Jump to content

Featured Replies

kod njih bolje uzet flexii karte,s jednim koferom iod 20kg,jer nisu puno jefitnijii ni ovako..

• 1 month later...

Te dimenzije su i dalje ok. Ali, ostali su skroz nedoreceni sa tim svojim pravilom. Kazu da ti mozes i dalje da poneses onaj veci rucni prtljag, ali ne garantuju da ce biti sa tobom u kabini. Tj, ako bude guzva i ne bude bilo dovoljno mesta gde da smestis svoj rucni prtljag, onda ce morati da ide kao cekirani prtljag. Ne rekose da li to onda znaci i da ces morati da ga doplatis kao redovan prtljag? I kako ce to uopste da rade? Udju svi u avion, pa ko ne uspe da stavi torbu, salju ga nazad da cekira torbu? Ili, kad udju svi u avion i stjuardese utvrde da ne mogu sve torbe da stanu, kako i po kom principu ce birati one koji ce morati da salju rucni prtljag kao cekirani? Prilicno glupavo mi deluje sve to.

Jedino ovo mogu da shvatim kao apel putnicima da ipak unose manji rucni prtljag iz cisto prakticnih razloga.

Samo su formalizovali sad, inače rade to u praksi već neko vreme.

Na gate-u vide ko ima malo veći kofer i stave onu nalepnicu.

Onda ti uzmu taj prtljag na ulazu u avion. Ništa ne plaćaš.

• 1 month later...

Mene zanima kod njih kako se racunaju kolica za bebe?Koliko naplate i gde kolica budu?Znaci,samo kolica..nova,upakovana.Ako neko  zna,puno bi mi znacilo..Hvala ;D

• 3 months later...

Evo, proradili su jutros, ali ta akcija je skroz bez veze... A ono sto me je interesovalo je poskupelo u odnosu na cene pre pada blokade, iako nije nismo jos blizu datuma polaska... Sleazyjet...  :x

• 2 weeks later...

Super bi bilo da se uvede i linija za Ženevu (GVA)...koja ima dobru pokrivenost sa ostatkom Evrope i može

da se frikombinuje !

Pogodih ja  clap.gif' alt=':clap:'>  ... sve ostalo je laganica /easy  ;)

Odlična stvar je što su letovi ranije nego za Milano, tako da je mnogo lakše iskombinovati presedanje.

• 4 weeks later...

Ukinuta je admin. taksa /admin. fee za plaćanja debitnom/kreditnom karticom  :music:

To je sad uključeno u cenu leta/karte  zvizhd

Dragi forumasi,

Kupio sam kartu sredinom oktobra za let BG-MILANO - MILANO - LISABON ali imam problem jer nikako karta da stigne...ispravka mejl je stigao ali problem je u tome sto karta koja je prilozena kao attach (pdf fajl) ne moze da se downloaduje sa interneta,ne znam ni zasto ni kako...evo ovde je link za fotku kako to izgleda kad ja pokusam da otvorim fajl u mom kompu...izgleda da je problem do njih a ne do mog kompa... :D:D:D

http://s24.postimg.org/zbb5clp2d/ostecen_fajl.jpg

Zovi ih. Ako imas vremena, mozes i da pises.

Nemas svoj account kod njih? I nema broja rezervaciju u subjektu maila?

Sad sam pogledala mejl koji sam dobila od njih za svoju kartu iz avgusta, u subjectu mejla pise broj rezervacije, pa probaj da se ulogujes sa tim, a i u tom mejlu nije bio nikakav pdf file, jer i ne treba da bude, u samom mejlu ti stoje podaci o placanju, dakle karta ne postoji dok se ne cekiras.Dakle, idi na easyjet site, pa izaberi opciju "menage booking£ gde bi trebalo da upises mejl adresu i sifru i opcionalno booking reference, Ako si zaboravio/la sifru idi na opciju " I have forgotten my password" i otvorice ti se polje da ubacis mejl adresu i ponovo ce ti stici sifra na ulazak na njihov portal.

hvala na odgovorima,nisam ocekivao da je ovakav princip,tj nisam navikao,kod wizz-a je drugacije bilo...otkucao sam svoj mejl,sifru i booking reference koji mi je dat za oba leta i sve je OK tj mogu da ih pronadjem na sajtu njihovom...e sad jedino mi ostaje da se chekiram 30 dana pre puta i tad cu u stvari dobiti kartu,nadam se da sam dobro razumeo? pozdrav

Tako je, odlicno si shvatio. Ako ima rezervacije na sajtu, sve je ok. Relax.  ;)

• 4 weeks later...

Izvor B92:

Kada su u pitanju novi avio prevoznici, u sledećoj godini direktorat je dobio zahteve od kompanije Easy Jet Swit Džet Switzerlend za otvaranje saobraćaja iz Ženeve od januara 2014. godine, od španskog avio prevoznika Vueling Airlines za saobraćaj na liniji Barselona - Beograd - Barselona od juna sledeće godine i portugalske kompanija "TAP Portugal" za saobraćaj na liniji Lisabon - Beograd - Lisabon, od jula 2014. godine, rekao je Živanović.

• 4 weeks later...

Kakva su vam iskustva sa novim limitom za prtljag? Na prethodnoj strani kolko videh iako je malo veci nisu naplacivali ali me ovo sa sajta njihovog zbunjuje:

http://www.easyjet.com/en/planning/cabin-baggage

Cabin baggage will be checked for size with a baggage gauge at the bag-drop desk and at the boarding gate

If your one permitted cabin bag exceeds the maximum bag size, the Bag Drop desk will ask you to check the bag into the aircraft hold and a charge of £30 will apply.

If you go directly to the boarding gate and your one permitted cabin bag exceeds the maximum bag size rule, your item will be checked into the aircraft hold and a charge of £45.00 will apply.

To avoid these charges please make sure you understand the restrictions on cabin baggage before you fly.

If you’re carrying one guaranteed size cabin bag, we’ll check this using the guaranteed size baggage gauge. If the bag is within the 50 x 40 x 20cm (including wheels, pockets and handles) guidelines, we guarantee the bag will travel with you either in the overhead locker or under the seat in front of you.

Stvarno je tesko naci torbu bas tih dimenzija, jedino ranac, al tu se guzvaju stvari... A nikako ne bih da rizikujem da mi zbog par cm naplate 30 funti... A i da nije tako, opet mora da se ceka prtljag sto je gubljenje vremena s obziro dase kasno stize u Milano... Dakle, kakva im je kontrola za torbe do  56 x 45 x 25cm?