Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Ja sam se tek učlanila, pa ako bude nekih propusta, molim da mi oprostite )))

Putovala bih za novogodišnje praznike u Austriju. Salcburg.

Da li bi mi neko, ko je već bio tamo mogao preporučiti neki smještaj i malo me uputiti !?

Unaprijed hvala, svima )))

Hmm. www.booking.com sajt za trazenje smestaja u hotelima, motelima hostelima itd, ili www.couchsurfing.org gde ljudi nude besplatan smestaj. Mislim da su ovo najpovoljnije varijante.

• 6 years later...

Pozdrav drugari,

Da malo razmrdamo temu. :biggrin:

Moj novi tekst o prošlogodišnjem vikendu u Salcburgu.

Nadam se da će biti iole koristan.

Svako dobro.

Edited by bagzy

• 4 months later...

Да ли неко зна како функционише саобраћај у граду, да ли је јединствена карта или су посебне карте за бусеве и трамваје ?

Uglavnom ti ni ne treba saobracaj, ali ako insistiras :biggrin: Pojedinacna karta je 1.9 Eur, 24 hrs karta ti je 3.8 Eur. Karte kupujes ili na trafikama (ima ih svuda po gradu) ili ako si moderniji skines qando Salzburg aplikaciju i vezes je za debitnu karticu i skeniras pri ulasku u prevoz. Sve karte su skuplje ako se kupuju u vozilu. Ako ces posecivati dogadjaje, muzeje ili utakmice Red Bull Salzburg, proveri da li je uz kartu ukljucen i 24 hrs besplatan prevoz (ranije je bilo tako). 

• 1 month later...

Сада имам дилему да ли обићи град за један дан или букирати смештај на једну ноћ и бити у граду два дана ?

• 3 weeks later...

Салцбург је прелеп град, али бар мени је довољан на један дан као излет.
Географски положај и атмосфера старог града га чини изванредним и није чудо што му се људи диве, чак и ако су га видели само на сликама.
DSC08526-.jpg
Ко жели да дође из Беча, најбоља варијанта је воз westbahn и јефтиније је да се купи на станици него преко нета, цена је 40 евра повратна. Путује се 2 и по сата, возови су удобни, брзи и тачни у минут.
Од железничке станице до свих локација, више вам и није потребан превоз.

Getreidegasse најпознатија и најлепшта улица у старом граду.
DSC08538.jpghttps://s30.postimg.org/db1002p7l/DSC08538.jpg

Mirabellgarten је мањи парк/врт, очекивао сам више од тога.
Као што рекох већ пред крај дана сам почео да размишљам о повратку у Беч и наставку путешествија по том граду, где смо били 5 дана и тада је донет дефинитивно добар закључак да Грац као други излет не долази у обзир, јер реално нуди доста мање од Салцбурга.

Edited by Miki_MM1

• 4 weeks later...

Pozdrav ljudi,uglavnom pratim forum i ne oglasavam se cesto,ali ovaj put se obracam iz ocaja,jer ipak nemam dovoljno iskustva. Naime,radi se o tome,kako najjeftinije doci iz Beca do Gmundena? Znam da je to mali grad,i komplikovan za dolazenje,ali zelim da cesto posecujem drugaricu tamo. Kopao sam po netu,kucao na sajtu austrijskih zeleznica Obb,ali tamo ne postoji karta u jednom smeru ispod 38e, sto je,slozicete se,previse. Ako znate nesto vise,bio bih vam puno zahvalan. Mozete i linkove da mi ostavite,gde mogu da nadjem jeftiniju varijantu,ako postoji,pa da znam za ubuduce :smile: Hvala unapred.