Jump to content

Featured Replies

Pozdrav svima na Forumu,hteo sam vas nesto pitati i unapred sam vam zahvalan na odgovoru i pomoci.Jedan moj drugar je pre godinu ipo dana otisao za Pariz,otisao je na crno sa zenom,tamo je nasao posao i on i zena,radi kao fizikalac,a zena cisti apartmane,nasao je stan za 500eura u kome i sada zivi,pre nekog vremena i deca su mu otisla tamo.Pitao sam ga da mi pomogne da odem sa zenom i ja,hoce da mi pomogne,da mi nadje posao za mene i zenu i da mi nadje stan,kaze mi i ako su ovoliko dugo tamo da nema problema sa policijom,njegovu zenu su par puta kontrolisali i nije imala nikakve problrme sto se tice isteka boravista od 3 meseca u EU.Hteo sam da vas pitam,dali da krecem za Francusku ili da sedim kuci ?

U Francuskoj nemaju politiku protjeravanja ilegalaca.Dakle,mozes da probas da se prijavis,i ako dobijes negativ,ne moras da napustis zemlju( osim ako se dobrovoljno prijavis za izlazak,i tada dobijes stimulans od par hiljada eura za porodicu).Velika se prasina dizala oko tog zakona,desnicari hoce da ga promjene,ali eto sad su socijalisti pobjedili,tako da ostaje na snazi.vjeruj mi druze,bio sam u France,i vidio sve iz prve ruke ,i dacu ti najbolji savjet u zivotu;pokupi prnje i bjezi sto dalje odavde..ako si imalo snalazljiv,Francuska ce biti zemlja iz snova za tebe.Pozdrav i sve najbolje

Moze li mi neko reci od prilike kako se krecu cene najma stanova i dali je moguce naci posao negde na selu kod nekog gazde,sobzirom da sam radio oko poljoprivrede i to poznajem.Dali kod tih gazdi na selu mozes i da stanujes?

Ja sam zivio na jugu(okolina Avignona),i vrlo je razvijena poljoprivreda...naravno da ima takvih opcija,ali ono sto je mene zapanjilo,je to da 90% beraca i radnika na farmama su  Spanci i Portugalci.Rade za male dnevnice,i ne treba im radna dozvola (jer su iz EU).Sto se tice njma stana,veliki je raspon cijena.Ja sam npr nalazio u Marelju,hotelcic,za jednu osobu 400e mjesecno,i to je u relativnom centru grada (kod luke).Moje Iskustvo iz Saint Andiola za stanove:jednosoban 400e,trosoban 700e....ko je drzavljanin,a nezaposlen,drzava mu placa pola najma stana,jos ko ima djecu,za stan od 700 e mora da placa 100e,ostalo drzava placa(provereno,moj poznanik tako malo placa u Miramas-u)

Hteo sam pitati jos nesto,imam dvoje dece,10 i 15 godina,oba deteta mi idu u skolu,pa sam hteo pitati,ako ih povedem za Francusku,dali ce moci tamo da nastave skolovanje i pod kakvim uslovima (knjige i sve ostalo)?

• 6 months later...

Da li mozda neko zna? Rodjen sam u Francuskoj ali nisam ziveo moji su se vratili kada sam imao 8 meseci, da li ja imam prava na njihove papire....

• 3 weeks later...

Pozdrav i od mene ! Zanimama me sta i ko treba da plati, kako bi jedan mladi covek dobio radnu vizu u Francuskoj, konkretno u Parizu? Imam coveka koji zeli da me primi u sopstvenu firmu, ali neznam koja je procedura. Ja sam trenutno u Francuskoj,ali uskoro se vracam za Srbiju. Potpuno sam neinformisan. Hvala unapred :)

• 1 month later...

Pozdrav ljudi

Dosao sam u Francusku da trazim azil i dobio sam negativ i dali su mi roka mjesec dana da napustom Fr.

Zanima me da li bi mogao da sredim radne  papire i sta mi je potrebno za to..i da li jos uvijek vazi to za strance,posto to izgleda sad ide malo teze...da li iko zna kako bi mogao do radnih papira i u kojem gradu to moze...

HITNO JE

HVALA UNAPRIJED

Koji car, šta čovek pita :) Mićko vrati se u domovinu, nije ovde toliko loše kao što izgleda, ptice pevaju, ljudi se smeju, devojke su lepe, samo nema para :D

• 4 years later...

Pozzz svima hteo sam da se informisem posto mi nista nije jasno......? Vec 5 godina sam u braku vencao sam se u Francuskoj 2012 god imam 2 dece koje, su rodjeni tamo i zena je srpkinja ali je vec tamo 25 god i nije uzimala dr francusko Predao sam 2 puta papire u francuskoj u prefekturi prvi put me odbili tipa nisam imao stan itd!!! sada imam sve i sve je na mene i na zenu predao sam prosle godine i dobijo sam Recepisse na 4 meseca.... posle toga stize mi pismo da sam odbijem posto nemam dugacku vizu  i da moram da napustim francusku pa samo isli onda preko OFII spajanje porodice i dosao proslo god kuci i ovde sam godinu dana u februaru sam dobijo pismo od Francuske ambasada da dodjem i ponesm SL. dokomentaciju i doneo sam sve i rekli mi cekase odg za dugacku vizu 2 meseca sada ce 4 meseca i nista mi nije stiglo da li ima jos neko Sl.. problem.... HELP

Pozzzz jel ima nekog na FORUMU

• 4 years later...

Pozdrav,

da li neko ima iskustva sa procedurom za dobijanje radne vize za FR. Koliko sam upucena, procedura je sledeca:

1. Ugovor sa poslodavcem

2. Poslodavac trazi radnu dozvolu za mene tj. autorisation de travail

3. Kad dobijem radnu dozvolu od drzave Francuske, predajem zahtev za vizu u ambasadi u beogradu

mene i poslodavca zanima koliko moze trajati cela ova procedura (pretpostavljam da je zbog korone usporeno)…?

I uopste koliko je tesko dobiti autorisation de travail , ukoliko poslodavac odluci da se iscima i da je trazi 

hvala,

Nina