Jump to content

Featured Replies

Posted

Pretrazio sam forum, medjutim nisam ništa našao konkretno za slanje pozivnih pisama iz Srbije! Naime član sam organizacije preko koje ljudi idu na praxe i tako to (AIESEC)....E sad trebalo bi da pošaljemo pozivna pisma za ljude iz Moldavije i Ukrajine, koji dolaze kod nas na praksu.

Pitanja glase:

1.Kako i gde uopšte da izvadim pozivna pisma?

2.Na koj vremenski period je ista moguće izvaditi?

Hvala unapred, brz odgovor bi mi mnogo značio!

Pozdrav!

Lepo napises pozivno pismo sa memorandumom organizacije i potpises i pecatiras, zatim faxom posaljes nasoj ambasadi a oreginal onome koga pozivas. Mozda najbolje da se cujes sa ambasadom nekada je dovoljno samo faxom njima poslati (slucaj Ukraine) a tamo je bio ambasador pre par godina jedan cikica iz Novog Sada i nazoves ambasadu telefonom objasnis im sve i zamolis da izdaju besplatno vize posto su studenti u pitanju, nekada prodje nekada ne. Sve u svemu posto su nasi jako spori i zbunjeni negine ti da ih zivkas telefonom, ja bi ti preporucio pre slanja da se lepo ispricas sa njima ;)

I stavi im malo vise dana nego sto traje seminar da mogu komotno da putuju. Ja sam stavljao i po 15 dana a nekada i mesec dana iako seminar traje samo 7 dana.

A na e mail sam ti poslao primer pozivnog pisma koje sam ja koristio ;)

Mislim da ne mozes nigde da "izvadis" pozivno pismo. Napises ga sam i overis u opstini, posaljes ljudima koje pozivas i onda ga oni priloze kad traze vizu. A sta napises? Pa svoje podatke, ja taj i taj (br. l.k, JMBG, adresa...), pozivam tog i tog (podaci) da boravi u Srbiji od tada do tada, razlog dolaska, izjavljujem da cu snositi sve troskove njegovog boravka u Srbiji, on ce boraviti na toj i toj adresi... tako sam ja napisala pre 3 god za devojku iz Tajvana i nije bilo nikakvih problema, dobila je vizu odmah.

Ja sam baš juče poslao pozivno pismo (za privatnu postu) prijateljima iz Ukrajine. Zvao sam upravu za strance i rekli su mi samo da napišem pismo koje sadrži moje podatke, njihove podatke (broj pasoša, dokle važi itd.), period za koji se traži boravak i izjava da snosim troškove boravka i eventualnog lečenja. Otišao sam u opštinu i overio i to je to.

Au sine....srećom, njima su rekli u ambasadi u Kijevu da im ne treba viza, već samo pozivno pismo (kao i što nama treba samo vaučer za Ukrajinu).

• Author

Au j....kad sam procitao ono na CS zagrcnuo sam se....Ispadosmo gori i od Moldavaca.... :LOLLL:

Inace, hvala svima na pomoci i informacijama! Cenim to...

Special thanks to slobo665!

Pozdrav ljudovi!  pijjj

• 9 months later...

postoji formular,izdaju ga u ambasadi,a ti mozes da ga skines sa sajta.sta da ti kazem sem srecno!

On 6/16/2011 at 7:18 AM, RaxCherrych said:

Je l' su ovi formulari nešto novo? Proše godine kada sam zvao ured za strance, rekli su mi da nikakav formular ne postoji.

Ovo je postojalo i prosle godine u oktobru kada je drugi slao pozivno pismo drugarici. Ona na kraju nije mogla da dodje pa nije ni vadila vizu ali je vizu trebalo da izvadi u Madridu i tamo su joj rekli da joj treba samo pozivno pismo (od papira od strane onog ko poziva).

• Author
  On 6/16/2011 at 10:30 AM, jovancvijovic said:

Je l' su ovi formulari nešto novo? Proše godine kada sam zvao ured za strance, rekli su mi da nikakav formular ne postoji.

Ovo je postojalo i prosle godine u oktobru kada je drugi slao pozivno pismo drugarici. Ona na kraju nije mogla da dodje pa nije ni vadila vizu ali je vizu trebalo da izvadi u Madridu i tamo su joj rekli da joj treba samo pozivno pismo (od papira od strane onog ko poziva).

Sad mi kazi da Spancima treba viza da udju u Srbiju?  :LOLLL:

Ja samo da kazem da sam na 2 nacina do sad pisao ta pozivna pisma za Srbiju.

Prvi je onaj koji je Floria napisala (znaci,uzmes beo papir,hemijskom olovkom ispises sve to i overis u opstinskom sudu) - u ZR-u,a drugi put sam dobio neki formular za popunjavanje (to je bilo u NS-u;nalazi se u zgradi opstine).Plus platis takse za to naravno.

I da,ni jednom (od ta dva nacina) nije uspelo da pozvani lik dobije vizu za Srbiju :roll: