Jump to content

Featured Replies

Posted

katar-thumb.jpgKatar, država koja je nikla iz pepela i peska, od crnog zlata i nomada, koji su preko noći postali ono što nisu. Nomadi koji još uvek vole da u svom dvorištu dignu šator i da u njemu sede sa gostima i da se sećaju nekih davnih dana kada su od ničega dobili sve...

Autor: Marina Ilijević

Pročitajte ceo tekst

Počelo je...  :blob:

Katar... hmmm... otprilike onako kako sam ga i zamišljala. Pesak, sunce i staklo. Nimalo me ne  privlači, te ti hvala na finoj priči. Taman mi toliko treba  ;D

Jedva čekam da stignu tekstovi iz Indonezije!

Uživaj!  :mah:

Nisam razumela onaj deo za bebicom i plazma keksom, ali ovo sve ostalo neodoljivo podseća na Emirate :)

More? Je l moguće kupanje ili je suviše vrelo?

ima svega, ali nema - plazma keksa....

Nema plazma keksa a moja prijateljica koja zivi u Dohi ima malog deckica koji obozava plazmu :)

Moguce je kupanje samo nisam stigla do tog dela... Marija kaze da u avgustu bas i ne moze da se kupa zbog vreline ali ostali meseci su ok.

• 1 month later...

Ala si ih opljunula u tri pasusa. ;) Pretpostavljam da se više i ne može napisati na osnovu kratke posete, ali bilo bi zanimljivo popričati sa nekim od tih naftaša koji su se prenaglo obogatili i videti kako oni gledaju na to što ih je snašlo, da li su zahvalni Bogu ili misle da su sve to sami zaslužili, itd...

• 2 years later...

Ко није осетио ту врелину и влагу нема представу о тим заливским земљама,покушаћу укратко да вам опишем.

Живот јесте опуштен и без стреса нема крађи све је тако фино и опуштено поштују белу расу из европе као Алаха.

Једина ствар је у томе што се осећате као да сте у неком експерименту на планети марс.По цели дан сте у климатизованом вакуму и чекате да падне вече како би могли да изађете мало вани.

Мрави уједају сачувај боже док лежите поред базена,уствари то нису мрави то су монструми!

Сунце је толико ненормално јако да неможете чекати бус дуже од 10мин на отвореном.Облачка на небу нема па вам убрзо постане јако монотоно као да сваки дан пада киша.

Ко има слабо срце не препоручујем никако одлазак тамо,а ко има добро срце опет ће га уништити.

Прелазите стално из топлог у хладно.

На тераси стана обавезно метла и канта јер песак напада толико да га морате стално чистити.

Једном сам пошао до шопинг мола који је био 8 мин пешке од моје зграде по благој пешчаној олуји.Једва сам жив стигао од врелине и песка који ми је дувао у фацу и очи.Ваздуха скоро да није ни било јер та олуја прави неки специјални топли вакум рецимо као да те неко затвори у теглу и стави на +50 па ај сад ти диши?

Људи као људи су ок коректни .

Има доста спонзоруша са Филипина,Русије неких афричких земаља.