Jump to content

Featured Replies

Posted

Putovala bih Organway-om iz Budimpešte do Praga. Našla sam njihov sajt na netu i stvarno su jako jeftini u odnosu na druge varijante. Da li je neko već putovao ovim prevoznikom. Ako imate korisne informacije, javite.

Bio sam toliko slobodan da prepravim naslov teme. Nadam se da se kompanija ipak ne zove ORGANway, kako si napisala. U slučaju da se zaista tako zove, ne bih ti preporučio da kupiš kartu kod njih, ko zna kako se plaća... lol::

Nije velika razlika, ali ja bi radije isao sa Student agency. Jeftinije je za 3 eura, orange ways kosta 23, a Student agency 20.Inace krecu sa manje vise istog mesta (Student agency polazi prekoputa Orange waysovog stajalista). Jos jedne stvar, u Orange waysovom busu film je na madjarskom sa engleskom sinhronizacijom, a u Student agency je originalan film.

DA to je prednost Student Acsncy autobusa sto imaju dva kanala za audio signal, jedan na engleskom a drugi je na ceskom.

Kod njih dobijes i novina ako znas ceski, bolji su od oranga, a za cenu nisam znao da su jeftiniji.

• 5 months later...

planiram krajem aprila da putujem Orangeways-om iz Budimpešte za Prag , iz Praga do Drezdena i nazad , i od Krakova do Budimpešte . Interesuje me da li ja u Budimpešti mogu da  kupim  karte za ove linije Prag-Drezden-Prag i Krakov-Budimpešta. Početkom marta idem za Budimpeštu , a ta putovanja su mi otprilike mesec i po dana kasnije. Na njihovom sajtu ti datumi su već u ponudi.

• 1 month later...

Putovao sam Oragneways-om iz Budimpeste za Prag i sve je bilo OK.

Jedino sto nas je u Slovackoj tad startovala policija (ceo bus su zaustavili na autoputu) da bi svima prekontrolisali pasose,haha :)

I mogu da vam dam savet da se kupi/rezervise karta UNAPRED,jer kad smo mi dosli na Nepliget (autobusku stanicu) uzeli karte pred put (istog dana smo krenuli) vise nije bial ta cena koja je na sajtu,vec neka skuplja.

Jel provalio neko da je cena razlicita u forintama i u evrima? U evrima ispada skuplje par evra. A ako kupujes online, kakva ce onda biti? Prosle godine sam putovao u Berlina do Budimpeste i nisam ovo skontao, tek nedavno.

Jel provalio neko da je cena razlicita u forintama i u evrima? U evrima ispada skuplje par evra. A ako kupujes online, kakva ce onda biti?

Kada kupujes on-line sam biras valutu. A banka kod koje imas racun/ karticu ce da obracuna iznos i proviziju po njihovom - bankovnom prodajnom kursu u slucaju da se razlikuju valuta na tvom racunu i valuta cene proizvoda/usluge koju kupujes. Na ovaj nacin banke zaradjuju, jer kurs u bankama, kao sto znate, je nepovoljniji nego zvanicni kurs NBS ili menjacnica.

Tako da, skoro pa dodje na isto.

• 1 year later...

Evo prekjučerašnjeg iskustva sa Orangewaysom u Pragu. Autobus je trebao da stigne u 15.30 iz Berlina (za Budimpeštu) a stigao je tek u 19.30, bez ikakvog objašnjenja, izvinjenja ili tome slično. Vozač naravno nije znao ni reč engleskog niti ga je bilo briga da nam objasni zašto toliko kasni. Eto, i pored dosadašnjeg dobrog iskustva sa njima, ovo je ostavilo gorak ukus, pa rekoh da ga podelim sa vama :)

i meni su jednom kasnili oko sat i po , dva kada sam bio u Krakovu . Bojao sam se da neću stići na vreme u Budimpeštu na onaj poslednji voz za Beograd. Međutim vozač je baš brzo vozio i stigao sam na vreme. Problem kod Orangwaysa je taj što oni nemaju baš previše autobusa. Ti si  faktiči čekao autobus iz Budimpešte za Berlin , pa je iz Berlina on onda krenuo nazad za Budimpeštu. Tako sam i ja ovaj u Krakovu čekao da dođe iz Budimpešte.

