Jump to content

Featured Replies

Em mi datumi ne odgovaraju (samo može od 29.12 do 14.1), em je isto, em je nama južnjacima Ist bliži. Ali Budapest može da figurira severnjacima kao dobra opcija. Pitanje je samo koja je kompanija ozbiljnija, Wizz ili Pegaz...  :?

Jednako ozbiljni. Daleko ozbiljniji od JAT-a.

Ne razmisljaj na tu temu. Ako si baksuz moze i QATAR Airways  da te proda....

E, to mi je bilo bitno da čujem, ''daleko ozbiljniji od JAT-a'', sad mi je lakše!  ;) Znači, generalno, tvoj savet je da kupujem karte već sada, opustim se i sačekam kraj decembra?

Tales ja sam pre dva meseca leteo Pegasusom od Istanbula do Alma Ate i sve je bilo ok. E sad nisam se nesto udubljivao oko otkazivanja leta i sličnih stvari, tako da o tome neznam ništa. Što se tiče plaćanja preko neta sve je normalno prošlo. Postoji mogućnost da biras sedište, obrok i sl. i da to dodatno platiš, ja to naravno nisam koristio, a pretpostavljam da i tebe to ne interesuje.

Hvala na informaciji druže. Daklem, sve regularno, super. Nisam imao prilike da letim sa njima, pa eto, čisto da se informišem.

Upravo sam pokušao da kupim kartu preko Pegazovog sajta, ali ono je prosto nemoguće.

Ne znam šta je u pitanju, ali imam utisak da sajt jednostavno zeza prilikom kupovine karte. Bukvalno u svakom drugom minutu izlaze drugačije cene, dalje, kada sam konačno ulovio one ''moje'' cene, došao sam do finalnog koraka, ubacio brojeve kartice za plaćanje itd. da bi stigla poruka kako zahtevana strana nije pronađena.  Ne znam da li sme da se pravi pauza na strani tipa duže od minut, ili koja je fora, ali ono je stvarno frustrirajuće. Imate li normalno objašnjenje za ono, da li se i vama to dešavalo?

Ja sam u julu najnormalnije kupio kartu preko njihovog sajta. Pretpostavljam da im se trenutno zaglupeo sajt, dešava se  :102:

Ja u maju... platio Intesa Internet karticom.

Nista nije zezalo, sve islo glatko.

Juče sam proveravao i refreshovao stranu na svaka 2 minuta. Na kraju sam NEKAKO ''upecao'' tih par minuta kada je sve bilo normalno, platio kartu koliko je predviđeno bilo, ali za dan pomeren polazak i povratak. Kada sam to obavio, vratio se ponovo da proverim cene, video sam na prvobitno planirane datume one prvobitne-niže cene. Znači, ja nemam normalno ni razumno objašnjenje. Od low-costera sam kupovao samo kod Rajana, tamo nema ove divljine, normalno se sve kupuje, bez cimanja, prekidanja, refreshovanja, menjanja cena svake sekunde...

Šta nosite pred let? Ja sam odštampao karte, ali nisu iste kao kod Rajana, nego je odštampana jedna povratna karta. Da li vam samo udare pečat na nju pa je ponovo koristite ili štampate dve identične povratne karte? Još nešto korisno? Kakva je provera prtljaga? Piše da je dozvoljeno 20kg, a posle u pravilima kažu ''8kg ručni prtljag''. Da li se to misli da možeš staviti 8 ručni i 12 u bagaž besplatno?

I da, jeste li čuli da su nekoga možda vratili sa izraelskog aerodroma/granice zbog posedovanja iranske-sirijske i ostalih ''ozloglašenih'' viza???

HVALA LIJEPA!  ;)

mislim da ti je jednostavnije da pozoves izraelsku ambasadu u beogradu i njih pitas za savet. tako ces za sigurno znati iz prve ruke sta da ocekujes. i da ako ti nesto kazu znas da na vreme mozes da izvadis novi pasos.

Lepi moj, uradio čika Tales to još pre dva dana, odgovor je bio, onako, baš jevrejsko-diplomatski  ;D :

Postovani,

Srpskim drzavljanima nije potrebna viza za ulazak i boravak u Izraelu do 90 dana. Odobrenje ulaska u zemlju je u nadleznosti  granicne policije.

Dakle, ništa nisu rekli. Kopamo dalje. Kuvar je ušao prošle godine sa sirijsko-libanskim vizama i pečatima, nisu ga odbili, ''samo'' su ga drndali na granici 3-4 sata. Mislim, da je samo do tih viza, ja se ne bih brinuo uopšte. Ali, Alžirska i Iranska viza su ono što devojci sreću kvari...  :-\

Hej, evo mog iskustva (Tel Aviv, januar prošle godine).

Imao sam sirijsku i libansku vizu u pasošu i zamolio sam na šalteru na aerodromu u TA da mi ne lupaju pečat. Pitali su zašto, rekoh zato što bih voleo da posetim neke zemlje tipa Tunis, Maroko (mada one možda i puštaju turiste sa izraelskim pečatima) a u stvari sam mislio i na sve ostale arapske zemlje ("bože zdravlja"). Rekli su mi da sačekam u nekoj sobici.

Posle čekanja od jedno pola sata, išao sam na razgovor sa nekim likom iz obezbeđenja. On me je ispitivao da li znam nekog u Siriji i Libanu, pitao me za milion nekih podataka, npr. mejl a kad sam mu dao, on je rekao: "Hajde, sigurno imaš još neki mejl"  :D I tako nekako, onda me je zapitkivao neke stvari oko toga čime se bavim, rekoh studiram, šta studiram pa me onda ispituje stvari iz te oblasti! Kao na ispitu! I čekam da mi vrati pasoš umesto indeksa!  :D Ali, naravno, ovo je samo da proveri da li lažem čime se bavim. Posle ispitivanja mi daje neki papirić i ja sav srećan idem dalje.

Kad ne lezi vraže, par metara dalje mi obezbeđenje uzima onaj papir, pocepa ga i kreće nova runda ispitivanja. Kasnije sam išao i na rendgen gde su sve vadili iz torbe i detaljno proveravali (i tražili valjda čestice baruta nekom mašinerijom). Nekoliko rundi ispitivanja i skeniranja su ukupno trajale sat i po, dva, ali ušao sam u Izrael sa arapskim pečatima.

Sve u svemu, računaj da je iskustvo jako čudno, na momente smešno (iako ne bi trebalo da bude), ali zbog svega što se tamo dešava i prilično razumljivo. Ako ti nešto znači, osoblje je bilo vrlo ljubazno, uprkos poslu, a devojke zaposlene u obezbeđenju jako lepe  :)

Srećan put i pitaj ako još šta treba (ne znam da li baš na ovoj temi).

• 1 month later...

Auuu, sjajno! :blob: Otvaraju se vrata ka Aziji i mocnoscu kombinovanja (mislim i do sad je bilo moguce, ali ne moze se voz porediti sa ovim). Jos samo da nas ne razocaraju sa cenama karata. :shh:

Super! Nadam se da ce sad i ostali malo da olade sa cenama za Istanbul, Turkish, pre svega. Brate mili, redovna cena im 204 evra za povratnu i onda daju akciju za 99 evra, opusteno, sto znaci da cena moze i treba da bude mnooogo niza.