Jump to content

Featured Replies

@ Laza GNR, pri pocetku teme sam napisao da ovome nema kraja. Za pice sjajan predlog, ja sam uvek za, a tebi za taj predlog dupla tura :)

Smatram da je citav Amway sistem jedna velika sarena laza, tj. prevara. Laka i dobra zarada zasigurno ne postoji, bar ne u jednoj takvoj sektaskoj prici. I svako vrbovanje novih poklonika donosi dobit, pa se neki "mudraci" upinju ovde ne bi li nam pojasnili fenomen "zlatnih brda i dolina"!

@Laza GNR

S obzirom da si dobro potkovan i da se razumes u stvar, objasni nam princip zarade, kako funkcionise, sta je realno, sta je nerealno, sta mozemo da ocekujemo, koliko treba da ulozimo itd? Ili ces da nam uz picence sve potanko objasnis? lol::

Smatram da je citav Amway sistem jedna velika sarena laza, tj. prevara. Laka i dobra zarada zasigurno ne postoji, bar ne u jednoj takvoj sektaskoj prici. I svako vrbovanje novih poklonika donosi dobit, pa se neki "mudraci" upinju ovde ne bi li nam pojasnili fenomen "zlatnih brda i dolina"!

A gde si ti to procitala da je neko spomenuo brzu zaradu?

A ko je rekao da neko moze da ima i 1 euro zarade od necijeg uclanjenja?

@Laza GNR

S obzirom da si dobro potkovan i da se razumes u stvar, objasni nam princip zarade, kako funkcionise, sta je realno, sta je nerealno, sta mozemo da ocekujemo, koliko treba da ulozimo itd? Ili ces da nam uz picence sve potanko objasnis? lol::

Ja ti sa moje strane mogu objasniti sve to u fragmentima,nije to problem (doduse,ne konkretno za Amway,posto nisam upoznat sa njima,vec generalno o tome),ali pitanje je kakvu ces ti sliku na kraju dobiti o tome.Verovatno ce te sve zbuniti,kao sto zbunjuje i sve druge koji nisu bas upuceni u tu pricu (a citaju sve ovo).Zato je najbolje da odes na neku od tih prezentacija,veruj mi tamo ce ti SVE objasniti (sta god da pitas),tako je najzgodnije.A ovako preko tastature - ne vredi (i to mi veruj ;) ) :)

EDIT:

Zato i kazem freethe-u da batali objasnjavanje ovde,samo trosi energiju,a tesko ce uspeti bilo kome sta da objasni...

Ovde ocigledno o ovoj temi najvise znaju oni koji su samo nesto culi, od onih koji su nesto culi od onih koji se secaju da je neko nesto od nekoga cuo o tome!

E ajde stvarno, ja bi da vidim tu prezentaciju. Al` da bude okuljanje u nekoj kafani ili sličnom mestu, nismo se odavno okuli tugeder negde.

E ajde stvarno, ja bi da vidim tu prezentaciju. Al` da bude okuljanje u nekoj kafani ili sličnom mestu, nismo se odavno okuli tugeder negde.

Prezentacija moze da se vidi ali u kafani tesko! A posle prezentacije mozemo od kafane do kafane!

Prezentacija moze da se vidi ali u kafani tesko! A posle prezentacije mozemo od kafane do kafane!

Ma ja sam mislio da mi direkt u kafanu, a da ti to nama uz prvo pivo prepričaš. Da te ne cimamo previše. :pivoooo:

Svaku poslovnu mogućnost dobro proučim, jer nikad ne znam gdje se krije životna prilika - Henri Ford

• 6 months later...

Nisam znao sta je Amway. Cuo sam da imaju dobre sampone i narucio. Sampon koji je stigao naplatila mi je distributerka 6000 dinara. Iako mi se ucinilo mnogo platio sam jer sam narucio. Naknadno sam otisao na ovaj sajt http://www.amway.com/Shop/Product/Category.aspx/Hair-Care?_idx=0 i video da identican sampon kosta 11 dolara. Zanima me kolika je cena u Hrvatskoj ili Madjarskoj jer predpostavljam da ga odatle nabavljaju i da li je ovakvo ponasanje distributera nacin da se zaradi preko Amwaya. Naravano, nikakav racun nisam dobio. Zanimaju me Vasi komentari.

