Jump to content

Featured Replies

Posted

? ?U sabirno-prodajnom centru vojske u Zemunu mogu se jeftino naci rashodovane stvari - prsluci, jakne, dzemperi, cuturice itd. (par skija za 300 din!!!), pa razmisljam mozda ima i nesto sto bi koristilo putnicima i planinarima. Evo sta pise u Politici:

"На војном отпаду у касарни ?Алекса Дундић? у Земуну налазe се чак и застава СФРЈ са петокраком и слика Јосипа Броза. Магационер ће вас љубазно провести кроз унутрашњост и показати тек пристиглу расходовану интендантску опрему спремну за продају.

Сваког понедељка она се из магацина премешта у оближњу продавницу сабирно-продајног центра, како се овај популарни отпад званично зове, и тог првог дана у седмици боље упућени колекционари и људи плићег џепа дисциплиновано ће стати у ред, једни поред других, како би добили оно што је највредније. "

? Evo i celog teksta ovde:

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=6818

? Jel bio nekad neko ili zna nekoga ko je tamo nasao nesto korisno?

? Pise da prodaju i vozila - mozda se nadje nesto izdrzljivo za neku zajednicku ekspediciju?

:blob:

Ja imam druga koji stalno ide po tim vojnim otpadima i kupio je mnogo zanimljivih stvar, npr. onaj vojni poljski telefon i koristi ga u kuci (dobro radi i trip je caskati preko njega), vojne kovcege koji uvek mogu dobro da posluze- malo se ismirglaju i prefarbaju i .....

Ima jedan koji je veci i zanimljiviji ali je van BG-a, nekima sam obecala da cu javiti tacnu lokaciju i ucinicu to cim se drug vrati sa svog putesestvija.

Svi Novosađani znaju za prodavnicu rashodovane vojne opreme "Kaplar" u Po?tanskoj ulici, a ima i vojni otpad negde na perferiji , za čiju ću se tačnu lokaciju raspitati već koliko sutra, po?to sam inače mislio da idem tamo. Jedan moj drug je tamo nabavio odlično pojačalo od nekog velikog razglasa, a ka?e da ima raznih interesantnih stvari...

Pretpostavljam da je ovaj u Zemunu bolje opremljen, s obzirom  da se nalazi u prestonici, jel... pa jednom kad budete i?li a nije ispitni rok, javite, pa eto i mene  :-) Jo? jedna znamenitost čeka da bude posećena...  lol::

:mrgreen: 

Drugari,

veliki vojni otpad  selo Zvizdar pored Uba, veci od onog u Zemunu.

Mozemo da organizujemo neku akciju i okupljanje do tamo...

:gossip:

• Author

Drugari,

veliki vojni otpad selo Zvizdar pored Uba, veci od onog u Zemunu.

Mozemo da organizujemo neku akciju i okupljanje do tamo...

:gossip:

Mini stopersku trku do Uba kao zagrevanje pred Istambul!

bananallamaqk7.gif

U nabavku pred put? :-)

Мене занима тачна адреса те продавнице у Земуну. Појма немам где је та касарна.

Затим, да ли је продавница отворена само понедељком, и радно време исте.

Ко зна, хвала унапред.

п.с. Радо бих купила пар дугачких гаћа, војничких, за почетак. Одличне су и за жене, за путовања посебно, а некад су биле и модни детаљ. :)

Videh i ja pre koju nedelju u Vreme-nu tekst o istom dućanu u munZeu i ba? sam se nakanjivao da odem, pa da vam ispi?em pone?to detaljnije. LM, u Vremenu pominju albansku ulicu. Ne ka?u koji je broj.

Ja sam bio u toj prodavnici u Zemunu pre? nekih mesec dana.Kupio sam onaj mali "borbeni" ranac za 20 (dvadeset) dinara :blob: ali nishta vishe jer sam bio u sredu ili chetvrtak!!

Ishao sam sa drugom on je kao znao ::crazy: malo smo se izgubili ali pitali smo tamo neke ljude i oni su nam objasnili. Silazi se posle Teleoptika (706,84,73)? ?Sa Zelennjaka i tu pitajte ljude mada bih i ja krenuo verovatno jer nisam nashao nishta vishe? u dobrom stanju.

