Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko ima iskustva sa kupovinom karata za Madjarske vozove preko njihovog sajta?

Prvo da li ima potrebe kupovati karte preko interneta, tj. da li je moguce doci na blagajnu i naci mesto u vozu? Znam da sa Rusijom , Ukrajnom i jos nekim zemljama ovo nije slucaj pa me cisto zanima da li je takva situacija sa Madjarskom.

uz  upotrebu google translator-a za kupovinu karte imam sledece opcije:

Ticket Type

and the extra ticket / seat reservation 

only spare / reserved seat ticket

Only season ticket or

only incremental kocsiosztály-ticket

jel moze neko da pojasni ove opcije?

Isto me zanima da li braca Madjari slede nasu praksu pa im vozovi kasne po 2 sata ili se ugledaju na Nemce?

Ovo mi je vazno jel treba da pravim vezu sa 20 minuta razlike pa ne znam da li je to moguce?

Hvala na odgovorima.

Ja sam se pre dva dana vratio iz Nemacke vozom, sa presedanjem u Budimpesti!

Sto se tice kasnjenja u polasku za Berlin voz je kasnio lagano 2 sata....da da dobro ste culi! Ali kolko sam se kasnije "sporazumeo" s kondukterom, valjda smo cekali neke vagone iz Soluna i Bara.

Elem sto se tice karti odi do Putnika najverovatnije preko njih mozes da kupis kartu koja te interesuje!

Tako da posle svega nije realno njih uporedjivati MAV i ZS, nasi su ipak "jedinstveni"!

evo i ja da napomenem da je meni isti taj voz bud-berlin  u dolasku u berlin kasnio neka dva sata ...  to je nocni voz, krece oko pola 8 sa keletija ...trebalo bi da se putuje oko 12 sati...  ja sam putovao nekih 14 sati...

inace,  voz je uglavnom pun, pogtovo kroz slovacku i cesku kada ljudi spavaju i u hodniku...

Da voz je pun kao oko, ali bukvalno. Jedva sam se probio do klonje od ljudi u hodniku!

I da krece u 19.58 po redu voznje MEDJUTIM ja sam krenuo negde oko 20 do 10!

29e preko putnika...    fleksibilan datum, rezervises unapred neke 2 nedelje

Zavisi, moze da se krece od 29e do 95e. Sto pre odes, jeftiniju ces naci! Ja sam naso od 39 evra u jednom pravcu!

• Author

Evo svezih informacija iz prve ruke.

Lokalni vozovi ne kasne puno i sasvim su ok.

Karta se moze kupiti na licu mesta i nema potrebe za kupovinom unapred.

• 1 year later...

29e preko putnika...    fleksibilan datum, rezervises unapred neke 2 nedelje

Zvao sam danas Putnik,ta promo-cena karte je samo za taj nocni voz (krece iz Budimpeste u 20:05,stize u Berlin sutra u 9:10),medjutim nije bas tako 'fleksibilno' - moras da izaberes tacan datum polaska i tacan datum povratka.I karta vazi samo za taj termin,ne za druge termine (makar istog dana).Takodje,ne moze pomocu te karte sto kupis u Putniku da doplatis nesto,pa da uzmes drugu kartu u Budimpesti (konkretno,ja sam planirao da doplatim posle za Berlin-Hamburg,al ne moze to).

Možeš Budimpešta - Beč 13 EUR + Beč - Hamburg 29 EUR. Nažalost, Mađarske železnice ne daju da se karta za direktan voz do Hamburga (u 05:25 ujutru za 39 EUR) prodaje van zemalja kroz koje voz prolazi. Ali uvek možeš preko njihovog sajta.