Jump to content

Featured Replies

Ja sam tri godine za redom letovao na Skijatosu. Simpatično ostrvo, nema šta. Ali sem velikog broja plaža i 3 manastira (od kojih je samo još jedan u funkciji), na Skijatosu nema Bog zna šta.

Ostvro je inače bogato četinarima, a koliko sam čuo pre par godina je preuzelo titulu najzelenijeg ostrva od Tasosa.

Skijatos inače pripada arhipelagu Severnih Sporada, pa je odatle moguće otići na izlet do Skopelosa i Alonisosa (po meni najlepše od ostrva u arhipelagu).

ako izaberes Skiatos biraj apartman blizu Kukunaries plaze, jer su tu, osim te,  jos 2 dobre plaze, sto ti je verovatno i najvaznije na moru. Grad Skaitos je na suprotnom kraju 12- kilometarskog puta (jedinog na Skiatosu) i dobar je za nocni provod, ali su plaze ocajne. Ako si izmedju ta 2 mesta sigurno ces placati kartu za bus u bilo kom pravcu da ides. Ne preporucujem odlazak kolima jer je trajekt bezobrazno skup, a na ostrvu imas samo tih 12 km puta duz obale i jos parce puta do prelepog manastira u kopnu.

A da, plaža na koju obavezno moraš da odeš ukoliko se zatekneš na Skijatosu je Lalaria. Do te plaže se stiže samo brodićima koji idu iz gradske luke.

• 2 years later...

Bila sam na Skijatosu, nama je bilo super, pored Kukunaries plaze lepa je i Megali Amos. Sve nam je bilo blizu, grad, plaza, prodavnice. Na Zakintosu nisam bila ali sam cula da je dobar provod.