Jump to content

Featured Replies

Hvala ti Duya, mnogo! Kakvo otkrovenje! Stvarno nisam dobro ukapirala fabulu radnje! Sjajna vest! Thanks!

Ne znam koliko su strogi, ali nisi najbolje upratila fabulu radnje:

Dakle, tvoj prtljag se uklapa u njihove maksimalne dimenzije, samo ne garantuju da će putovati s tobom u kabini. No, i ako ga budu stavili u "gepek", neće ti to naplatiti, samo će ti ga dati negde po napuštanju aviona (obično ih slože pored stepenica, ako je izlaz na pistu, ili na mostu, te detalje već ne znam).

Е, управо ово мене јако занима. Идем Easy jetom на Крф са преседањем у Риму, имам мало времена у Риму. Ако имам овај већи кабински пртљаг, баш сам размишљао како да се изборим да ми га не узму, већ да обавезно иде са мном у кабину, како не бих губио време, пасошку контролу итд...Да ли ово што си написао увек стоји, ДА И КАДА УЗМУ ВЕЋИ КАБИНСКИ ПРТЉАГ, ДАЈУ ТИ ГА НА ИЗЛАЗУ, А НЕ ДА ПРОЛАЗИШ ПАСОШКУ КОНТРОЛУ И СВЕ ТО ДО ТРАКЕ ЗА ПРТЉАГ???

meni su na cekiranju trazili da predam besplatno veci kabinski prtljag, i dobila sam ga 'normalnim' putem, na conveyor belt-u, tamo gde i cekirani prtljag izlazi....

@Dromoljub, nisam siguran u to, evo Jelena je rekla suprotno. Jesam viđao te fore sa prtljagom pored izlaza, ali ne konkretno kod EJ (npr. Lufthanza ima male Embraere na liniji MUC-BEG pa tako rade, jer je prostor za ručni prtljag jako mali) Kontam da će te pustiti ako im objasniš situaciju.

Ako ti pri cekiranju uzmu rucni prtljag kao da je cekirani onda ide klasicno, moras da ga ceks kao da si cekirao iako ne placas nista. Medfjutim, desava se da kad pocne boarding oni procene da ce biti guzva sa rucnim prtljagom i uzimaju ga pri ulasku u avion (ono kad ste jos u aerodromskoj zgradi ali treba da se ukrcate u avion ili autobus (kako gde), onda vam ga daju na izlazu. Bar sam ja tako videla u Rimu kad sam se vracala iz Portugala sa Easyjet

• 2 weeks later...

Другари, још једном бих поставио питање око ручног пртљага. Водим групу са собом, има нас 20. Карте су стандардна тарифа. Преседамо у Риму на следећи лет Изи џета за Крф. Имамо 2,5 сата времена. Пошто смо група, плашим се да некоме из групе узму ручни пртљаг (јер је већи од 50*40*20) и преместе га са чекираним, јер се тако у Риму губи време на пасошку контролу итд..Са друге стране не желим да нешто доплаћујемо за бржи бординг и шта ти ја знам...Бординг пасове сам ја одштампао, дакле не чекирамо се на аеродрому, право на укрцавање. 

Шта ми саветујете? Да се појавимо на украцавању, па да се тамо убеђујем да никоме из моје групе не одлажу ручни пртљаг због њиховог следећег лета у Риму? Или да им се обратим пре путовања и објасним ситуацију? Узгред, како се Изи џету шаље мејл? Где је та опција на њиховом сајту? Мало ми непрегледно то код њих.

Хвала.

Другари, још једном бих поставио питање око ручног пртљага. Водим групу са собом, има нас 20. Карте су стандардна тарифа. Преседамо у Риму на следећи лет Изи џета за Крф. Имамо 2,5 сата времена. Пошто смо група, плашим се да некоме из групе узму ручни пртљаг (јер је већи од 50*40*20) и преместе га са чекираним, јер се тако у Риму губи време на пасошку контролу итд..Са друге стране не желим да нешто доплаћујемо за бржи бординг и шта ти ја знам...Бординг пасове сам ја одштампао, дакле не чекирамо се на аеродрому, право на укрцавање. 

