Jump to content

Featured Replies

Posted

Znam da sam omašio kontinent, ali važi li ovo u nekom obliku i za USA? Znači kupim nešto tamo i na izlasku iz zemlje mi vrate porez ;D.

Uzmes racun pa pogledas koliki porez su ti naplatili. E toliko ce i da ti vrate! Ajd malo pogledaj kako funkcionise americki poreski sistem, pa onda smisljaj kako da iz toga izvuces neki interes.  nono

• Author

Uzmes racun pa pogledas koliki porez su ti naplatili. E toliko ce i da ti vrate! Ajd malo pogledaj kako funkcionise americki poreski sistem, pa onda smisljaj kako da iz toga izvuces neki interes.  nono

Pa dobro čoveče, zato i pitam jer ne znam. Tek treba da idem, tako da nemam šta da pogledam.

Hvala, Slobo :).

U nekim radnjama ovde su mi davali 10 posto popusta kada sam im pokazao pasos... Ali, u pitanju je bila odeca. Treba da kupim foto aparat danas, sutra pa cu da probam istu stvar i onda cu da napisem sta kazu ;)

U nekim saveznim drzavama postoji porez (mislim na porez kojim se oporezuje promet, a ne prihodi na kojem je zasnovana USA ekonomija), i uglavnom se odbija od cene ako se radi o robi koja izlazi iz drzave.

A pre polaska procitaj sve sto mozes da nadjes o USA a sto bi moglo da ti pomogne i olaksa boravak tamo. Jako je lepo imati predstavu o zemlji u koju se putuje. I srecan put.

Nisam uspeo da dobijem popust :(  Kazu, ne moze! Ali mi je moj supervizor rekao da drzava Mejn nema porez, i mislim da sam cuo za jos jednu.

Ako si na istocnoj obali samo drzava Delaver nema poreze. To je idijanski rezervat i zbog toga su oslobodjeni poreza ma da sam cuo i neku pricu da porez za njih placaju fabrike tipa BAT zbog nekih beneficija ali nisam siguran kako to funkcionise.

• 4 months later...

U drzavi Njujork nema povracaja poreza.

Takodje,svuda su cijene istaknute bez poreza pa se ponekad covjek zaleti..tako da iskalkulisi uvijek taj dodatak :)

• 4 months later...

Drug je u USA i na kraju W&Ta ce ici u New York i razmisljao sam da mi donese iPhone 4 pa ako mi bude kupovao tamo ce mi kupiti. E sad interesuje me on je pominjao neku cenu od 450$ bez poreza. Koliko se dodaje? :) koji sajtovi su merodavni sa cenama i gde to uopste da trazi? :) da li je neko imao slicna iskustva ? :)

Najbolje da ide na sajt BestBuy, i tamo negde se nalazi kalkulator poreza po njihovim drzavama. Koliko se secam od prosle godine price, najmanji porezi na tehniku su bili na Floridi i u Nju Hempsiru, dok je Njujork u kategoriji onih sa visim porezom. Mislim da je state tax u proseku negde oko 7%, a neka me ispravi neko ako gresim

• 1 year later...

Vracanje poreza u nekim zemljama se vraca tek kada zavrshish sezonu u toj drzavi pa tek kasnije aplicirash za povracaj,iz Srbije,shaljesh njima dokumenta..kada im shaljesh dokumenta za taj povracaj,dodash i sve rachune koji su ti ostali,na koje su ti rachunali porez..dosta njih u Srbiji radi taj povracaj,za fiksnu cenu,a tu su i agencije koje rade na procenat,otprilike uzimaju 6% od ukupnog povracaja...posle nekog vremena dobijash chek na adresu koju si im dao..prosta stvar..

Повраћај пореза из УС је једино могућ на зараду, не и на рачуне.

Na racune bi valjda trebalo da je moguce, ali samo prilikom izlaska iz zemlje, negde na aerodromu, zar ne?

• 3 weeks later...

Не јер немају класичан порез него таксе које зависе од државе до државе. Можда су заиста у самој радњи неком дали попуст на пасош ал на граници нема шансе, бар ја да знам. /а знам 20ак људи који су били скоро у ус/

Pisali smo već na ovu temu. Potpisujem prethnodni post.

Što se same kupovine tiče, pre nego što je započnete pitajte da li kao stranac imate određeni popust.

2010. je Mejsis (Maicys) nudio 10% na pasoš.