Jump to content

Featured Replies

Posted

Prilika za one koji su pitali kako mogu da pomognu flowers::

Trebalo bi da sredimo englesku verziju sajta. Godinama je zapostavljamo, i onda tako zvrji tužno praznjikava i bezvezna. Kad neko od stranaca pogleda naš sajt, uglavnom svi kažu kako tu ničega nema. A trebalo bi da nas sajt lepo i ozbiljno predstavlja celom putničkom svetu.

Svako ko je raspoložen da nešto piskara na engleskom, prevodi itd, i više je nego dobrodošao... Nije bitno da to bude neki savršen engleski, a i najmanja pomoć je velika - prevod nekoliko pasusa, pisanje nekog kratkog teksta, i slično. Ukoliko nas bude više, biće lakše, brže i zabavnije.

Eto, sad je red na vas  :)

Javljam se da pripomognem...

Maybe to start some topics and continue discussion on English (or "Tarzan English" how I calling mine ;) )? I believe that the most of members are able to be active on discussions on English.

I am good with talking but bad with writing.

al' ono, hocu da pomognem. Nemojte da ja biram, samo mi uvalite nesto da prevedem. Nemojte mnogo tesko da bude.

Sad sam malo u guzvi, ali, svakako cu i ja doprineti sa prevodima. Baci detalje na pm, pa cemo se dogovoriti!

Samo da dodam, neće trebati samo da se prevodi - već i od nule da se napiše nešto :)

Something like "Tarzan hitchhiking guide from Novi Sad to Rome"!?  ;D

• Author

Fantastičan odziv za radnu akciju, moram da primetim :) Odlično, sjajno, čarobno  :blob:

Sada mi pade na pamet da, pre svega, ovde malo prodiskutujemo o sledećem pitanju: šta bi engleska verzija našeg sajta sve trebalo da sadrži? Dajte sve ideje koje vam padnu na pamet!

Ne znam, ja sam uvek za neku preglednu, sistematizovanu verziju. Možda uključiti nekakav Serbia guide, sa interaktivnom mapom, informacijama o svakom regionu/gradu, a za svaki putopis koji se prevede/napiše locirati određenu tačku na mapi, koja funkcioniše i kao link ka datoj priči. Korisno bi bilo napraviti sekciju sa savetima o snalaženju u Srbiji, kursnoj listi, povoljnoj klopi, značajnim znamenitostima itd, opet organizovano po regionima. Svakako formirati english speaking forum gde mogu da se postavljaju pitanja, a da se to ne radi u okviru već postojećeg foruma, zbog preglednosti i lakše navigacije. Prevesti već postojeće sadržaje, tj, one za koje se odluči da su relevantni, ili reprezentativni.

Iskreno, ja posećujem samo forum, i ponekad putopise (do kojih dođem preko komentara na forumu), pa ne znam tačno ni šta sve srpska verzija radi, ili čemu teži :).

Da, uključiti i linkove ka autobuskim i železničkim stanicama, najboljim načinima za transport od jednog do drugog mesta, mapa puteva (opet ja i mape), možda napraviti presek lokacija po sadržajima koje nude, avanturističke (rafting, zahtevnije trek rute), za odmor (Srebrno jezero, Palić, nemam pojma gde se sve ljudi odmaraju), endemsko-botaničke (omorika), egzotične (Đavolja Varoš), mapirati banje, manastire, komunističke spomenike..

Imam osećaj da mašim poentu, pa prestajem.

(edit: naravno, prebacila sam stranu, smisleniji post ostade na prvoj)

Svidja mi se ova podela po tematici - avanturisticke, egzoticne.... lokacije.

Inace, mislim da bi trebalo napraviti i neki gastronomski vodic:D Uvek mi kazu da ih vodim na neku tradicionalnu srpsku hranu clap.gif' alt=':clap:'>

E da, i neka sekcija, tipa - festivali, gde bi smo napisali o najvecim manifestacijama, kao sto su EXIT, Guca, Rakijada u Pranjanima ::crazy:

Pa aj bih prvo ovu sekciju na engleskom na forumu malo reorganizaovao i nazvao je samo English discussion, podleio na Info about Serbia gde bi bila sva pitanja vezano za Srbiju i diskusija na ista + pinovati temu Visa for Serbia i mozda jos neku (bus stations, train stations, schedule etc. )

Mozda bi mogli po naslovima koji sad stoje na engleskoj stranici otvoriti teme na diskusiji pa nek ljudi pitaju sta ih interesuje ili da pisu svoja iskustva i zapazanja.

Ja se slazem sa Oh my, sve treba da se popise, nabroji, izmeri, linkuje, objasni, po regionima, gradovima, opstinama. Sve im lepo objasniti, da im bukvalno sve bude na tacni.

Ako to uspemo mozemo komotno to da predlozimo za Lonli plenet ili cak da napravimo svoj tur gajd.

Da putnici namernici znaju gde mogu da 

spavaju  :kamp:

jedu  :eat:

piju  :pivoooo:

provode se  :party:

nesto pogledaju i nauce o Srbiji  123gentflowers::

se prevezu od mesta 1do2  :stop:

plus servisne informacije iliti amss, kurs....

.....za sitne novce  :yok:

To bi ja volela da vidim na sajtu pre nego krenem u neku drugu drzavu.....

Ljudi, i ja sam tu!!! Svestan sam da nesto bas i nisam kreativan tako da pisanje novih tema od mene bas i ne bi bila neka pomoc. Medjutim (uvek postoji ono "ali" iliti "medjutim"), za bilo koji prevod na English language sam i te kako spreman da pomognem. BTW, drago mi je da se neko ipak setio ovoga jer imam puno prijatelja sa engleskog govornog podrucja koji se interesuju o Srbiji a ja se jadan  :o smorio kada ponavljam jedno te isto po sto puta. Ovako cu ih uputiti na "nas" sajt gde sve to tako lepo izgleda pa nek se informisu. Ajd' uzdravlje  :pivoooo:

• 1 month later...
  • 2 months later...
E da, i neka sekcija, tipa - festivali, gde bi smo napisali o najvecim manifestacijama, kao sto su ... Rakijada u Pranjanima ::crazy:

Hahahahahaha! :pivoooo:

Inace,eno gledam neki lik iz Slovenije otvorio temu i upravo to sto je wolfbgd nabrojala je pitao:gde ima da se pije,da se jede,da se spava i sta da se obidje.To je ono sto svakog prosecnog turistu zanima kad ide negde.

Za pocetak to da se uradi,a naravno ne treba zaboraviti ni one "neprosecne" turiste koje ne zanimaju nabrojane stvari (kao mene npr.),vec su da kazem 'ciljano' dosli u Srbiju:dal zbog Dana piva u Zrenjaninu,nekog muzickog festivala,utakmice,beogradskog maratona,prvomajskog uranka,sajma automobila,itd.Njima je bitno gde je to,kako doci,eventualno smestaj i cene (prevoza/pica/hrane).

I kad se ostavljaju linkovi prema nasim sajtovima da se ostavljaju samo prema onim koji imaju opciju engleskog ili,ako nemaju a neophodni su,da im se onda objasni bar osnovna terminologija na sprskom ('trazi'=search,'izaberi'=select i slicno).

Zanimljiva ti je ova ideja imenjace (ustvari odlicna),samo...krece li se sa reazlizacijom (nisam u toku)?

Da se podeli - ti ces ovo,ti ces ono...ili bar neka se postavi pitanje "Ko bi radio to-i-to?" pa da se jave zainteresovani...

• Author

Zanimljiva ti je ova ideja imenjace (ustvari odlicna),samo...krece li se sa realizacijom (nisam u toku)?

Da se podeli - ti ces ovo,ti ces ono...ili bar neka se postavi pitanje "Ko bi radio to-i-to?" pa da se jave zainteresovani...

Zasad bi nam bilo potrebno da se prevede više putopisa sa srpskog na engleski, dakle trebao bi nam neko neko ko zna malo bolje engleski. Nekolicina ih se javilo da hoće, ja im poslao tekstove, oni rekli "važi, biće" i evo već nekoliko meseci apsolutno ništa. Namerno sam im poslao kratke tekstove koje neko ko zna ok engleski može da prevede za max sat-dva posla. Šta bi tek bilo da sam slao nešto složenije i/li duže... Kanda ćemo morati da potražimo neki drugi način da prevodimo sajt.