Шта ми саветујете? Да се појавимо на украцавању, па да се тамо убеђујем да никоме из моје групе не одлажу ручни пртљаг због њиховог следећег лета у Риму? Или да им се обратим пре путовања и објасним ситуацију? Узгред, како се Изи џету шаље мејл? Где је та опција на њиховом сајту? Мало ми непрегледно то код њих.

Хвала.

To sve zavisi da li je pun avion, ako jeste, onda tesko da ce te torbe sve , ako su vecih dimenzija, moci sa vama u avion, oni te torbe salju kad su guzve i kad ima puno rucnog prtljaga. Ali, svakako mozes da, kad dodjes na nas aerodrom da im objasnis situaciju, pre ces tako resiti nego mejlo, jer oni ne mogu, i da hoce, do zadnjeg momenta da ti kazu moze ili ne moze, sve zavisi koliko ljudi ima na letu, bolje bi bilo da se ljudi uklope sa velicinom prtljaga, onako tezina nije ogranicena nego dimenzije torbi.

A i da ode u cekirani prtljag, taman ce stici dok prodjete pasosku kontrolu, jer vam ona ne gine, jer letite iz Beograda, posle za Krf imate samo security. Pretpostavljam da sa istog terminala leti i za Krf, tako da mislim da cete imati bez problema sasvim dovoljno vremena za sve.

Ок. Учинићу тако, на аеродрому ћу покушати да објасним. Не, нема пасошке контроле у Риму, ако сви код себе имају свој пртљаг, јер смо на истом терминалу и ми смо тада трансферни путници, али ако узму некоме пртљаг као чекирани, ти људи тада морају на пасошку контролу да би покупили пртљаг.

dromoljube samo jedan tip- italijani su jaaako spori na pasoskoj kontroli, a i na izdavanju prtljaga, ubedljivo najduze cekam da mi dodje prtljag na malpensi i fiumicino-u...evo pre nekoliko nedelja sam leteo iz azije preko milana za bg, imao sam 2,5 sata razlike izmedju letova, i plasio sam se da mi ne bude frka...i bila je, cekao sam prtljag sat vremena, i posle stigao na air srbiju samo zato sto sam video jednog carinika sa strane, covek je bio na pauzi,i iskukao mu da udje u kabinu i lupi mi ulazni pecat na pasos...inacem, da sam cekao red na drugim salterima ne bi nikad stigao...problem je sto oni uvek stave jako malo ljudi da pokrivaju te saltere i naprave se kilometarski redovi, a i neorganizovani su jako na dostavi prtljaga...da ironija bude veca, posle sam, ulazeci u jatov avion, video da je moj avion kojim sam stigao, bio parkiran u prvom gejtu do naseg..a trebalo mi vise od 2 sata da predjem tih 20 metara hahahahh....

budi oprezan, ja se sa tim stvarima ne bi puno zezao...velika je grupa, velika je verovatnoca da se desi nesto..a sa italijanima nema mnogo ubedjivanja, ne jebu zivu silu :bag: ...najveca grupa s kojom sam ja isao je bila nas 9-oro, svi smo bili ortaci, znamo se, dogovorimo sve, i uvek neko sranje ispadne na aerodromu...ovo ti pricam iz iskustva, jer ja stalno putujem u nekim ekipicama, a posto sam najvise putovao od svih, uvek meni zapadne da budem kao neki organizator akcije....cimanje je to veliko..

Хвала другар, свестан сам свега тога, зато сам се овде и распитао како да избегнемо да некоме из групе узму у Београду пртљаг као чекирани, да бисмо на Фјумићину били сви трансферни путници, без подизања пртљага, пасошке контроле и сл...Неки другари су ми овде писали да када имамо већ бординг пасове (што је наш случај), да када узму већи ручни пртљаг, дају ти га кад излазиш из авиона, што, ако је тако, опет ок, избегавамо било какво губљење времена. Само да се не деси да узму торбу некоме и ставе га са чекираним...

