Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima,

u oktobru putujem u Beč na tri dana. Video sam na sajtovima lokalnih muzeja da su za studente snižene cene ulaznica, ali nigde ne spominju ISIC karticu. Kakva su vaša iskustva sa dobijanjem popusta u Beču sa ISIC karticom?

Hvala svima unapred.

Zdravo svima,

u oktobru putujem u Beč na tri dana. Video sam na sajtovima lokalnih muzeja da su za studente snižene cene ulaznica, ali nigde ne spominju ISIC karticu. Kakva su vaša iskustva sa dobijanjem popusta u Beču sa ISIC karticom?

Hvala svima unapred.

ISIC karticu u novcanik i bez brige nigde (pa ni u Becu) ti nece biti potrebno nista vise od ISIC kartice za dobijanje popusta za studente.

Ja sam koristio moju ISIC karticu pre nekoliko nedelja u Nemackoj za ulaz u muzeje, i popust je lagano 50%. Negde mozda i veci, ALI.... :)

Ja sam u Becu dobio popust za ulaz u Albertinu na Van Gogovu izlozbu sa Easy Travel Cardom :) Takodje, popust sa istom sam dobio u Haus des Meeres. Bitno je da imas dokument na kom pise "student" ;)

• Author

Bitno je da imas dokument na kom pise "student" ;)

Najmanji problem da obezbedim dokument na kome piše ta magična reč "student". ;) E sad, jedino što me brine je da li osoba na biletarnici zagleda dokument ili ne? :) Kakva su iskustva po tom pitanju? Videh da kod bečkih instituticija kulture studentski popust varira sa gornjom granicom. Negde je to 25. a negde 27. godina života.

Jedino ako na biletarnici radi neki Srbin, taj ce ti zagledati, Evropljani imaju vise poverenja ;) Lepo kad dodjes na ulaz, pitas da li daju popust studentima, ako kazu da, ti im pokazes neku legitimaciju gde pise da si student i to je to. U najgorem slucaju moze da ti kaze, e, ne uvazavamo tu legitimaciju ili imas preko 27 godina, ne mozemo ti dati popust i to je to. Bez brige. Probaj, pitaj, pa sta bude.

Moguce je da uz neki odredjeni tip kartice, ISIC, EURO26 daju i veci popust, ali to vec treba proveriti.

E, da, zaboravih, sa ETCom sam dobio i popust na ulaz u Donauturm :)

• Author

Jedino ako na biletarnici radi neki Srbin, taj ce ti zagledati, Evropljani imaju vise poverenja ;) Lepo kad dodjes na ulaz, pitas da li daju popust studentima, ako kazu da, ti im pokazes neku legitimaciju gde pise da si student i to je to. U najgorem slucaju moze da ti kaze, e, ne uvazavamo tu legitimaciju ili imas preko 27 godina, ne mozemo ti dati popust i to je to. Bez brige. Probaj, pitaj, pa sta bude.

Moguce je da uz neki odredjeni tip kartice, ISIC, EURO26 daju i veci popust, ali to vec treba proveriti.

E, da, zaboravih, sa ETCom sam dobio i popust na ulaz u Donauturm :)

Super, hvala. :)

Nego kada si već spomenuo ISIC & Euro 26, ja se nadam da mi je u inostranstvu validna studentska čip-kartica (Studentski centar "Beograd" + ISIC + Euro26).

• 2 weeks later...

Bio sam u Austriji ove godine i za studentske popuste je jedino važno da imaš bilo kakav dokument na kome piše ''student''. Inače, nema nikakvog dodatnog popusta na ISIC ili euro 26 kartice, bar što se tiče muzeja, galerija i sl.