Inache oni rade do 11.30 ili 12.00 nisam siguran ali treba otici pre 8.00. Tako? i reche jedan simpatichni chikica tamo koji kupuje na veliko i kaze ako trazish za sebe dodji u ponedeljak rano jer onda stize frishka roba clap.gif' alt=':clap:'>

Хвала. Значи, станица после Телеоптика.

Јеси ли видео да ли има тих дугачких гаћа?

Te dugachke gace sam i ja jurio ali na zalost nije ih bilo  :potty: Pitah onu tetu a ona me gleda kao zmija kao to prvo nestane kad stigne roba :bag:

• 4 months later...

www.arsenal.co.yu

aj neko od Beogradjana ko se isto lozi na raznorazna oruzja, da se prosheta umesto mene do ove prodavnice pa da napishe ovde poshto su ovi bodezi sa slike?

interesuje me ako imaju AP M70 i koliko para, pa mozda i da mi uzme jedan... mnogo mi znachi, pa hvala unapred.

• 2 years later...

Mnogo dobrih stvari mozete naci na vojnim otpadima.

Ja sam kupio prosle nedelje u Temerinu vrecu za spavanje sa podlogom. Kupio sam za 800 dinara, cena je inace niza ali ja sam je kupvao kad je bila velika navala zbog prvog maja. Vreca je u odlicnom stanju kada sam je oprao u masini kao da je izasla iz fabrike, a i mnogo je boljeg kvaliteta od onih novih kineskih u radnjama.  Mozes se cenkati do milje volje. Ima i onh setova za rucavanje -kasika,viljuska,noz(+otvarac za konzerve) i sve se zajedno sklopi, super za kampovanje. Odeca kompletna, mislim da sam video i te dugacke gace. Pantalone vojnicke 200 dinara. Video sam super putnicku torbu (onu usta se pakuju vojnici  kad idu kuci) torba savrsena, nova, 200 dinara, satorsko krilo je bilo ako se ne varam 500. Vojnicke carape su odlicna stvar, cale ima jedne jos iz vojske i dan danas ih nosi, jako su udobne i tople. Ima i titova celicna bista od jedno 150 kila.

Ne znam kako da objasnim gde je... Blizu centra, kod parka. Ako dodjes do parka tamo pitaj nekog i lako ces naci. Obicno stoji ispred vojni kamion. Ne znam od kad do kad radi, verovatno pre podne jer sam ja bio oko 10.

Morate paziti sta kupujete, dobro gledajte i trazite i najmanje zamerke (ako vam ne smetaju super su kao argument za cenkanje).

Zna li neko ko je posecivao ove otpade, da li ima vojnih desantnih camaca za 8 ili 12 osoba? A ako neko ima i broj telefona od pomenutih otpada, neka ostavi ili posalje na pm, hvala.

U Paracinu postoji vojni otpad blizu centra grada, u ulici koja vodi prema izlazu za auto-put.

Tamo se prodaje sve i svasta.

To je stari vojin otpad postoji verovatno preko 30 godina.

Takodje postoji jos jedan u okolini Paracina, na putu Paracin-Zajecar u nekom selu valjda ali nisam siguran tacno gde.

Tamo mahom ima alumijumske opreme tipa rashodovanih aviona itd. Mislim da je bilo i nekih camaca ali to su valjda bili camci za spasavanje sa brodova ili tako nesto.

iz price i iskustva znam da na vojnom otpadu mozes naci sve ako dobro trazis. Samo treba da prevrces gomilu krsa i verovatno ces naci to sto trazis.

• 4 weeks later...

Pozdrav

Da li neko zna gde se mogu naci veci vojnicki satori, polovni i koja mu je cena.

Hajde da se dogovorimo da odemo jednom zajedno do tog otpada u Zemunu.

gde je tacno taj otpad u Zemunu? :?

gde je tacno taj otpad u Zemunu? :?

Pa zato i kazem da idemo jednom zajedno, ako bas niko od nas i nezna  gde se nalazi, lako cemo ga naci tako u grupi.

probaj na vojnim otpadima.

Ja trenutno zivim i radim u Subotici, ne znam ni za jedan vojni otpad u blizini. Ukoliko neko ima broj telefona neka javi.

Na jednom mjestu vidio sam dobar vojnički šator, koji su koristili udruženje gorana. Možda bi se moglo preko njih nesto izganjat....

• 4 months later...