• 2 weeks later...

Ево, да напишем искуства са Easy jetom, у вези питања која сам овде постављао, може бити неком од користи. Што се тиче нашег аеродрома, овде увек издају оне њихове борд.пасове, чак и када имаш само ручни пртљаг, одштампан бординг пас ти приликом укрцавања замене њиховим обрасцем. У вези ручног пртљага и ситуација да ли га спуштају у пртљажник или не, била је оваква ситуација. На нашем аеродрому сам се јавио да нас има 20 у групи и да у Риму имамо следећи Easy jet лет. Није било никаквих проблема, дозволили су да сви унесемо пртљаг у авион (па и онај већи). У Риму, на лету за Крф, је било најопуштеније. Нико ту ништа није ни гледао ни проверавао, опуштено су сви уносили и вечи ручни пртљаг, па и неке личне торбице (за које иначе пише да се рачунају као други комад ручног). На Крфу су приликом лета за Рим били најригорознији. Гледали су и тражили да се измере димензије онима којима је торба већа. Једној баки је торба била већа од макс.дозовољених мера, али се после мало убеђивања ствар добро завршила. На лету из Рима за Београд, нису мерили ништа, али су тражили да се личне торбице спакују у пртљаг. Све у свему, искуство групног путовања Easy j. одлично. 

Drago mi je da si se javio i podelio iskustvo sa ostalima. Kao sto si video, ista kopmanija, a razlicit tretman. Mnogo toga zavisi od aerodroma do aerodroma. Ja za 10 dana putujem sa easy jetom Beograd Milano,m pa podelim iskustvo na ovoj liniji od ove godine :)

Samo da sumiram zbog skorasnjeg leta. Da li je sigurno da mi u slucaju mera kofera 56 x 45 x 25cm nece naplatiti nista ukoliko mora da bude prebacen tamo gde odlazi i cekirani prtljag? Nije bas naglaseno u delo o merama da se ne placa pa zato pitam. Prvi put letim ovom kompanijom, pa ne bih da mi cena karte od 60evra ispadne nepovoljna varijanta. Hvala!

Samo da sumiram zbog skorasnjeg leta. Da li je sigurno da mi u slucaju mera kofera 56 x 45 x 25cm nece naplatiti nista ukoliko mora da bude prebacen tamo gde odlazi i cekirani prtljag? Nije bas naglaseno u delo o merama da se ne placa pa zato pitam. Prvi put letim ovom kompanijom, pa ne bih da mi cena karte od 60evra ispadne nepovoljna varijanta. Hvala!

Nece ti naplatiti sigurno, samo se uklopi u te dimenzije.

dromoljube samo jedan tip- italijani su jaaako spori na pasoskoj kontroli, a i na izdavanju prtljaga, ubedljivo najduze cekam da mi dodje prtljag na malpensi i fiumicino-u...evo pre nekoliko nedelja sam leteo iz azije preko milana za bg, imao sam 2,5 sata razlike izmedju letova, i plasio sam se da mi ne bude frka...i bila je, cekao sam prtljag sat vremena, i posle stigao na air srbiju samo zato sto sam video jednog carinika sa strane, covek je bio na pauzi,i iskukao mu da udje u kabinu i lupi mi ulazni pecat na pasos...inacem, da sam cekao red na drugim salterima ne bi nikad stigao...problem je sto oni uvek stave jako malo ljudi da pokrivaju te saltere i naprave se kilometarski redovi, a i neorganizovani su jako na dostavi prtljaga...da ironija bude veca, posle sam, ulazeci u jatov avion, video da je moj avion kojim sam stigao, bio parkiran u prvom gejtu do naseg..a trebalo mi vise od 2 sata da predjem tih 20 metara hahahahh....

