

Pozdrav putnici dugoprugasi,

planiram da putujem u septembru preko Ryan-a, iz Budimpeste za Varsavu, ranije sam putovao preko Wizz-a, ali ovo je prvi put da idem sa Rayan-om, pa imam par pitanja za vas koji ste bolje upoznati sa ovom lowcost kompanijom. Vidim da se na cenu dodaje ta taksa od 6 EUR, za check in ili sta vec, ali da li mi kao drzavljani van EU mozemo da odradimo check in i stampamo boarding karte ili kako sam nesto citao ipak moramo na aerodromu da se cekiramo ?

Nasao sam ultra povoljnu kartu za pocetak septembra sto meni odgovara, a evo i detalja :

Free Online Check in

Depart

Budapest T2 15:55

Arrive

Warsaw Modlin 17:15

1 x Adult 1,990.00 HUF

Fare: 1,990.00 HUF

Taxes/Fees: 0.00 HUF

Total Price: 1,990.00 HUF

To mu dodje nekih 7 Eur. Kako kapiram da na to ide jos 6 eura neka taksa.

Da li su bas striktni sto se tice rucnog prtljaga, te dimenzije su mi malo problematicne jer imam koferce koje malo prelazi tih 55x40x20cm zbog točkića , valjda nece da mere to detaljno ?

:?