Jump to content

Featured Replies

• Author

I nije to losa ideja :clap,znaci sledeci put ne jesti i poslati nekog na vrh sa hranom,bas me intresuje za koliko bih stigao ;D

:hihi: manuo bi se onih serpentinastih stazica i krenuo u pravoj liniji ka vrhu- to sam ja uradila  :eat: a još ako počneš da osećaš posledice pada šećera.  :death: tako mi i treba kad čokoladice nisam ubacila u moj ranac.

Ako ne veruješ, ti probaj sa severa sledeći put  zvizhd. A sa juga se penju ljudi i biciklom :D.

:D to sam pročitala pre polaska kada sam čačkala o tome koja je građevina na vrhu.

Za sledeći put plan je ovakav: -prvo dooooobra jagnjetina  lol:: a onda prolazak preko grebena  :dance:

Zato ja volim vise nocni uspon na Rtanj,predjes prvu deonicu do mraka,napravis kamp,a u kampu normalno rosstilj,pa preko noci raspalis do vrha sacekas sunce ,pa onako dosta odmorniji,lagano nazad i pozljivo razgledajuci sve oko sebe sabiras utiske,koji su svakim ponovnim osvajanjem vrha drugaciji. :mah:

• 4 months later...

Da li mozda neko ima topogravsku kartu severne strane Rtnja?Zelja mi je da osvojim vrh sa te strane. :roll:

Ovde

http://www.stazeibogaze.info/srbija/istocna-srbija/rtanj/

odnosno ovde

http://www.stazeibogaze.info/category/trekovi/srbija/istok/rtanj/

Možeš da skineš trekove svih varijanti uspona na Rtanj sa severne strane, uključujući i egzotičnu varijantu od Lukova na sam kraj grebena koju smo Goca i ja "patentirali" 2008. (http://www.stazeibogaze.info/2009/11/28/rtanj-super-sever/).

To ti je daleko korisnije od papirnih topo karata, koje inače nije teško naći (samo se ne treba javno raspitivati)  ;)

• 11 months later...

Zdravo svima!

Potrebna mi je informacija u vezi planinarskog doma "Marinko Mitrović" na Rtnju.

Da li neko zna u kakvom su stanju sobe i kupatilo, čistoća?

Bilo bi odlično kada bi neko imao i fotografije.  ;D

Planiram da sa prijateljima idem na Rtanj sredinom februrara a nigde nema fotografija doma.

Hvala unapred

Gde bi taj dom trebalo da se nalazi? Čitavog života idem na Rtanj, a prvi put čujem za tako nešto... Od smeštajnih kapaciteta na Rtnju postoji samo odmaralište Millenium Group-a sa depandansima u naselju Rtanj (možda školu u kojoj se spava kad su masovke krste "planinarski dom?") i etno centar "Balašević" (motel, bungalovi) na raskrsnici sa Zaječarskom magistralom.

Ja mislio da poznajem svaku kucicu na Rtnju  nono prvi put cuo, da nije to nekadasnji pionirski dom, ali imas srece sutra idem na Rtanj pa cu se potruditi da saznam a i fotkam ako uspem da pronadjem, jes nesto, ne razumem sta ocekujes od planinarskog doma, ako hoces konforan smestaj vec ti je receno koji su to smestaji,

@ Stana

Moguće da je to nekadašnji pionirski dom. Pored planinarskom doma, na nekih 300 metara je depadans, možda ti to pomogne da se orijentišeš.

Ne očekujem komforan smeštaj, bitno mi je da bude samo čisto i pristojno. Ići će nas verovatno 30-ak pa da se  neki ne šokiraju kad stignu.  nono

Hvala puno na pomoći.  :)

• 3 months later...

Kako je najlakse od Bg-a za rtanj bez kola? Planiram sa drustvom za prvi maj, jel moze opusteno da se kampuje?? Neka upozorenja za prvi put?  :mah:

Kako je najlakse od Bg-a za rtanj bez kola? Planiram sa drustvom za prvi maj, jel moze opusteno da se kampuje?? Neka upozorenja za prvi put?  :mah:

Najbolje nekim autobusom koji ide za Bor ili Zaječar, pa izaći kod motela "Balašević" pod Rtnjem. Za kampovanje, naravno, nije problem. Kao idealno mesto za kampovanje preporučujem jezero Vrmdžu sa jugozapadne strane Rtnja, mada ako pešačite to bi moglo da vam bude malo predaleko od Balaševića. Ponesite i puno vode sa sobom, jer su na visoravni Rtnja izvori retki (ima nekolicina, ali treba znati gde su).

• 2 months later...

Najbolje nekim autobusom koji ide za Bor ili Zaječar, pa izaći kod motela "Balašević" pod Rtnjem. Za kampovanje, naravno, nije problem. Kao idealno mesto za kampovanje preporučujem jezero Vrmdžu sa jugozapadne strane Rtnja, mada ako pešačite to bi moglo da vam bude malo predaleko od Balaševića. Ponesite i puno vode sa sobom, jer su na visoravni Rtnja izvori retki (ima nekolicina, ali treba znati gde su).

Putovanje od prvog maja je odlozeno, ali javljam se sada sa novim pitanjima  ;)

Posto je karda za bus od Beograda skupa, odlucili smo da idemo iz Beograda do Paracia vozom (SrbijaFlexipass) a odatle do rtnja busom.... E sad, vidim da tu u okolini ima 3 stanice, Lukovo, Mirovo Rtanj i Boljevac... Posto si ti rekao da ima stanica kod motela Balasevic, jel to ova stanica Mirovo Rtanj, posto mi na mapi izgleda malo dalje od motela a posto idemo peske bitno mi je (voleli bi smo da svratimo na gibanicu  ;D )

Dalje je plan da idemo do sela Rtanj i odatle na vrh, cini mi se da nije tesko snaci se?

I tu dolazi drugi bitan deo, spavanje....http://www.mileniumrtanj.com/cenovnik.html tu vidim da je najjeftinije 850 sto mi se ne daje za par sati sna.....Da li znate da li su cene jos uvek tolike ili ima nesto jeftinije???

2. Moze neki kamp na mestu iz posta ranijeg

Ppreporucio bih ti polazak iz naselja Rtanj,on je nekako po meni najbilji,relativno umeren i lako ga je naci ,kod motela u naselju imas mapu ,pitas u naselju  gde poci objasnice ti,pa onda nailatis na kladanac ,pa jedan dosta dobar uspon,nailazis na raskrsce koje je obelezeno,na tom raskrscu ides desno,levo se ide kroz litice malo je zahtevnije pa je bolje ici desno u ostalom vidi se na mapi,kada izadjes na ravan deo imas kratku sumici i na izlasku iz sumice desno ces primetiti pocetak sempentina  koje vode do vrha,ako se odlucis za nocni uspon kamp neka bude u toj sumici,gde i mozes ostaviti visak stvar

Moze li ga neko locirati na mapi posto nisam siguran da sam razumeo, i mozda glupo pitanje ima li na planini necega cega bi se trebalo plasiti (zmije i ostale zivuljke  ::crazy:).....

I da, jos jedna opcija je to jezero, al meni na mapi izgleda daleko jer mora mnogo da se kruzi, cini mi se bar 10 km pesacenja i to od sela Rtanj?

Posto smo pocetnici, izvinjavam se na mnostvu pitanja, nadam se da nekog nece mrzeti da odgovori  ;D