Cena sampona je sledeca: ima vise vrsta ali su cene priblizno jednake tako da 300ml kosta nabavna za clanove 9 eura prodajna 11, a samponi od 1l nabavna 23 eura proodajna 30 eura.

Evo savet svima koji kupuju od nekoga amway proizvode: TRAZITE CENOVNIK ZA KUPCE!

Postoji cenovnik za clanove gde stoje NABAVNA i PREPORUCENA PRODAJNA CENA! I cenovnik za kupce gde stoji PREPORUCENA PRODAJNA CENA!

Mnogi prodaju po astrronomsko velikim cenama od one koja je preporucena, onda im biznis ne funkcionise i onda ljudi pljuju po amway-u.

Ali ne krse pravila poslovanja jer kazem to je PREPORUCENA PRODAJNA CENA, kao recimo Coca-Cola, na flasi pise preporucena cena, ali neki trovci je prodaju za 10-20 ili vise dinara skuplje...

Ako nekoga zanimaju tacne cene mogu mu poslati zvanican cenovnik.

Postavite zvanicni cenovnik ako imate. Hvala!

P.S.

Iako je cena koju ste naveli, 30e mnogo prihvatljivija od 6000 RSD, opet ostaje enigma kako 11 dolara, sto je manje od 8e, naraste do 30e...

• 5 months later...

E da od pre neki mesec amway je stavio na svoje sajtove zvanicne cene.

Znaci kucajte .SI, .HR, .HU......

Cene se razlikuju samo u PDV-u od zemlje do zemlje

Recimo u SLO je PDV na vitamine 8%, au HR 23% i sl

• 3 months later...

Pozdrav svima,

Samo par reci, ja sam Jagodinac i moji roditelji u "radili" Amway, 95,96...tada je clanarina bila 100 maraka, sto je bilo dosta para. Sto se tice seminara secam se da je bio Sredom u nasem hotelu i nista se nije placalo. Ljudi koji su prvi poceli u Jagodini, zaradjivali su dosta, ali su dosta i radili, lepo im je islo, posecivali su seminare, dali otkaze u firmama gde rade i to je trajalo do se trziste Srbije nije otvorilo za nove proizvode. Morate da razumete da su Amway proizvodi u to vreme bili bar 100 puta bolji nego nesto sto se nudilo na trzistu, da su bili skupi-jesu ali su trajali dosta dugo. Secam se fenomenalne paste za zube (imao sam kamenac na donjim jedinicama...sve je skinula), onda cuveni LOC, pa neky sea spray za prozore...stvarn odlican kvalitet. Za kozmetiku sam citao da je medju najboljom na svetu (kao shiseido?) zao mi je sto nismo imali para za parfeme, al secam se testera (kad ti stave jednu kap traje....)

Sto se zarade tice, moji su kupovli samo za sebe (vrlo skromno) i nista nisu zaradjivali, nasa rodjaka, koju su moni uclanili (znaci bila je ispod njih) je razbijala, ali tada je nesto simbolicno ostajalo mojima mozda 0,5 %, a tek ovima iznad..sve u svemu zena je razbijla i mojima se nakupilo negde u Madjarskoj secam se 124 DM (naravno da nije bilo para da se ode do tamo i to preuzme)...

Neko je pisao da je piramidalna ili kako vec..isto sto i orifl, avon i sto cuda posle.

Meni je i dalje u secanju odlican kvalitet, i potrudicu se da nadjem onu pastu..

Pozz

Za mene je sve to cista piramida...ko uhvati prvi...ali cula sam jos davno za tu pastu i svi su je hvalili,pa ako neletis gde ima,pisi ovde ili na pp ako se setis. Htela sam da kazem, proizvodi sigurno nisu losi ,ali nacin prodaje mi je  :potty: