Jump to content

Featured Replies

Posted

neverovatno, ali vozna karta do soluna je 73 eura i nema popusta vise, autobus je 80 eura posle 7-8 agencija koje sam zvao, a celo letovanje ima da se kupi za 70ak eura na halkidikiju :/

zna li neko kako jeftino da stignem do soluna, a trebam tamo da budem do cetvrtka sad? bilo kako sve mi odgovara :D

Evo ovako:

Ides vozom do Sofije: Kupis povratnu kartu do Dimitrovgrada (ukoliko imas onaj popust od 30% - koji je dostupan svima, onda te kosta oko 1500din. a bez popusta je oko 2200din). Posle granice das kondukteru (podmitis ga ) sa 200din (po osobi) i ides do Sofije. Iz Sofije uzmes povratnu do Soluna koja bih trebalo da je 15 evra... i to je to. Znaci oko 35-40 evra ce te izaci. Nazad istim putem, povratne karte imas, samo jos jednom das kondukteru 200din (ili 4 leva).. a prima i evre...

Evo ti sajt bugarski zeleznica gde stoji ta ponuda od 15evra (vidi na stranici u donjem desnom uglu) :

http://bdz.creato.biz/en

Ovo od Sofije za Solun nije provereno - znaci samo sam video preko neta, mozda postoje neke cake, kupovanje karata unapred ili samo odredjen br. karata....

Ova caka od BGa do Sofije je licno proverena u vise navrata tokom ove godine.

Ako imaš manje od 26 godina uzmi Balkan flexipass. On ti je 51 eur. Možeš da se voziš balkanskim železnicama 5 dana u roku od mesec dana. Do Soluna i nazad ćeš iskoristiti 2 ili 3 dana (zavisi da li ideš dnevnim ili noćnim vozom), pa se možeš posle još malo provozati negde.

• Author

hvala na sugestijama, imam preko 26 godina pa mi je balkan flexx oko 90 eura,

koristicu ovu rutu preko sofije, samo sto cu stopom do nisa prvo pa odatle vozom dalje :)

problem sa balkan flexx karticom je sto samo jednom moze da se koristi u zemlji gde je kupljena pa kad se jednom vrati u srbiju opet moze da se koriste preostali dani tek kad se  predje granica sto je malo budjavo od zeleznica, ali opet su full za mldje od 26 godina ;)

hvala opet!

• Author

nemam ja taj balkan flexx znam iz predhodnog iskustva, sad je preskup...

sa balkan flexx karticom moze da se ode i da se vrati, a ako ostane jos koji dan ne moze vise da se koristi u srbiji, npr kad bi isao iz beograda do istanbula, mozes da se vratis za beograd ali posle bi morao da platis kartu do granice ako hoces da iskoristis ostale dane :/

Ako ti nešto znači, imam balkanflexi sa tri neiskorišćena dana koji važi do nedelje (29.08.2010.). Možemo da se nađemo u Nišu.

• Author

hvala, imam sestrin balkan flex sa dva dana taman da ih iskoristim od sofije do soluna i nazad, nadam se da nece da gledaju ime bugari :)))

• Author

i da, vozna karta od sofije do soluna je 55 leva tj negde oko 27,5 eura :/

a vozna karta od prvog bugarskog mesta posle dimitrovgrada (zaboravih kako se zove) do sofije je na stanici 2.8 leva, do tamo sam stopom stigao...

voz iz Beograda stiže u Sofiju oko 7 i 15 ujutro a ti imas voz od Sofije za Solun u 7 , bojim se da nećes stići  nono .

posle imas tek u 17.05 a u Solunu si  u 22.52 . mozda gresim ?

• Author

tacno, ali ja sam stopom isao po srbiji a onda lokalni voz od tog mesta do sofije...

sad upravo kontam da krenem na voz opet lokalni do granice sa grckom, pa stopom do soluna... lokalni vozovi u bugarskoj su dosta jeftiniji nego medjunarodni

Kad si krenuo stop, zasto ne produzis tako do Soluna?  :stop:

I ama bas mi uopste nije jasno zasto preko Bugarske, kad vec ima direktni voz Beograd-Solun  :?