Evo ja močim dupe na Sardiniji, pa da prenesem i svoja, dosta pozitivna, iskustva. U Beogradu su nam uzeli mali kofer (55x45x25) da ga stave u čekirani prtljag, bez puno diskusije. Na Malpensi smo čekali na pasoškoj kontroli oko 20 min (dva službenika podnošljive sporosti, samo su prvo procesirali EU pasoše), a bili smo pri kraju reda, dok nas je kofer već čekao na traci. Doduše, naš avion je bio prilično usamljen na dolascima u to vreme, pa smo imali dva sata da izblejimo do leta za Olbiju. Stari dobri Terminal 2 deluje kao autobuska stanica :) ali sasvim dobro vrši posao prekrcavanja ljudi koji idu iz tačke A u tačku B. Na letu za Olbiju, iako je i on bio pun, nisu nam uzimali koferče, te smo stigli i nešto pre vremena. Generalno, svi su dosta opušteni i što se tiče prtljaga (nisu ga merkali, samo su rekli da ručnu torbu stavimo u ranac, ali tek reda radi) i što se tiče bezbednosti (one tečnosti niko nije ni gledao).

Ево да јавим да сам у транзиту у Женеви и да видим да easy jet има кашњење лета за Нант 4 сата, па су као извињење дали путницима сендвич и сок. Изгледа да се нешто дешава са њима, нису више тако тачни, касне, отказују летове...Иначе, да знате да се овде у Женеви мора проћи пасошка контрола и онда када си само у транзиту, а долазиш из нешенгенске земље и путујеш у нешенгеску земљу, нема могућности уласка директно у транзитну зону.

Ima li ko iskustva sa call centrom Easyjeta? Preskočio sam jedno slovo u imenu putnika pa pokušavam da ih umilostivim da mi ne naplate change name fee. Na mail mi još nisu odgovorili a na brojeve call centra (+44 330 365 5454) kao i deska na beogradskom aerodromu (011 209 4863) se niko ne javlja!

Ја сам звао њихов грчки број и решио промену имена. Само, постоји велика вероватноћа да ће ти ту безначајну промену (једно слово)

наплатити око 45е.

Edited by дромољуб

Hvala, tako sam i mislio, da pozovem neki broj iz okruženja. Da li su tebi naplatili 45e i da li je bila povratna karta u pitanju? I to je na kraju krajeva manje nego nova karta ili zvanični troškovi promene imena! 

Citajuci ovo:

Generalno, svi su dosta opušteni i što se tiče prtljaga (nisu ga merkali, samo su rekli da ručnu torbu stavimo u ranac, ali tek reda radi) i što se tiče bezbednosti (one tečnosti niko nije ni gledao).

reko da pitam da li da li neko zna za sajt koji opisuje koji su to aerodromi "opusteni",a koji su "strogi" sto se tice prtljaga (po pitanju sta sme/sta ne sme,dimenzija i ostalog)?

Ima li ko iskustva sa call centrom Easyjeta? Preskočio sam jedno slovo u imenu putnika pa pokušavam da ih umilostivim da mi ne naplate change name fee. Na mail mi još nisu odgovorili a na brojeve call centra (+44 330 365 5454) kao i deska na beogradskom aerodromu (011 209 4863) se niko ne javlja!

Samo da se pohvalim ishodom mog slučaja. Jutros sam poslao mail na [email protected] i nakon sat vremena mi je stigao odgovor da jeime ispravljeno i problem rešen. I to sve bez ikakve nadoknade. Neopsredno nakon toga mi je stigao mail sa ispravnim podacima o putncima kao potvrda da je to i zaista završeno. Svaka čast za Easyjet!

• 1 month later...

Ne ali su nestali datumi posle 25.oktobra pa nadalje. Mozda menjaju raspored ili vec sta a mozda uvedu i nove. Uglavnom subotom preko leta ne mozes da udjes u avion!!!