Jump to content

Featured Replies

Posted

Dakle, posto, koliko vidim, nije pisano o ovoj temi, zanimaju me iskustva ljudi koji su koristili ovaj program.

Konkretno, posto se nisam registrovao na vreme, a leteo sam do Brazila, zeleo bih da pokusam nekako da naknadno upisem te milje na svoj sveze otvoreni nalog, jer bas i nisu zanemarljive. Ceprkao sam malo po njihovom sajtu i nasao informaciju da se to moze uraditi u roku od 6 meseci nakon leta, ako sam dobro shvatio. Moze online za pojedine kompanije, a za ostale se salje postom zahtev, uz prilozene boarding karte i kopiju avionske karte, sto sve imam.

Problem mi je i sto, npr, za Lufthansu moze online to da se uradi, a za ostale kompanije ne. A ja sam kupio jednu jedinu kartu na sajtu Condora (ciji je vlasnik - Lufthansa), ali sam, u stvari, leteo sa 3 kompanije - Lufthansa, Condor i Gol airlines. Sve mi je nekako komplikovano.  Da li je neko pokusavao nesto slicno?

Dakle, posto, koliko vidim, nije pisano o ovoj temi, zanimaju me iskustva ljudi koji su koristili ovaj program.

Konkretno, posto se nisam registrovao na vreme, a leteo sam do Brazila, zeleo bih da pokusam nekako da naknadno upisem te milje na svoj sveze otvoreni nalog, jer bas i nisu zanemarljive. Ceprkao sam malo po njihovom sajtu i nasao informaciju da se to moze uraditi u roku od 6 meseci nakon leta, ako sam dobro shvatio. Moze online za pojedine kompanije, a za ostale se salje postom zahtev, uz prilozene boarding karte i kopiju avionske karte, sto sve imam.

Problem mi je i sto, npr, za Lufthansu moze online to da se uradi, a za ostale kompanije ne. A ja sam kupio jednu jedinu kartu na sajtu Condora (ciji je vlasnik - Lufthansa), ali sam, u stvari, leteo sa 3 kompanije - Lufthansa, Condor i Gol airlines. Sve mi je nekako komplikovano.  Da li je neko pokusavao nesto slicno?

Ukratko, za Star Alliance frequent flyer programe je najbitniji 'metal' [tj. ko je kompanija obavila let].

Ako te ne mrzi, napisi brojeve letova i pored koja kompanija je letela, pa da vidimo koliko milja tu moze da se izvuce.

npr. LH1234 - Gol

• Author

"Metal" :?

LH 3449 - Lufthansa

DE 7076 - Condor

G3 1940 - Gol

Svi letovi su bili u ekonomskoj klasi, ma da, kad sam probao da koristim miles calculator da probam da sracunam, tamo nude da odaberes nekih 20 tipova ekonomske klase, pojma nemam sta je to :?

Izvini za zargon, zato i stavih pod navodnike, ali posle vise godina takve spike, navikne se covek :D

Metal u smislu da je bitno koji je avion. U nekim drugima alijansama i programima je bitan broj leta [npr. SkyTeam], nezavisno koja kompanija obavlja let.

Anyway,

prvi let ti moze doneti ili 125 ili 750 milja, u zavisnosti od klase u kojoj je bukiran. Ako je karta uzeta kod LH, obicno pise u zagradi, npr. Economy (T)

drugi let je 3000 milja [u bilo kojoj ekonomskoj klasi]

treci let ti nece doneti nikakve milje za Miles & More, jer im Gol Airlines nisu partner.

"Metal" :?

LH 3449 - Lufthansa

DE 7076 - Condor

G3 1940 - Gol

Svi letovi su bili u ekonomskoj klasi, ma da, kad sam probao da koristim miles calculator da probam da sracunam, tamo nude da odaberes nekih 20 tipova ekonomske klase, pojma nemam sta je to :?

• Author

Ok, hvala! Video sam da Gol airlines nije clan Star alliance, pa sam i ocekivao da te milje ne vaze, ali, opet, kupio sam kartu na sajtu Condora i to samo jednu - Budimpesta-Sao Paulo, s tim da neke letove obavaljaju njihovi partneri, pa sam se ponadao da se sve moze racunati...

Kazi mi samo, kako si sve to obracunao? I da li znas nesto u vezi naknadnog prijavljivanja za milje?

Za prvi sam znao, jer uglavnom imaju fiksne milje za po Evropi - a moze se videti i u online kalkulatoru na M&M sajtu.

Za drugi na tom istom sajtu potrazih Condor pod partnerima, jer kalkulator ne prepoznaje neke njihove destinacije, tipa SSA.

A za Gol, isto, znao da nisu u Star Alliance, a videh da nisu ni u partnerima.

E sad, ne znam da li ima neke razlike sto sam ja bio ulogovan u M&M...

Sto se tice naknadnog prijavljivanja milja, znam da LH letovi mogu da se "upisu" online, nisam siguran kakva je situacija sa Condor-om.

• 3 years later...

Khm! Nadam se da se niko nece ljutiti zbog dizanja topica posle 120 dana, ali mi treba odgovor na pitanje: kupljena je povratna karta Kanzas Siti- Bgd, a nisu upisane milje, da li je moguce to naknadno uraditi i KAKO? Posto nigde ne nailazim na taj podatak, a postoje i letovi od ranije, isto za USA, gde nisu, takodje, iskorisceni M&M.

P.S. Kartica m&m je na ime putnika.

Pa ulogoj se i onda ces videti desno, ispod statusa i imena imas 8 kvadratica - prvi je bas "Mileage request". Klikni na to i sledi uputstva. Mislim da imas 6 meseci za retroaktivno upisivanje milja.

Tashi, hvala na sugestiji :)

Naravno, posto jedna nevolja nikad ne ide sama, jucerasnji let je otkazan, od jutros ga i dalje pomeraju, zbog tog prvog otkazanog leta, propali svi naredni letovi, tako da cemo tu miljazu, verovatno, "srediti" u kancelarijama LH. Jer, iskreno, ne bih da zabrljam, i ovako potpuni haos sa letovima, da li ce oni to nesto da dodaju, oduzimaju, ko ce ga znati...

Ako je M&M broj bio u rezervaciji, mozda se i pojave milje posle nekoliko dana. Ako ne, samo je bitno sacuvati boarding pass-ove.

I kao sto Tashi rece, retroclaim do 6 meseci.

I ja muku mučim svaki put da mi upišu poene .. sad su mi za povratnu kartu za Ameriku upisali jedan pravac, a sa drugim ima neki problem.

Na žalost nigde objašnjenja šta nije u redu.  :?

U pitanju su Lufthansa i United, znači def partneri.

Let iz BG za Frankfurt isto neće da se upiše ni u jednom pravcu. Al ajde tu su mali poeni, pa nije važno.

Moguće da nije odgovarajuća klasa, možda postoje klase za koje nema poena.

Pokušaću da im pošaljem poštom karte, mada sam ranije već odustala par puta, jer nemam vremena da se smaram.