Znam da su medzunarodne karte dosta skuplje, ali zato moze da se kupi povratnu do Preseva, pa date 50denara ili 100dinara kondukteru do Skopje, ili uzmete povratnu do Gevgeliju (koja je 320denara iz Skoplja, iz Tabanovci bi bila max 400) pa ondak date 3eur Grckom kondukteru za do Soluna (toliko je i karta otprilike Eidomeni-Solun)

Kakvo je to maltretiranje preko Sofije????  :o

tacno, ali ja sam stopom isao po srbiji a onda lokalni voz od tog mesta do sofije...

sad upravo kontam da krenem na voz opet lokalni do granice sa grckom, pa stopom do soluna... lokalni vozovi u bugarskoj su dosta jeftiniji nego medjunarodni

• Author

da nisam dosao do soluna ne bih se iznenada resio da odem u siriju i jordan umesto u solun na festival :)))

nitno da se ide pa dokle se stigne ;)

Svaka čast  :LOLLL:

Neka te putnička sreća prati  :stop:

• 1 month later...

I ama bas mi uopste nije jasno zasto preko Bugarske, kad vec ima direktni voz Beograd-Solun  :?

Znam da su medzunarodne karte dosta skuplje, ali zato moze da se kupi povratnu do Preseva, pa date 50denara ili 100dinara kondukteru do Skopje, ili uzmete povratnu do Gevgeliju (koja je 320denara iz Skoplja, iz Tabanovci bi bila max 400) pa ondak date 3eur Grckom kondukteru za do Soluna (toliko je i karta otprilike Eidomeni-Solun)

Kakvo je to maltretiranje preko Sofije????  :o

Čovek je krenuo preko Sofije (jer sam ja u nekom prethodnom postu pomenuo tu jeftiniju opciju) da bih jeftinije prošao. Ovo i nije nikakvo maltretiranje u odnosu na presedanja i podmićivanja preko Makedonije - a na kraju se i ne ustedi mnogo...

Nego da se vratim na opciju Beograd-Sofija-Solun:

Upravo sam se vratio iz Bugarske i proverio sam ovu relaciju Sofija-Solun i povratnu kartu od 15evra koju sam video da reklamiraju na njhovom sajtu...

Postoji povratna karta Sofija - Solun koja košta 15 evra i na koju se dodaje obavezna rezervacija od 6 evra (ukupno), jedina je "caka" da se mora rezervisati najmanje 20 dana unapred...

Znači put Beograd - Solun - Beograd (via Sofija) moze da vas kosta:

1523 din (povratna BG-Dgrad sa popustom)

400 din (mito bugarskom kondukteru)

21 e (povratna Sofija- Solun)

--------------

40 evra

...e, sad mislim da se vozovi bas ne poklapaju, tj. da vam po redu voznje sledeci voz uvek bezi za par desetina minuta...al to je vec druga prica...

Ok, jeste jeftino preko Sofije, ali mi nije jasno, kakva presedaja preko Makedonije kad iz BG-a imaš 2 direktna voza za Solun, preko Makedonije???

Čovek je krenuo preko Sofije (jer sam ja u nekom prethodnom postu pomenuo tu jeftiniju opciju) da bih jeftinije prošao. Ovo i nije nikakvo maltretiranje u odnosu na presedanja i podmićivanja preko Makedonije - a na kraju se i ne ustedi mnogo...

Nego da se vratim na opciju Beograd-Sofija-Solun:

Upravo sam se vratio iz Bugarske i proverio sam ovu relaciju Sofija-Solun i povratnu kartu od 15evra koju sam video da reklamiraju na njhovom sajtu...

Postoji povratna karta Sofija - Solun koja košta 15 evra i na koju se dodaje obavezna rezervacija od 6 evra (ukupno), jedina je "caka" da se mora rezervisati najmanje 20 dana unapred...

Znači put Beograd - Solun - Beograd (via Sofija) moze da vas kosta:

1523 din (povratna BG-Dgrad sa popustom)

400 din (mito bugarskom kondukteru)

21 e (povratna Sofija- Solun)

--------------

40 evra

...e, sad mislim da se vozovi bas ne poklapaju, tj. da vam po redu voznje sledeci voz uvek bezi za par desetina minuta...al to je vec druga prica...

Ne Vracaj Se Na Opciju Preko Sofije  :psuje:

Procitaj tvoj post, neli mislis da je kontradiktoran?

Gde si cuo da na voz Beograd-Solun (dva direktna svaki dan) ima presedanja? Koje pomitivanje ima u taj voz a nema preko Sofije?

I najbolje, poslednju konstataciju da bih ipak propustio voz Sofija-Solun je najmanje maltretiranje? :?

Ovo je isto kao kad neko pita kako najjeftinije da stigne od Beograda do Budimpeste, i da dobije komentare da ide preko Temisvara. Ili Beograd-Zagreb preko Budimpeste.

Ovo je isto kao kad neko pita kako najjeftinije da stigne od Beograda do Budimpeste, i da dobije komentare da ide preko Temisvara. Ili Beograd-Zagreb preko Budimpeste

Dobro...ljudi pitaju za najjeftiniji put a ne najblizi, tako da nema veze kojim putem se ide  - bitno je da je jeftino (a zar ljudi ne idu preko Temisvara i Sofije za Zapadnu Evropu, a zasto - pa zato sto je jeftinije)

Gde si cuo da na voz Beograd-Solun (dva direktna svaki dan) ima presedanja? Koje pomitivanje ima u taj voz a nema preko Sofije?

Jeste nema presedanja, ja sam nesto pobrkao...Ali mi je cimanje oko tih Makedonskih i Grckih konduktera (Za Bugarsku nije cimanje oko podmicivanja jer to bukvalno svi tamo rade i provreno je 100x kao i od velikog broja ljudi sa ovog foruma...)

Ajde mi samo razjasni (te) ovi par stvari, posto evo bas ocu idem za Solun za vikend (ukoliko mogu da prodje ovako jeftino):

- Jel neko vec putovao ovako ili su ovo samo pretpostavke (oko mita i cen istog?)...

- sta ako mi na Makedonskoj i Grckoj granici traze voznu kartu pri prelasku granice?

- ima li dovoljno vremena da se u Skoplju uzme karta na stanici? (ima li koretna menjacnica na samoj stanici?)

- Jeli je provereno da Grcki kondukteri uzimaju mito? (to 3 evra mi zvuci malo za njihov standard!?). Ako Bugarski i poneki nasi kondukteri uzimaju mito to ne znaci da svugde moze da prodje - onda niko ne bih kupovao kartu nego bi se vozili jeftinije. Sta ako Grk nece da uzme mito, pa ti lupi kaznu od re :?cimo 10-15 evra...

:? :? :?

Šta ako prelaziš cestu i lupi te auto? Hočeš li opet prelaziti cestu?

@heavybeatin heart komentar ti je obrisan! Potpuno ti je jasno zašto. Takvim komentarima nije mesto na ovom na forumu.

Jel može neko da mi potvrdi ovo, jel stvarno bih da idem ako je moguce proci ovako jeftino...

- Jel neko vec putovao ovako ili su ovo samo pretpostavke (oko mita i cene istog?)...

- sta ako mi na Makedonskoj i Grckoj granici traze voznu kartu pri prelasku granice?

- ima li dovoljno vremena da se u Skoplju uzme karta na stanici? (ima li korektna menjacnica na samoj stanici?)

- Jeli je provereno da Grcki kondukteri uzimaju mito? (to 3 evra mi zvuci malo za njihov standard!?). Ako Bugarski i poneki nasi kondukteri uzimaju mito to ne znaci da svugde moze da prodje - onda niko ne bih kupovao kartu nego bi se vozili jeftinije. Sta ako Grk nece da uzme mito, pa ti lupi kaznu od recimo 10-15 evra...onda i ne ispadne jeftinije...???

:?

@heavybeatin heart preterao si! Još jedna poruka ti je izbrisana. A pošto se komotno praviš blesav, ovo ti je poslednje upozorenje pred banovanje. Još jedan ovakav ispad, trajno ćeš biti uklonjen sa foruma.

Ukoliko imaš problem sa tim odakle su ljudi, idi na drugi forum.

Na ovom forumu iskazivanje netrpeljivosti prema drugima, samo zbog toga odakle su, je nedozvoljeno!!!

• 2 years later...

e pozdrav, vidim da je tema malo zamrla, pa da obnovimo malo :) elem, mene zanima kako ja da se iz atine dogegam u moj rodni kraj :) tacnije kako iz atine da dodjem do beograda, pisao sam jos po nekim temama ali clanovi foruma su mi ukazali na to da je iz soluna do beograda malo teze stici jer nesaobracaju vise vozovi, tako da mi moj plan o kupovini balkan flexi passa propada. E saznao sam da za nekih 25e moze da se dodje iz atine do soluna, ali kako dalje? Pa me zanima jel ima neko neki savet? Koliko bi izasla mozda karta, ako je neko isao, da samo naglasim mene zanima samo u jednom smeru :) od soluna do beograda, a citajuci temu, vidim da postoji nacin neki preko sofije, e sada to podmicivanje mi je uvek bila nekako tvrda prica, pa me zanima da li ima voz iz sofije do bg?

edit: nasao sam temu gde mogu da postavim ovo pitanje a aktivna je, tako da admini mogu da obrisu ovaj post. Poz

ima vec 2 godine ako ne i vise .

Sad su jedine opcije  Autobus ili avion

Avion:Jat  95 - 170

Bus: 75-80 Voze tri prevoznika