Pozdrav! Može neko reći kakvo je stanje sa prijevozom u 7 i 8 mjesecu, odnosno mijenjaju li se cijene prijevoza i koliko unaprijed treba rezervirati karte?

• 3 weeks later...

ljudi,nas nekoliko hocemo da odemo u Prag na par dana...pa da ne otvaram novu temu...kako je najeftinije stici do Praga iz Beograda...jer koliko vidim najjeftinije je otici preko neke agencije i sa njima prevoz i 2 nocenja izadju 70e...tako da koliko sam uspeo da povatam cene nama se nikako ne isplati voz...

Mozda ti ta varijanta sa agencijom i nije losa.

Jer:

Beograd-Budimpesta (povratna vozom) 26 evra

Budimpesta-Prag (povratna busom) 30-36 evra

I ja sam primetio da su na Orangeways-ovom sajtu napravilu haos sa valutama, bukvalno za neke linije kada se prebaci iz forinte u evre (290HUF = 1e) ispadne da ti uzmu 3-4 evra.  :o

Mene samo nervira sto je agencija u velikoj prednosti u odnosu na samostalno putovanje,tj.razumem da oni na osnovu velikog broja rezervacija mogu da ostvare popust na cene...ali mi nije jasno da mi ne mozemo, sa planiranjem putovanja za period od 2-3 meseca, ni da se priblizimo toj njihovoj ceni!  nono

Pratim ovaj forum povremeno kad planiram putovanja i nasla sam tonu interesantnih informacija. Sad se uclanih posto imam sta da doprinesem ovoj temi.

Orangeways prevozom sam u protekle 3 godine isla jako puno puta. Do Praga sam isla dva puta (ostale destinacije su u lokalu: Bec, Prag, Bratislava, Krakov).

Dodala bih samo da sam karte oduvek kupovala u Fudeksu u centru Beograda i placala u DINARIMA. Naravno da se racuna neki uzasan kurs (Intezin u ovom konkretnom slucaju, ako se dobro secam), ali se odmah dobije karta istampana i na mejl za slucaj da se tu u papiru zagubite.

Moji razlozi kupovine karata u Fudeksu za dinare su pre tri godine bili: izbegavanje internet placanja i kupovina ameksom/ masterom pa mi onda ostane vise kesa za putovanje. Posle sam nastavila da kupujem tamo po inerciji.

Prosle godine sam naletela na neke promo karte pa sam putovala Budimpesta-Bec-Budimpesta za 14 evra i Budimpesta-Prag-Budimpesta za (valjda) 19 evra

Ne znam da li ste do sada primetili, ali Orangeways već jedno izvesno vreme ima happy hour. I to svakog dana! Tokom tih sat vremena (nekada su i dva sata), cene karata za sve destinacije su niže za 20% ili 50% (u zavisnosti da li je tog dana mali ili veliki popust). Mislim da se baš isplati ako se uhvati pedesetica i kupi, recimo, povratna karta na relaciji Budimpešta - Berlin.

Meni to zvuci super (popusti 20% ili 50%) iako sam ove godine resila da se bavim nekim drugim kombinacijama posto ovu maksimalno izrabljujem vec 3 godine. :)

Bila bi korisna ta informacija u koje doba dana bude taj popust, mozda se i prevarim.

Lako je zabu u vodu uterati...  clap.gif' alt=':clap:'>

Svakog dana je u različito vreme, ne postoji nikakvo pravilo. Samo sam primetio da, kada je popust 50%, onda akcija traje jedan - a kada je 20%, dva sata.

I ja sam primetio da su na Orangeways-ovom sajtu napravilu haos sa valutama, bukvalno za neke linije kada se prebaci iz forinte u evre (290HUF = 1e) ispadne da ti uzmu 3-4 evra.  :o

Nemoj prebacivati valute, nego plati karticom u forintama.

Znam da kad se kupuje Intesinom Visa electron karticom da obracunaju po kursu pribliznom srednjem kursu, tako da se isplati. Bilo bi mi logicno da isto vazi i za ostale kartice koje izdaje Visa, jer, zapravo, oni vrse konverziju, a ne banka. Ali, ne mogu da garantujem da je sa svakom bankom ista prica, jer ne znam kako koja banka pojedinacno odredjuje neke dodatne takse ili sta vec.