Jump to content

Featured Replies

• 1 year later...
Video sam super putnicku torbu (onu usta se pakuju vojnici  kad idu kuci) torba savrsena, nova, 200 dinara...

Cuvena vojnicka torba koja deluje mala, a strpas Boga Oca u nju.

Inace, s obzirom na vreme kucanog posta, bila je preskupa. U decembru drug na pomenutom otpadu u Knezevcu platio oko 100din (cini mi se, a vrlo sam ubedjen da bese oko 80 din). Bukvalno nova.

Transportna a? Za nju sam rekao da bih pre sebi pucao u glavu nego uzeo nju da nosim, mnogo losih trenutaka zbog nje...  :death:

• 1 year later...

Ima vojni otpad u rakovici juce sam bio kupio vrecu i dzemper i neke kosulje.Sednes na 37 i teras do okretnice odatle pitas svako ce ti reci gde je.I da imaju i duge gace

• 5 weeks later...

Da li netko zna da li vojnu opremu mogu da kupuju i stranci? Radi davanja lične karte mislim, i ako netko može da napiše kako funkcionira prodaja i čega sve ima na lageru (sa nekim okvirnim cijenama) u toj vojarni u Beogradu?

Hvala  :mah:

Mогу да купују и странци. Мој ортак је водио неке странце баш у тај отпад у Раковици. Што се избора тиче зависи кад свратиш. Не могу да се сетим којим данима попуњавају асортиман, али је најбоље да одеш баш тај дан јер се одмах пробере најбоља роба. Има разних ствари, електронске војне опреме, телевизора, радио апарата, старих нишана за снајпере, разних торби, опасача, панталона, јакни, кошуља, ципела... Буде и аутомобила у понуди. Обично су кршеви али понекад стигне и неки добар. Наравно, ради се возилима старијих генерација попут опел аскони, југића... Рече ми ортак да је скоро била Лада Рива у одличном стању за 400 евра чини ми се. Кошуље на пример нису маскирне већ једнобојне, беле, плаве, зелене или браон. Ципеле су нове и коштају неколико стотина, торбе разне су од 50 до 100 и кусур динара...

Hvala,

ako netko još nešto interesantno sazna neka javi.

Razmišljam da li da potegnem iz Zagreba radi nabavke.  teg

Tražim po netu ali ne mogu naći adresu te vojarne.

Били данас другар и ја на војном отпаду, или боље рећи дошли до улаза. Раније је другар уводио и Бугаре неке и Јапанца једног али кад смо данас хтели да уђемо са Американцем онај лик што ради на шалтеру му је узео пасош, отишао негде да провери и само рекао:''Не''! Није директно био нељубазан према нама и према њему али је то ''не'' било баш некако одсечно. Амер се сморио иако није прави Амер већ је из Шри Ланке, а уз то и сам не воли Америку нешто посебно.

Изгледа да ви са хрватским пасошима поготово нећете моћи да уђете.

Е да, да напоменем да су иза нас у реду стајале неке вехабије, али баш обучени ко онај несретник што је пуцао на америчку амбасаду у Сарајеву, са дугим брадама. Њих су пустили да уђу. Сад ви нагађајте шта све они могу са војном опремом коју ће да купе.

A i ti stranci, zapucali u Srbiju i nemaju preca posla nego da prebiraju po vojnom otpadu  :bang: 

Jos se razocarali, propade im boravak u Srbiji jer ih nisu pustili unutar vojnog otpada u nekoj zabiti.  :stupid:

Dobar vic, nasmejaste me danas.  lol::

A i ti stranci, zapucali u Srbiju i nemaju preca posla nego da prebiraju po vojnom otpadu  banghead 

Има људи који воле да носе војну опему. Исто се бесмисленим може назвати посета било чему у било којој забити на свету. Удри јаче главом о зид, мућни је мало, можда укапираш да постоје различити људи!

Jos se razocarali, propade im boravak u Srbiji jer ih nisu pustili unutar vojnog otpada u nekoj zabiti.  Iamwithstupid

А теби неби било криво да не успеш да уђеш негде у иностранству ако си планирао? Не мора то бити војни отпад, може било шта? Јесам ли рекао да се човек разочарао (у Србију, српски народ или шта год) или да се само сморио? Читај мало боље!

Dobar vic, nasmejaste me danas. 

Видим да си неки паметан дечко и шаљивџија па објасни и нама глупима у чему је фазон да се и ми смејемо.

A i ti stranci, zapucali u Srbiju i nemaju preca posla nego da prebiraju po vojnom otpadu  banghead 

Има људи који воле да носе војну опему. Исто се бесмисленим може назвати посета било чему у било којој забити на свету. Удри јаче главом о зид, мућни је мало, можда укапираш да постоје различити људи!

Jos se razocarali, propade im boravak u Srbiji jer ih nisu pustili unutar vojnog otpada u nekoj zabiti.  Iamwithstupid

А теби неби било криво да не успеш да уђеш негде у иностранству ако си планирао? Не мора то бити војни отпад, може било шта? Јесам ли рекао да се човек разочарао (у Србију, српски народ или шта год) или да се само сморио? Читај мало боље!

Dobar vic, nasmejaste me danas.   

Видим да си неки паметан дечко и шаљивџија па објасни и нама глупима у чему је фазон да се и ми смејемо.

Eto smesno mi da je neko od cele Srbije planirao bas da poseti otpad vojne robe.  :spot:

Meni licno je shoping kao glavna svrha putovanja potpuno bezveze, a tek shoping na vojnom otpadu, to je vec malo previse.

Potrudili se ljudi da stignu iz Japana i Amerike da bi malo promuljali po otpadu u Rakovici.  ;D

Javljajte odmah Turistickoj organizaciji Srbije da ukljuci ove ture u svoju ponudu!

Видиш овако, ја исто волим да носим војне ствари па бих тако и волео да имам на пример војну мајицу или кошуљу са грбом војске неке далеке земље, а поготово ако осећам симпатије према тој земљи. Америчка опрема на пример може свуда да се купи и мени није интересантна, а има и других којима није интересантна.

Ако теби војни отпад није интересантан то не значи да није интересантан другоме. Уосталом, нема потребе да нагађаш ко је због чега дошао у Србију, колико дуго је у њој и шта је све у Србији посетио.

Што се тиче савета јави ти туристичкој организацији. Очито је да си пун фора и да си занимљив па те можда и запосле.

Ја друже више са тобом овде немам намеру да се расправљам. Очито је да су ти коментари врло злобни и да немају никакву основу. :stupid::potty:

Видиш овако, ја исто волим да носим војне ствари па бих тако и волео да имам на пример војну мајицу или кошуљу са грбом војске неке далеке земље

To je makar lako urediti, javi se kao dobrovoljac, odmah ces dobiti punu opremu sa grbovima. Ne moras da preturas po otpadima.

@Miloica - poradi malo na logici i na toleranciji. Na vise tema sam video da upadas u zucne nicim izazvane rasprave sa dosta ozbiljnim i vrlo moguce starijim forumasima. Noskich je zasigurno stariji od tebe i nema potrebe da na njegovu blago zacinjenu salu odgovaras tako grubo i prozivacki. Nije ovaj forum seoski vasar. Nema potrebe da te pogadja bilo ciji post, a pogotovo ako je saljive prirode. Hvala ti na razumevanju.

Jao, baš ste deca...  :D

Ljudi imaju različite motive za putovanje, uvjek je tako bilo pa ne razumijem podle i zlobne da ne kažem i maloumne komentare. A i pojam "stranac" je ofucan u ovom globaliziranom svijetu.  :fool:

Npr. ja sam iz hrv i do prije dvadesetak godina nebi bio stranac u srbiji, a danas de facto jesam. Pa sad, rado bi ja kao stranac došao malo do braće srba po malo JNA opreme koja bi mi služila za kampiranje i razonodu pogotovo ako je za džabe ili za kikiriki dinare, usput popio fino pivo.  :party:

Ako ima netko sa ovog foruma tko je voljan da mi tom prilikom obezbjedi smještaj na jednu noć u Bg može da mi se javi u privat za dogovor.  :pivoooo:

nisam siguran al mi je ponedeljak ostao u pamcenju kao dan kada dolazi roba na otpad

Kad god dodjem tamo,redovan sam na slicnim mjestima. Sledeci dolazak moram da navatam nekog oficira,posto imam zelju da kupim planinarske hlace i stucne bivse brdsko planinske pjesadije. Nosene u JNA u granicnim i alpskim jedinicama. Ko to proba nikad vise nista nece drugo obuci za planinarenje.Vjerujte na rijec. Jos ako se nabave i stucne za kisu i snijeg,jos bolje.To se zaduzivalo u kompletu.

Има војне опреме и суботом на пијаци у Бубањ Потоку али је скупа. Већином је нова, тј. стара неколико година али некориштена. Продају је накупци.

Sa toliko dobrovoljaca/dragovoljaca za nosenje vojne opreme mozda bi opet trebalo uvesti obavezno sluzenje klasicnog vojnog roka, ali samo za vas koji te otpade obilazite.   :death:

:maddd:

Наравно да треба увести опет. Је_еш човека који војску није служио. ;D

Sto bi tebi noksich-u smetalo to sto neko voli vojnu opremu?

Jel te to na neki nacin ugrozava?Pa da kazes tako nesto.

Sto bi tebi noksich-u smetalo to sto neko voli vojnu opremu?

Jel te to na neki nacin ugrozava?Pa da kazes tako nesto.

Kad kazes vojna oprema to ukljucuje izmedju ostalog i predmete koji se mogu koristiti za nanosenje povreda i smrti drugim bicima. Kao pacifisti naravno da mi smeta.

Kad kazes vojna oprema to ukljucuje izmedju ostalog i predmete koji se mogu koristiti za nanosenje povreda i smrti drugim bicima. Kao pacifisti naravno da mi smeta.

Jel si procitao malo temu ili si samo tako banuo?

Ako jesi video si da niko ovde nije spominjao ni bombe,ni automatske puske,ni ne-znam-ni-ja sta.

Ne srljaj tako,pre nego sto odvalis neku nebulozu...da ne kazem drugacije :maddd: