Jump to content

Featured Replies

ok kul hvala. to cu i da uradim, pa ako budem video da pocnu da se pojavljuju "only x seats available at this price", grabim!

Nekada im i to bude fora. Kao nema vise po toj i toj ceni, a posle bude jeftinije ;)

Generalno najpovoljnije karte kod njih su izmedju mesec i dva ranije i radnim danima. Ako si flexi sa datumima, najverovatnije ces ubosti neku na promociji. Ali, naravno ne postoji 'garancija' :)

• Author

Memmingem-Faro je prosle godine u aprilu za maj bio 5 e free on line check in. Porto zna da bude 9.99. Ako racunamo da do memmingema iz beograda treba da das 25e plus torba....hm, ako si bolestan za jeftinom kupovinom (kao ja  :party: ) onda je Beograd-Porto mnogo tih 70e. Da se razumemo, generalno je jeftino ali kada putujes za 30 zao ti da das jos 40. ( to ti taman dzabe jedan oooodlican kofer ako hoces da ga cekiras u povratku).

Moj savet ti je na tamo samo rucni prtljag, ustedeo si 15e, cekaj karte sa free check in-om (ustedeo si 6 po osobi) i ponesi sendvic i vodu (nece ti praviti problem u wizz-u) i vec si 30tak e u plusu.

Ako si flexi sa vremenom i mestom polaska proveri Temisvar-Milano-Porto....mozes da udjes u 40tak e. Podeli sa nekim troskove puta do temisvara i za parking kartu...veruj da se vise isplati nego da ides sa Surcina. A i videces Temisvar sto nikako nije za baciti :)

Molio bi za pomoc. Sada letiim pri put sa Ryanir-om i kupio sam karte od Memingema do Valensije. Kada sam kupovao bilo mi je ponudjeno chack-in online. Dobio sam u mail-u sledece:

IN ORDER TO TRAVEL YOU ARE REQUIRED TO CHECK-IN ONLINE AND PRESENT AT THE AIRPORT YOUR ONLINE BOARDING PASS AND VALID ACCEPTED TRAVEL DOCUMENT, PASSENGERS WHO DO NOT PRESENT A BOARDING PASS AT THE AIRPORT WILL BE CHARGED A RE-ISSUE PENALTY OF EUR40/GBP40(each boarding pass must be printed and presented on an individual A4 page).

You can check-in online from 15 days up to 4 hours prior to your scheduled flight departure.

Jel ovo znaci da moram minimun 4 sata pre leta da podignema kartu, i gde podizem kartu??

Pise ti lepo, od 15 dana do 4h pred let uradi online check-in.

Online check-in ti je isto sto i check-in na aerodromu, samo online, je l', logicno :) Umesto da odes na aerodrom na salter, kod Ryanaira to odradis od kuce i odstampas kartu, pocev od 15 dana pred put.

Imas na naslovnoj stranici, tu gde si birao let, odmah iznad dugme "Online check-in". Odaberi jednu od opcija, ukucaj trazene podatke i sledi instrukcije. Na kraju ces vec dobiti na ekranu svoju kartu, koju treba da odstampas sa svojim stampacem i sa tom kartom ides na aerodrom. Ako si vec kupio sam kartu, znaces i ovo, bez brige.

Hvala Dragance :)))))

Ma zadnji put kada sam sam kotistio low cost, odmah su mi na mail poslali kartu sa racunom (bese to davno pre 5 godina, vise se ne secam ni koja je kompanija bila)

Da, ali si i tad sa tom kartom morao da uradis check-in na aerodromu da bi dobio boarding pass i da bi mogao da udjes u avion. Sad je razlika u tome sto taj check-in odradis od svoje kuce, ne na aerodromu. Problem je samo sto mi iz Srbije svakako moramo i na aerodromu da svratimo na salter za check-in, jer nismo iz EU, pa da nas identifikuju. Cak i ako nemamo nista vise od rucnog prtljaga, ne mozemo pravo na security control. Ovi iz EU mogu, pa im je na taj nacin je pojednostavljena procedura.

znam i ja da je tako, a ipak sam prosle godine u aprilu na temisvarskom aerodromu otisao odmah na gejt. odradio online check-in i bili smo jako knap sa vremenom, stigli posle zatvaranja check-ina, 30ak min pred let, otisli pravo na gejt i bez problema se ukrcali.

Ryanair ne leti iz Temisvara :)

A za Wizzair kaze ovako:

"Passengers travelling with checked baggage must present themselves at the baggage drop desk no later than 40 minutes before the scheduled departure time of the flight. At some airports the check-in desks function as baggage drop desks as well.

Passengers who checked-in online shall be present at the boarding gate ready for boarding no later than 30 minutes before the scheduled departure time of the flight.

Non EU/EEA passengers must proceed to the Wizz Air check-in desk for document check before proceeding through security to departure. Failure to do so may result in travel being denied."

Dakle, malo fleksibilnije ipak, ali, svakako ste imali srece.

Od aprila krecu iz Soluna da sibaju. Malo su im(za nas) bez veze destinacije: Oslo, Stokholm, London, Brisel C.

Vec sam negde na forumu komentarisao kako je za Rajana Nis pozicioniran idealno, jer je najblizi aerodrom bio u Osijeku. U medjuvremenu su krenuli da lete iz Plovdiva, a sada ce i iz Soluna. Izgleda da iz Ryanair-a citaju ovaj forum :)

• Author

da se teleportujem ovde....pre ce neko da odgovori....

Da ne otvaram novu temu posto se ovde prica o Spaniji...ili me prebacite u RyanAir....

Posto cu biti na jugu Srbije sredinom Aprila, zagolicala me je cena od 15e Ryan-a na liniji Plovdiv-Barcelona. Pitanje:

da li je neko bio na pomenutom aerodromu i da li postoji neka korektna veza Nis-Plovdiv i to flexi jer je let uvece. Ili da idemo svojim autom pa da ostavimo isti na aerodromu?

Mislim, povratna od 50e Plovdiv-Barca mi se nikako ne propusta...pa makar bilo i ta 4 dana

Ukoliko ne bi isli svojim autom vracali bi se kopnom....natenane.....

Neki savet, sugestija i informacija vezano za aerodrom, transfer i parking?...thanks

• 2 weeks later...

Problem je samo sto mi iz Srbije svakako moramo i na aerodromu da svratimo na salter za check-in, jer nismo iz EU, pa da nas identifikuju. Cak i ako nemamo nista vise od rucnog prtljaga, ne mozemo pravo na security control. Ovi iz EU mogu, pa im je na taj nacin je pojednostavljena procedura.

Jel ovo neophodno i na unutarsengenskim letovima?  :?

Kad vidim onaj red pred rajanovim salterima odmah me glava zaboli pa bih to izbegao ako ne moram...  zvizhd

da se teleportujem ovde....pre ce neko da odgovori....

Da ne otvaram novu temu posto se ovde prica o Spaniji...ili me prebacite u RyanAir....

Posto cu biti na jugu Srbije sredinom Aprila, zagolicala me je cena od 15e Ryan-a na liniji Plovdiv-Barcelona. Pitanje:

da li je neko bio na pomenutom aerodromu i da li postoji neka korektna veza Nis-Plovdiv i to flexi jer je let uvece. Ili da idemo svojim autom pa da ostavimo isti na aerodromu?

Mislim, povratna od 50e Plovdiv-Barca mi se nikako ne propusta...pa makar bilo i ta 4 dana

Ukoliko ne bi isli svojim autom vracali bi se kopnom....natenane.....

Neki savet, sugestija i informacija vezano za aerodrom, transfer i parking?...thanks

Zaboravi na ovu varijantu do Barse... Ukinuti su letovi. Nova Vlada Katalonije raskinula je ugovor sa Ryanair-om oko koriscenja aerodroma Girona i Ryanair je povukao 5 svojih aviona iz ove baze. Sad cekamo da vidimo gde ce da ih smeste...

• Author

videh...

....a sladak je bio let Girona-Tenerife...bilo za 9.99e...  :cry22: :cry22: :cry22:

p.s. Neko je trazio jeftinu varijantu za Faro....spustili su Memmingem-Faro tako da moze da se za 20e uzme povratna. To je izuzetna cena....20e do i od Portugala....neprocenjivo..

p.s.s. Kombi koji sa Beogradske Zel Stanice vozi i svraca u memmingem....80e povratna. Cisto da se zna da je bolje i jeftinije ici Wizz-om ...i daleko brze :)

Potrebna mi je pomoć... Rezervisao sam povratni let iz Temišvara do Barselone Wizz-om, a zatim iz Barselone ka Tenerifama Rayanom (2 karte). E sad, Rayan je promenio red letenja pa dolazi do problema u povratku sa Tenerifa. Po ranijem redu letenja, u Barselonu bismo sleteli oko 10h, a let ka Temišvaru je u 20h - sasvim dovoljno vremena. Po novom redu letenja, u Barselonu se stiže u 21h...

U Rayanu su nam ponudili opcije ili da prihvatimo promene, ili da ih kontaktiramo. Međutim, kontakt je isključivo putem call centra (koji se nalazi u Britaniji). Takođe, postoji opcija "refunda" jer je let pomeren za više od 3 sata (pitanje je samo da li vraćaju sav novac).

Šta da radimo?

Svakako moras zvati. Objasnis im gde je problem i trazis da te prebace na let za dan ranije, zanocis u Barsi i sutra uvece hvatas Wizz. Ili, otkazes let, trazis pare nazad i probas da nadjes neku bolju konekciju sa Tenerifa do Barse. Ili, promenis datum povratka kod Wizza. Ili, trazis pare od Ryanaira, zaboravis na Wizz i kupujes komplet novve karte za povratak nazad. Sa Tenerifa do Italije, ili mozda Nemacke, pa odatle vec nekako kuci...

Vidi sta ti se najvise isplati.

Onda ovako kako ti Dragance kaze...

Danas su nas obavestili, a let je 17.05. 

ali imaj u vidu da sada karte kod rajana mogu biti dosta skuplje nego mesec ipo pred put kad pustaju karte na rasprodaju. npr ja sam u januaru video memingen - faro za nekih 50e po pravcu(pocetak aprila), a pre neki dan sam kupio iste za 17e jer je taj period na akciji.

Hvala svima. Verovatno ćemo tražiti refund, pa u potragu za novim letom.  :)

Da li neko ima iskustva sa povraćajem novca? Tj., da li vraćaju ceo iznos, ili nešto zadržavaju (npr., taksu za korišćenje visa kartice pri kupovini)?

Da li neko ima iskustva sa povraćajem novca? Tj., da li vraćaju ceo iznos, ili nešto zadržavaju (npr., taksu za korišćenje visa kartice pri kupovini)?

Ja sam imao 6 puta takvo i slicno iskustvo sa ryanair-om. Uvek su vratili ceo iznos posle, jedno, mesec-dva. Samo su jednom me zaboravili, pa sam ih ponovo podsetio i vratili mi posle 7 meseci "cekanja". :)

Vracaju kompletan iznos - to je ionako njihova "greska", pa nema nikakvog smisla da ti snosis posledice. Ja sam dobio pare nazad u roku od nekih desetak dana. Mozda bi ti bilo najpovoljnije da trazis da te stave na let koji je dan ranije, ako u svakom slucaju hoces da iskoristis Wizzove karte - osim ukoliko sada ne mozes da kupis karte za taj let po nizoj ceni. U tom slucaju prosto kupi nove i trazi novac nazad za stare.