Jump to content

Featured Replies

Stvar je u tome što po toj ceni ima određen, manji broj mesta u vozu, a to možeš znati samo u trenutku kada kupuješ kartu. I kada kupiš važi ti samo isključivo za taj voz, a ne kao obične karte za relaciju. Uglavnom, može se kupiti do najmanje 3 dana pred polazak, s tim ako se sva mesta rasprodaju ranije, nećeš moći da kupiš. A koliko dana ranije se rasprodaju, to nemam pojma. Znam samo da je jedna moja drugarica je uzela za Budapest-Berlin oko 20 dana ranije.

Jos samo pitanje: da li se karta mora kupiti licno?

tako je - ne glase na ime ali ovi iz putnika nece da ih rezervisu vec moras da odes tamo i na licu mesta sredis-kupis

Iz Budimpeste do Praga vozi i ceska Student travel agency..  Regularna cena povratne katre je 37 evra a sa euro 26 karticom 31 evro.  Autobusi su inace jako dobri i imas pravo na besplatne tople napitke.Na to dodaj i 26 evra za povratnu voznu kartu do Budimpeste. Isprobana kombinacija... Odmor u Pesti bas dobro dodje nakon 7 8 sati sedenja u busu.

http://www.studentagencybus.com/en/414_414/STUDENT%20AGENCY%20PRAGUE%20-%20BUDAPEST

tako je - ne glase na ime ali ovi iz putnika nece da ih rezervisu vec moras da odes tamo i na licu mesta sredis-kupis

Nije da neće, nego ne mogu karte tog tipa da se rezervišu, jer cena zavisi od trenutka. To nebi mogli ni u Budimpešti da ti rezervišu.

Имам новинарску легитимацију с којом могу дас обришем. :)

заправо, предлажем ти да провериш да ли ова картица "ради" у Народном музеју, Рудолфинуму, Сметанином музеју, Музеју воштаних фигура....

па јавиш овде....

срећан пут, уживај у Прагу....

• Author

Чек прво додем, па ћу да јавим. ;D

U pragu se toliko krade da na autobuskoj stanici daju razglasom na vise jezika obavestenje da se cuvalu licne stvari i da se nedaje lopovima sansa.

Чек прво додем, па ћу да јавим. ;D

ма д'отићићеш, није Праг на крај света..... јел си већ био горе?

а иначе - краду и у Паризу, Бечу, ако не водиш рачуна о својим стварима, није Праг ништа гори од њих.... нама су рекли да у свакој тури која дође тамо неког оџепаре, обично у метроу.....

у нашој групи нису никог.....

тако да ипак има изузетака...... а и наде........

ахој & дови.....

Po Evropi nije isplativo ici vozom, osim ako imas global pass.

Autobusi su i do duplo jeftiniji.

Svaka preporuka za STUDENT EXPRESS stvarno su profesionalni, jedino da ubace neki casopis na engleskom.

Ne znam dal je neko već napisao, ali moram da napomenem da u glavnoj ulici u Pragu ima puno menjačnica od kojih previše njih ima neki trik kojim pokušava da prevari klijente. Taman misliš naišao si na dobar kurs, kad ono jako sitnim slovima piše da se taj kurs primenjuje samo ako menjaš preko 10.000 eur!! A prava lista za male svote je turnuta u ćošak, i sitno ispisana. Znači jedini pouzdan način je pre menjanja pitati menjača koliko se dobija za tu i tu svotu. Dakle otvoriti četiri oka, kao u Bugarskoj.

Ne znam dal je neko već napisao, ali moram da napomenem da u glavnoj ulici u Pragu ima puno menjačnica od kojih previše njih ima neki trik kojim pokušava da prevari klijente. Taman misliš naišao si na dobar kurs, kad ono jako sitnim slovima piše da se taj kurs primenjuje samo ako menjaš preko 10.000 eur!! A prava lista za male svote je turnuta u ćošak, i sitno ispisana.

Kad smo vec kod offtopic-a, mjenjacnica sa najboljim kursom se nalazi kod New Yorker-a, u ulici koja vodi desno ispod tog objekta (kada se ide od Vaclavske namesti). Ako se dobro sjecam 1e=24.30czk.

Bagzy kad planiras da ides u Brno , i meni se nesto mota po glavi taj grad ? :banana:

Cekamo odgovor na pitanje koliko je vozna karta Budapest-Brno , povratna ? :eat:

Povratna Budapest - Brno je poprilično skupa 52,80EUR. Tu se definiivno više isplati autobus. A vozom, ako hoćeš da smanjiš troškove i usput da posetiš i Bratislavu možeš, da uzmeš do Bratislave povratnu iz Budimpešte za 16EUR, a iz Bratislave do Brna povratnu CityStar kartu za 13,20EUR.

Bagzy kad planiras da ides u Brno , i meni se nesto mota po glavi taj grad ? :banana:

Cekamo odgovor na pitanje koliko je vozna karta Budapest-Brno , povratna ? :eat:

Trebao bih negde početkom Oktobra, idem tamo na 3-4 dana pa onda do Krakova na neki seminar od 7 dana!

Kad bi ti trebao da ideš?

Kad saznam nešto više, javljam ti....

pozdrav!

ja sam planirao da uhvatim onaj voz u 5:28 iz Budimpešte za Berlin , u Brnu bi bio u 9:33 i povratak isti dan voz iz Berlina za Peštu u Brnu 18:24 - 22:32 u Pešti i u 23.00 vatam voz za Beograd .

E sad ako Rax kaže da je povratna 52 evra  to mi je puno . Rax znaš li satnicu tih hvozova City Star iz Bratislave za Brno , ne bi se previse zadržavao u Bratislavi jer sam pre mesec dana bio tamo , samim tim sto presedam imacu manje vremena u Brnu .

Pa onda je najbolja varijanta kupiti kartu u Putniku do Praga za 19 evra +19 = 38 evra.

Rax sta ti mislis , posto vidim da razbijas ovu tematiku sto se tice prevoza  :mah:

CityStar nije voz nego vrsta povratne karte, koja je nešto jeftinija od obične. Pogledaj ovde za satnicu/red vožnje http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en Hm, eventualno možeš da probaš da u Budimpešti uzmeš povratnu kartu od Budimpešte do Kuty (poslednja stanica u Slovačkoj pre ulaska u Češku) koja košta 28EUR, i onda kupiš kartu od konduktera od granice do Brna (70km). E sad, po sajtu Čeških železnica http://jizdenka.idos.cz/NT.aspxod granice do Brna je karta 71 kruna (3 evra), ali ne znam da li se plaća dodatno za međunarodni voz ili za kartu kupljenu u vozu (kao od skoro kod nas).

pozdrav svima. juce sam se vratio iz praga pa ako nekog nesto interesuje  tu sam

napisi one osnovne informacije koje nam mogu biti od koristi  : vrsta prevoza i cene istih , koliko si plaćao smeštaj , gde je dobra klopa , neko dobro mesto koje ne treba propustiti kada se dođe u Prag i sl...  raspisi se  :comp:

Ovo pitam čisto iz radoznalosti, nešto sam načuo da su u Češkoj legalizovali lake droge, pa da li je to istina?