Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovako,

kao sto su neki primetili ja sam pred svoj put trazio na zajam ranac, na svu srecu nasao sam ga u poslednjem trenutku.

Pouceni ovim iskustvom prijatelj i ja smo razmisljali da preko kupimo nesto opreme npr: Sator, Vrece, Podloge, Porcije, Plin i Baterijske lampe, Mesine . . .

I da ovu opremu iznajmljujemo za simbolicnu sumu.

Mene interesuje koja bi to simbolicna suma bila za iznajmljivanje opreme? Voleo bih vasa misljenja i predloge cena.

Sator za 2 osobe - ?

Sator za 4 osobe - ?

Vreca za spavanje - ?

Podloga - ?

Mesina 20L - ?

Ranac 60L - ?

Ranac 45L - ?

...

Cek, sad nista ne razumem! Ti si nedavno u poslednji cas ovde nasao ranac na zajam, jer tad nisi imao para da ga kupis ili nisi tad hteo da das toliko para za ranac, a sad odjednom imas para i hoces da kupis nekoliko ranceva, nekoliko satora, nekoliko vreca i cega sve ne i da ih pritom iznajmljujes?!? I to za simbolicnu sumu?!

Hajde, molim te, prvo malo to razjasni, da ne bih prenaglio sa nekim zakljuccima!

• Author

Ja nisam kupio ranac za sebe jer sam smatrao da je beskorisno dati tolike pare za nesto sto cu koristiti samo tada i verovatno nikad vise, jer gde god da putujem ja putujem sa porodicom i ranac se nekako ne uklapa.

Ne radi se o nekoj kolicini, verovatno ce to biti po jedan komad od svacega pa ce se kasnije povecavati kolivine.

Neznam do kakvih zakljucaka dolazis ali slobodno reci ili posalji PP.

Iskreno, mislim da od toga ne može da se izrodi nekakv biznis. Nije potražnja baš tolika. Ovde na forumu se godišnje javi možda dva čoveka da pitaju za pozajmicu, a pogotovo ako je cena simbolična, teško da ćeš da zaradiš na tome...

Naravno, to je samo moje mišljenje  :)

• Author

Nije ni namera da se nesto zaradi vec da ljudi koji nemaju mogu da pribave opremu po stvarno simbolicnim cenama.

Prvo vreme bi se prikupljeni novac uzimao da se nadoknadi ulozeno (da povratimo pare) a kasnije bi se novac bukvalno ulagao u prosirenje asortimana i obnavljanje postojeceg, jer koliko god da se cuva posle nekog vremena se pohaba.

to je poenta omoga sto dragance pokusava da kaze! Mi ovde POMOZEMO jedni drugima, a ne zaradjujemo (pa makar i simbolicno) jedni na drugima!

• Author

Ja opet kazem da uopste nije cilj zaraditi vec stvoriti kolicinu opreme koja ce kruziti medjnama.

Nema zarade ali skoro uvek ima opreme koja moze da se uzme i koristi.

I meni nije korektna ideja o zaradi nakon pozajmice, a što se rentiranja tiče bilo bi dobro da tako nešto postoji ali bi funkcionisalo samo u lokalu i ne za sitne pare.

Kada bi to radio Klub i kada bi iza tog projekta stajala pravna osoba a ne fizička, pa sve i da ostanu te cijene mislim da bi ljudima bilo kul. Sve ostalo u privatne svrhe mislim da nije ni za raspravu  zvizhd

svaka rasprava oko ovog vida biznisa je po meni besmislena...svaki grad ima planinarsko(ili neko slicno) drustvo koje poseduje brdo opreme a i ciji clanovi raspolazu sa brdom opreme...mislim da niko od njih ne naplacuje iznajmljivanje opreme...naravno iznajmljivanje(posudjivanje) opreme je u gotovo svim slucajevima samo za clanove a clanstvo se uglavnom svodi na placanje godisnje clanarine(100-1000din uglavnom) od koji para se nabavlja neka nova oprema...