Jump to content

Featured Replies

Ako je torba/ranac (ne kofer), tih 2-3cm se daju sabiti u kalup. Mislim da je dozvoljena kilaza 10kg, a ja napunim ranac do vrha, jedva ga naguram u kalup i nikad nisam imala preko 7kg. Samo jednom sam imala 9kg i to kad sam iz Spanije vukla gomilu nekih tanjira koje sam uzela za suvenire.

mislim da pričaš o "tokenu", ali to bi trebalo da se odnosi na e-banking - plaćanja računa (struje, telefona itd), ja to imam kod Poštanske štedionice,a što se tiče Inteze imam njihovu AMEX karticu i ne treba mi token, niti bilo koja sprava, ali ne mogu sa njom da dajem naloge za prenos sredstava sa računa, odnosno nisam prijavljena za e - baking. Ispravite me ako grešim

Ne, pričam o ovome:

http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=875

Probaj da platiš nešto Maestro karticom, izaći će ti polje za unos ovog koda.

Je l' upucen neko gde mogu na sajtu Rynair-a da konvertujem forinte u evre? Upravo sam kupio povratnu iz Budimpeste do Barse za 8000 forinti, sto mu dodje nesto mnogo jeftino 30-ak evra. Interesuje me kakav je Ryanov kurs.

Kod unosa broja kartice imaš sumu koju treba da platiš i pored nje jedan upitnik, klikni na njega i imaćeš opciju da odštikliraš konverziju. A kurs im je kriminalan.

i ja sam jednom pokušao da plaćam Maestro karticom, i nije mi uspelo. Ostavio sam to za neki drugi put u budućnosti, odnosno da pozovem i pitam za pomoć, pa sam zaboravio... Ali samo malo, sa Maestro karticom može da se plaća samo u dinarima? Kako onda ako iznos na kartici treba da bude u evrima. Ako se rade konverzije, tih 1,75 se pokriti lošim kursevima banaka?

Maestrom moze da se placa i u evrima ako si u inostranstvu (uz pasos koji proveravaju ), kao i da se podizu pare sa bankomata ( ovo nisam proveravao ).

Posto treba malo vremena da se ovo preknjizi i rasknjizi kurs na kraju bude skroz ok, tj skinu ti dinare sa racuna.

Za kupovinu preko neta je neupotrebljiva bez cvc koda ili kako se to vec zove.

U Italiji mi redovno traze pasos kad koristim kartice (svejedno da li je to visa diners amex), u Madjarskoj, Portugalu, Turskoj, Tunisu, Grckoj, Hrvatskoj, Austriji  nisu trazili

Svašta. Meni prošle godine u Rimu i po Toskani nigde nisu tražili, a i u januaru na Siciliji. Baš nigde.

Po nekom nepisanom pravilu trebalo bi da je isto u okviru zemlje, ali i da postoje razlike medju zemljama...u Spaniji je recimo skoro u 90% slucajeva potrebno imati i pasos sa sobom...kazu zbog zloupotreba, cak i za ove sa cipom i pinom...

Jedino ne treba kad vec svaki dan ulazis u istu prodavnicu i sl.

Meni su konkretno tražili u Bolzanu, Trentu, Veroni, Lido di Ostija, a kad bolje razmislim, ne sećam se da si mu tražili po Pulji, Siciliji, Kalabriji, Kampanji.

Ljudi, odoste u off, postoji tema o platnim karticama koji sprat niže...

Nego, jel imao još neko iskustvo sa pogrešnim Mr/Mrs kod Ryan-a, nadam se da mi neće praviti problem?

http://www.corriere.it/esteri/12_agosto_22/suzy-ryanair-facebook-mamma-carta-imbarco_dcc1c938-ec58-11e1-9004-4e22268e2993.shtml verovatno ima negde i na engleskom. Uglavnom, mama sa dvoje dece, babom i dedom se sa odmora iz Španije vraćala u UK, nije uspela da odštampa karte nego ih imala u PDF-u u telefonu, Ryan naplatio 5x60=300eura zvizhd Elem, objavila ona to na Facebook-u i dobila podršku od 350.000 ljudi... Naslov je u stilu: Suzi, mama koja je izblamirala Ryanair. Čitala sam i komentare Italijana, idu od "propisi su propisi, jasno piše da karta mora da bude odštampana, ko joj je kriv..." do "to je najgora lowcost kompanija koja ni malo ne poštuje putnike, nikad sa njima ako postoji bilo koja druga opcija..." Jednom komentaru sam se nasmejala: "Definitivno nikad više sa njima, jednom prilikom je stjuardesa tokom celog leta, 2 sata glasno reklamirala proizvode koji mogu da se kupe u avionu. Poludeo sam, hvala lepo, platiću više ali ću da putujem na miru". lol::

Pa morace da plati mnoooogo vise nego sto bi platio dobre slusalice. Nisam znao da su ljudi u globalu tako prefinjeni da i u tih par sati leta nekom od low-cost kompanija traze neki mir, udobnost...a potpuno nesrazmerno placenoj ceni...Kad budem sve ostale aspekte zivota uveo u mir und harmoniju, onda cu da zakeram RyanAiru...Dotad...hvala im sto postoje...omogucili su mi da obidjem mnoga lepa mesta.

Nekoliko meseci kasnije resih da prosvrljam opet na sajtu ovog prevoznika. Ljudi moji, koliko samo smara onaj security code. :death: Otkad su uveli to?

Zdravo. Pošto sam nov na forumu, pre svega, hteo bih da pozdravim sve forumaše. Imam jedno pitanje: može li mi neko reći da li Ryanair zaista naplaćuje On-line check in, iako ga uradim na svom računaru i odštampam?

• Author

Fidele...

pa kada rezervises kartu u izboru leta vidi da li naplacuju 6e ili je free online check in. Ako kupujes kartu od 1,2,6,12e  onda je bez naknade za  onl. cekiranje.

Mislim, sve ti tamo pise, samo cesljaj.

Izvinjavam se, upravo sam pronašao da su mi to već naplatili. Uplašio sam se bio da će mi uzeti još 72eur (pošto putuje nas troje, a imamo 4 leta). Već su mi naplatili nekih 30eur dodatno jer su španci povecali takse (letim preko Madrida). Hvala vam u svakom slucaju.

Za sve one koji su naručili ili su već dobili Neteller MasterCard Prepaid interesuje me kako ste izvršili autorizaciju?

Ako misliš na verifikaciju identiteta, kao što reče abraskas, pošalješ skeniran pasoš. Ali, to si morao i pre naručivanja kartice da odradiš, tako da mi nije najjasnije na šta misliš?