Jump to content

Featured Replies

ajd malo vise informacija o tvojim mogucnostima putovanja...koliko vremena mozes da odvojis, gdje si do sad bio, neke korisne vestine(mehanicar, kuvar, elektricar...) i sl...il ti ono cisto palo na pamet da bi zeleo tako nesto....

...licno kanim na put oko afrike kopnom krajem sledece godine al kopnom i sopstvenim vozilom...samo jos cekam sta ce odluciti za pariz-dakar, hoce li nazad u Afriku il ostaje argentina...u prvom slucaju cu pratim reli sto znaci da se datum malo pomera...

Ja bih rado, govorim i pisem perfektno engleski, blizu nivoa native speaker i spanski tecno (nivo B2). Cula sam da u pojedinim zemljama traze ljude da drze deci casove, pa ako neko cuje nesto, neka javi.

@ ivanaste

Da bi drzala casova necega ne moras da trazis posao bilo gde. Dovoljno je da imas Internet i Skajp. U Akabi sam upoznao Amerikanca  iz Las Vegasa, profesora engleskog srednjih godina. Pukao coveku film, napustio sve i sada luta svetom. Casove drzi bas tako kako sam naveo - preko Interneta. Nadji ljude koji hoce tako da uce i ceo svet je tvoj! Na taj nacin je prosao Kinu, Tajland, Grcku, Izrael, Jordan, Meksiko, ma mnogo zemalja. I ide dalje!

P.S. Najvrednije sto ima je laptop. Od toga se ne odvaja. Nosi ga cak u toalet. To mu je "leb".  :)

Ja bih rado, govorim i pisem perfektno engleski, blizu nivoa native speaker i spanski tecno (nivo B2). Cula sam da u pojedinim zemljama traze ljude da drze deci casove, pa ako neko cuje nesto, neka javi.

Aj u Brazil, ovde mnogi poducavaju engleski! Znanje spanskog ce ti koristiti da lakse razumes i naucis portugalski, a kad to savladas, onda si veliki drmr za kurseve engleskog :)

• Author

Cao svima...Ja sam Sasa imam 25 godina,po zanimanju sam zenski frizer,posedujem sve vozacke kategorije i  nazalost imam dugogotisnje iskustvo u svim gradjevinskim poslovima,jer sam iz siromasne sredine.i zelja mi je da odem iz srbije u kojoj je nazalost sve puklo i da oprobam sansu za nekim boljim zivotom...

Jednostavno, Google pretraga. Pronaći ćeš brojne škole engleskog širom sveta koje traže predavače, samo što 90% želi da taj predavač bude "native speaker", izvorni govornik. Meni su tokom putovanja po Kini u dva navrata nudili da ostanem tamo da predajem engleski (za smeštaj, hranu i neke vrlo skromne, za tamošnji život dovoljne pare) i uopšte nisu postavljali pitanje odakle sam (belac = maternji je engleski). Mislim da takve stvari nije teško pronaći, samo što je isplativost dosta problematična. Naravno, ako ti je dovoljna činjenica da si tamo negde na nekom egzotičnom mestu, onda je to super varijanta.

Hvala ljudi, meni najbolje zvuci varijanta za Brazil, a isplativost nije bitna, poenta je da iz odredjenih okolnosti se necu moci jos dugo zadrzati ovde, a neke druge bolje varijante su mi se izjalovile sticajem okolnosti.

• Author

ajd malo vise informacija o tvojim mogucnostima putovanja...koliko vremena mozes da odvojis, gdje si do sad bio, neke korisne vestine(mehanicar, kuvar, elektricar...) i sl...il ti ono cisto palo na pamet da bi zeleo tako nesto..                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            cao po struci sam zenski zrizer 85 sam godiste ceo zivot sam radeo gradjevinu unutrasnje radove od gipsa krecenja  namestanje laminata i td imam polozeno za ;B C E D ali kakva je situacija kod nas da radis za hiljadu dinara na dan dal radeo gradjevinu ili vozio autobus isto mije tako da sam resio da nadjem jos nekog ko bi posao samnom u potrazi za novim pocetkom

izgleda da moj prethodni odgovor nije prosao pa evo opet

ok...ta prica znaci...kontao sam da ti se putuje onako iz zajebancije pa reko da se pridruzis timu...

sto se posla tice...ko hoce da radi posla ima, od rada u kojekakvim fabrikama za preradu ribe po aljasci preko brodova(sto putnickih sto teretnih) do rada na naftnim platformama...svi ovi poslovi nisu gospotski al su zato masno placeni(licno radim na brodu)...

nemoj da ti padne na pamet da odes na brod kao frizer na brod posto je to najveca prevara u istoriji svi ostali poslovi su ok...

• Author

pricaj kako tije na brodu,posla za vredne ljude ima zato mi i treba jos neko ko hoce da putuje i radi posto  imam rodbinu preko  koja nece dati pomogde ja bi iskreno krenuo na slepo  ne putuje mise iz zajebancije nego necu bre vise da radim za 150 ili 200 evra a mislim do sado sto sam radeo sve poslove i imam zanat da necemo ostati gladni

ima tamo tema  rad na brodovima ili tako nesto pa citaj...

otidji na sajt www.myship.com pa vidi ponudu poslova...taj agent je u englesko ji ne trazi nikakvu nadoknadu za zaposljavanje al cuo sam da su neki dan jednog lika britanci odbili za vizu tako da nije mogao da ode na intervju(ne znam sta je odnio od papira posto inace obicno sve ide glatko) ako se ide preko nasih agencija onda ce prilicno da te oderu za usluge(svaka kompanija placa agente sto im traze i zaposljavaju ljude al ovi nasi se dosetili da uzmu duplo)...

imas brdo foruma za rad na brodovima i kako sve i sta ide...GOOGLE  ;)  klanj::

• 1 month later...

sto ne krenete sa nama za Juznu Ameriku ?

Moze li malo vise informacija o vasem putu za Juznu Ameriku posto bih i ja volela da odputujem tamo?