Jump to content

Featured Replies

Posted

Људи, треба да идем у Праг у септембру, дакле 25. највероватније.

Опције су ми бус за 50 јура (17 сати). Воз за бесконачно (минимум 24ч), авион 200јура (2ч) и неки алтернативни комби превоз.

Е сада.

Ил сам будала или шта ли је, ал' немогу да нађем неки јефтин лет до Прага за тај датум или дан раније. Шта ми препоручујете? Клацкање возом или аутобусом од 17ч је превише, ал' нисам ни против тога ако није неко прање. Колико сам схватио 50 еур је карта за бус у једном правцу.

Фала. :)

voz do budimpeste 26 eura, onda bus do praga 20 ak eura, mozda cak i voz preko bratislave moze da izadje jeftinije :)

klacka se dugo ali je opet lakse putovati vozom nego busom

• Author

Заборавио сам да напоменем да немам баш пуно времена, ал' предлог ми се свиђа. :)

Хвала и дајте још који. :)

Voz do Praga kreće u 7:20 i stiže u Prag u 22:20, dakle 15 sati a ne 24. Može eventualno da kasni sat-dva, ali to je uglavnom tokom leta kada čeka turističke vagone iz Soluna i Bara za Prag, koji naravno kasni. U septembru njih nema tako da ne bi trebalo da kasni. Direkt karta Bg-Praha za voz je skupa, ali uzmi BG-Budimpešta povratnu za 26 eura i u Putniku možeš da uzmeš Budimpešta - Prag za 19 eura u jednom pravcu, ali uzmi što pre jer mogu da nestanu te jeftine karte. Dakle, ne menjaš voz, ostaješ u istom, samo pokažeš jednu kartu do Budimpešte, a jednu od Budimpešte do Praga.

Ja pocetkom septembra idem u Prag. Kupila sam povratnu voznu kartu do Budimpeste 26e i povratnu Budimpesta-Prag 30e preko OrangeWays-a.

Imas i onaj Fly Nikki, 51 EUR Beograd-Bec u jednom pravcu 24. septembra [1], a onda bus Student Agency 16 EUR do Praga u jednom pravcu [2].

Znaci 66 evra u jednom pravcu, i putujes valjda oko 7 sati.

1 - https://flyniki.airberlin.com/booking/flight/vacancy.php?VON=BEG&NACH=VIE&TAG=25&DV=2010-09&ONEWAY=ONEWAY&TAG2=28&DN=2010-08&LANG=eng&MARKT=GB&RMT=HG&languageid=1&MONAT=09&JAHR=10&MONAT2=08&JAHR2=10

2 - http://jizdenky.studentagency.cz/Booking/to/PR/departure/20100924/from/WIEN/tarif/REGULAR/

• Author

Хвала другари, нешто ћу смислити.  :mah:

imas i opciju noćni voz Beograd-Budimpešta , u Pešti si oko 5 a u 5:28 hvataš voz za Hamburg u Pragu si u 12:29 , ili onaj u 9:28 u Pragu si u 16:29 . Cenu karte ne znam  , ja sam do Bratislave platio povratnu 16 e , mislim da ti je u svakom slučaju jeftinije nego da direktno ideš iz Beograda za Prag . Voz u 9:28 je uredan , klimatizovan , sve pohvale ...

cao

imas i opciju noćni voz Beograd-Budimpešta , u Pešti si oko 5 a u 5:28 hvataš voz za Hamburg u Pragu si u 12:29 , ili onaj u 9:28 u Pragu si u 16:29 . Cenu karte ne znam  , ja sam do Bratislave platio povratnu 16 e , mislim da ti je u svakom slučaju jeftinije nego da direktno ideš iz Beograda za Prag . Voz u 9:28 je uredan , klimatizovan , sve pohvale ...

cao

jel ovaj voz za hamburg ide preko drezdena i berlina za hamburg?  jel zna neko za koliko se moze naci karta?

Stvar je u tome što po toj ceni ima određen, manji broj mesta u vozu, a to možeš znati samo u trenutku kada kupuješ kartu. I kada kupiš važi ti samo isključivo za taj voz, a ne kao obične karte za relaciju. Uglavnom, može se kupiti do najmanje 3 dana pred polazak, s tim ako se sva mesta rasprodaju ranije, nećeš moći da kupiš. A koliko dana ranije se rasprodaju, to nemam pojma. Znam samo da je jedna moja drugarica je uzela za Budapest-Berlin oko 20 dana ranije.

povratna karta vozom na relaciji  Beograd - Prag je oko 150 evra a karta  Beograd-Budimpešta 26 evra , Budimpešta -Prag 19 evra u jednom pravcu  ,  26+19+19 = 64 evra , naravno ako se ulove ove jeftine karte .

