Jump to content

Featured Replies

Posted

Pretrazio sam forum, medjutim nisam ništa našao konkretno za slanje pozivnih pisama iz Srbije! Naime član sam organizacije preko koje ljudi idu na praxe i tako to (AIESEC)....E sad trebalo bi da pošaljemo pozivna pisma za ljude iz Moldavije i Ukrajine, koji dolaze kod nas na praksu.

Pitanja glase:

1.Kako i gde uopšte da izvadim pozivna pisma?

2.Na koj vremenski period je ista moguće izvaditi?

Hvala unapred, brz odgovor bi mi mnogo značio!

Pozdrav!

Lepo napises pozivno pismo sa memorandumom organizacije i potpises i pecatiras, zatim faxom posaljes nasoj ambasadi a oreginal onome koga pozivas. Mozda najbolje da se cujes sa ambasadom nekada je dovoljno samo faxom njima poslati (slucaj Ukraine) a tamo je bio ambasador pre par godina jedan cikica iz Novog Sada i nazoves ambasadu telefonom objasnis im sve i zamolis da izdaju besplatno vize posto su studenti u pitanju, nekada prodje nekada ne. Sve u svemu posto su nasi jako spori i zbunjeni negine ti da ih zivkas telefonom, ja bi ti preporucio pre slanja da se lepo ispricas sa njima ;)

I stavi im malo vise dana nego sto traje seminar da mogu komotno da putuju. Ja sam stavljao i po 15 dana a nekada i mesec dana iako seminar traje samo 7 dana.

A na e mail sam ti poslao primer pozivnog pisma koje sam ja koristio ;)

Mislim da ne mozes nigde da "izvadis" pozivno pismo. Napises ga sam i overis u opstini, posaljes ljudima koje pozivas i onda ga oni priloze kad traze vizu. A sta napises? Pa svoje podatke, ja taj i taj (br. l.k, JMBG, adresa...), pozivam tog i tog (podaci) da boravi u Srbiji od tada do tada, razlog dolaska, izjavljujem da cu snositi sve troskove njegovog boravka u Srbiji, on ce boraviti na toj i toj adresi... tako sam ja napisala pre 3 god za devojku iz Tajvana i nije bilo nikakvih problema, dobila je vizu odmah.

Ja sam baš juče poslao pozivno pismo (za privatnu postu) prijateljima iz Ukrajine. Zvao sam upravu za strance i rekli su mi samo da napišem pismo koje sadrži moje podatke, njihove podatke (broj pasoša, dokle važi itd.), period za koji se traži boravak i izjava da snosim troškove boravka i eventualnog lečenja. Otišao sam u opštinu i overio i to je to.

Au sine....srećom, njima su rekli u ambasadi u Kijevu da im ne treba viza, već samo pozivno pismo (kao i što nama treba samo vaučer za Ukrajinu).

• Author

Au j....kad sam procitao ono na CS zagrcnuo sam se....Ispadosmo gori i od Moldavaca.... :LOLLL:

Inace, hvala svima na pomoci i informacijama! Cenim to...

Special thanks to slobo665!

Pozdrav ljudovi!  pijjj

• 9 months later...

postoji formular,izdaju ga u ambasadi,a ti mozes da ga skines sa sajta.sta da ti kazem sem srecno!

Je l' su ovi formulari nešto novo? Proše godine kada sam zvao ured za strance, rekli su mi da nikakav formular ne postoji.

Ovo je postojalo i prosle godine u oktobru kada je drugi slao pozivno pismo drugarici. Ona na kraju nije mogla da dodje pa nije ni vadila vizu ali je vizu trebalo da izvadi u Madridu i tamo su joj rekli da joj treba samo pozivno pismo (od papira od strane onog ko poziva).

• Author

Je l' su ovi formulari nešto novo? Proše godine kada sam zvao ured za strance, rekli su mi da nikakav formular ne postoji.

Ovo je postojalo i prosle godine u oktobru kada je drugi slao pozivno pismo drugarici. Ona na kraju nije mogla da dodje pa nije ni vadila vizu ali je vizu trebalo da izvadi u Madridu i tamo su joj rekli da joj treba samo pozivno pismo (od papira od strane onog ko poziva).

Sad mi kazi da Spancima treba viza da udju u Srbiju?  :LOLLL:

Ja samo da kazem da sam na 2 nacina do sad pisao ta pozivna pisma za Srbiju.

Prvi je onaj koji je Floria napisala (znaci,uzmes beo papir,hemijskom olovkom ispises sve to i overis u opstinskom sudu) - u ZR-u,a drugi put sam dobio neki formular za popunjavanje (to je bilo u NS-u;nalazi se u zgradi opstine).Plus platis takse za to naravno.

I da,ni jednom (od ta dva nacina) nije uspelo da pozvani lik dobije vizu za Srbiju :roll: