Jump to content

Featured Replies

Posted

Proveravao sam visa informacije na timaticweb (ono sto koriste avio kompanije kad se cekiras) i naleteo na informaciju da za Makedonce (tj. za mene) nije potrebna viza za Iran za prestoj do 3 mjeseca  :?:o:-[

Malo sam procepkao na google, nema puno informacija, ali sam nasao na 2-3 mjesta gde je pisalo isto  :banana::party::shockkk:pijjj:pivoooo::blob::yok:

Kao finalna potvrda trebam pitati ambasadu, koja je postojala u Skopje, ali nesto i se gubi trag. Na telefone niko ne odgovara, na navedenu adresu nije.

Moze li mi neko pitati u ambasadi u Beogradu, mozda znaju tamo ova informacija.

Ne mogu povjerovati da se tek tako moze otici u Iran  :102:

pa potrazi stranicu iranskog ministarstva spoljnjih poslova. tamo je definitivno tacna informacija.

• Author

To sam prvo proverio, ali nema neke precizne informacije na sajt iranskog mfa.

Ok, nazvat cu ambasadu u Beograd, problem je sto konzularno odelenje radi samo dva sata na dan, tri dana nedeljno, ali potrefit cu vreme nekako. Tu je i ambasada u Sofiji. Nadam se da neko zna pravu informaciju.

Slao sam i mail do IATA, pisao sam im kao mislim da je to greska u njihovom sistemu (pre mesec dana). Fino lepo odgovorili su mi da razgledavaju situaciju i da su mi zahvalni na informaciju. Ali evo nikakve izmene ni nakon 33 dana. Mislim da ne bi trebalo da si dozvole da imaju takvu gresku u sistem koji koriste sve avio kompanije, znam da podleze na kazne ako puste putnik bez ispravnih dokumenata u avion. A ovako ja mogu bez ikakvih problema da se ukrcam na let za Teheran samo sa pasosem.

• Author

Provereno

NE TREBA viza samo za MAKEDONSKE I TURSKE drzavjane  :yok::banana:

wow, ne mogu poverovati, idemo u Iran :dance:

clap.gif' alt=':clap:'> :dance::party::blob:

Hahahah sad ne zalim onih 70 eur za vadjenje pasosa po "hitnom postupku" :)