I kako je to onda isto RaxCherrych  nono  , usteda je 86 evra preko Budimpešte  a i voz je sigurno mnogo bolji od Budimpešte do Praga ne go ovaj iz Beograda .

Pročitaj pažljivije moj post tavel. Možeš koristiti tu kombinaciju 26+19+19 i sa direktnim vozom Beograd - Prag, tako što pokažeš kartu Beograd - Budimpešta do Budimpešte, a kartu Budimpešta - Prag od Budimpešte, pošto direktan voz Beograd - Prag ide preko Budimpešte. I voz Beograd - Prag je odličan, čist je, idu češki klimatizovani vagoni, samo je jedan naš neklimatizovan, mada ja prefiriram taj naš, jer mogu da se otvore prozori, a i sedišta su vrlo udobna. A češki vagoni su u rangu nemačkih koji idu na vozu Budimpešta - Hamburg. Vozio sam se sa oba. U svakom slučaju, voz BG-Prag je za klasu bolji nego noćni Beograd - Budimpešta koji je blagi užas. Ako hoćeš mogu ti poslati i fotografije vozova, kako izgledaju, spolja i iznutra.

@RaxCherrych,

Dva pitanja za tebe: voz Beograd - Budimpesta 26e, Budimpesta - Prag 19 e, sta je jos ovih 19 e? Drugo pitanje: koliko je proverena ta opcija da mogu da se pokazu te karte bez presedaja, posto treba da putujem za koji mesec. Puno pozdava.

@RaxCherrych,

Dva pitanja za tebe: voz Beograd - Budimpesta 26e, Budimpesta - Prag 19 e, sta je jos ovih 19 e? Drugo pitanje: koliko je proverena ta opcija da mogu da se pokazu te karte bez presedaja, posto treba da putujem za koji mesec. Puno pozdava.

19 je u jednom pravcu, pa je još 19 povratak. Povratna karta Beograd - Budimpešta je otvorena karta, što znači sedaš gde hoćeš (voz je uvek poluprazan, ne treba ti rezervacija), a Budimpešta - Prag je karta sa rezervacijom, tj. za određeno mesto, u određenom vozu, određenog dana, pa ako je to mesto slobodno već u Beogradu sedneš na njega ili negde blizu da se ne bi posle premeštao u Budimpešti. Nema problema sa tim kartama, jer ti teoretski treba da izađeš iz voza u Budimpešti i da presedaš na isti (ako ćemo po kartama), što je nepotrebno jer ionako imaš rezervaciju sedišta do Praga, a i niko te neće isterivati iz voza. Mada možeš da izađeš i prošetaš se pošto voz ima pauzu pola sata u Budimpešti.

pitanje za Jeljovu : kakva je procedura kupovine karte kod OrangeWays-a ,predpostavljam da je kupljena preko interneta pa me interesuje nacin i da li je potrebno potvrditi polazak pola sata pre puta  , jer kao neko moze da ti se uvali na tvoje mesto ako ne potvrdiš rezervaciju (mislim da je neko ovde to napisao ).

da li je neko pokusao da se svercuje u ovim vozovima?  mogli bi da otvorimo neki topic na tu temu... :)    sto se tice ovih domacih vozova, provereno pali svercovanje/podmicivanje konduktera...

tema sa izgovorima i tehnikama bi dobrodosla nama mladjima koji se mozemo provuci na tu foru...

Такође постоји и опција Београд - Будимпешта повратна возна карта, а из Будимпеште до Прага аутобусом (http://jizdenky.studentagency.cz/Booking). Карта Будимпешта - Праг - Будимпешта износи ~ 32 евра, док је карта за један правац 17 евра (цене важе за оне који имају ЕУРО 26 или ИСИЦ картицу, за остале је нешто скупље).

• Author

Ја сам коњ од 30 дина, дакле немам еуро 26. :) Имам новинарску легитимацију с којом могу дас обришем. :)

Ја сам коњ од 30 дина, дакле немам еуро 26. :) Имам новинарску легитимацију с којом могу дас обришем. :)

Онда купујеш регуларну карту која је 37 евра, значи 5 евра више, а у једном правцу је 17 са картицама за попуст, а без њих 20 евра.

Inace, ne znam gde ovaj podatak mozete proveriti, ali karta od Budimpeste do Vrbasa je 9e u jednom pravcu:) Meni to odgovara posto mi blizi Vrbas nego Novi Sad ;D A inace, ocima sam video kartu sa tom cenom...