Jump to content

Featured Replies

A to za gubljenje pasosa mislim da je samo privremeno resenje, ako je uopste resenje, jer u kompjuteru postoji evidentiran ulaz ali ne i izlaz, pa dok se god zovem i prezivam ovako, sa sve maticnim brojem koji i da hocu ne mogu da promenim, ako probam da udjem sa novim pasosem ta kazna ce me cekati...osim ako ne odrobijam 4 god u Srbiji haha...crni humor.

Ma ne, udjes samo u drugu zemlju, ili ako nesto vide i krenu da zakeraju, odustanes od ulaska, kao vracas se kuci.

@ivanaste

Ideja ti je skroz dobra ali znas sto sam napisala da mi to nije resenje, jer sam ja sad nasla posao i treba da se vratim da napravim radne papire u njihovoj ambasadi kod nas...zato se meni ne "gubi" pasos, jer mislim da ce me proveriti uzduz i popreko dok mi ne daju radnu dozvolu.

Drug iz Srbije je poceo da se raspituje ko bi mogao da me "proturi" bez pecata kroz Grke, a posle normalno da mi Makedonci i nasi overe prolazak, ulazak i samo kazem: "Grci nisu lupili pecat na izlazu, kao sto im se cesto i desava" i guram dalje.

Kada saznam tarifu javljam.

Drugo sto cekam je da mi javi policajac je li nasao neku vezu, za taj prelaz ka Bugarskoj pa da vidim sta mi je ciniti.

Sto puta sam sebi rekla da se necu nervirati zbog para, ali hvatam sebe kako bas to radim.

Hvala sto mi zelite srecu, bas mi znaci i nekako mi daje snagu kad znam da nisam sama.

@rintintin procitala sam sve postove, a i bas pre neki dan sam skinula sa neta ovo sto si linkovao i dobro da si ga stavio jer ima puno korisnih informacija. A sto ti ne bi razmislio o ovom nacinu, sto sam ja opisala...da das posaljes pasos po nekom busu?

Za Nemacku je "sezona" tokom cele godine, uvek su puni autobusi, samo da nadjes sofera - saradnika.  :)

Ma moze svakojako, ja ionako ovde zavrsavam neke poslove pa se posle 90 dana u Srbiji gde sam sada vracam za Nemacku (to je za mesec dana), tamo mi je verenica vencacemo se "kupicu" kuvarsku diplomu i ostajem duuuuugoooooooooo  zvizhd

Ali pazi kada sam se vracao iz Nemacke avgusta na granici je carinik Madjarica usla u autobus i svakome pojedinacno vracala pasose onako ostro gledajuci svakoga i to u velikoj guzvi, znaci na to se mora paziti!!!!!!!!!!

I na slovenackoj granici moras da izadjes iz busa i svako pojedinacno predaje pasose, tako da ako je istina ono za grcku granicu, onda bih rekao da nije ni cudno sto vecina imigranata ulazi u EU preko Grcke.

Po svemu sudeci najbolja opcija je Horgos, vozac busa zna svoje carinike i lepo se "dogovorite" za tarifu i zavrsis posao, mali milion tako rade...

Ja sam u Grckoj bila dosta puta i nikad mi carinici nisu uzimali pasos nego neko iz autobusa to pokupi i odnese na pecatiranje...a onda oni gotovo uvek prozovu njima "sumnjive"...zadrze ih 10 min pa puste.

A mozda to ima veze i sa agencijom preko koje putujem. Oni voze dva puta nedeljno NS-Atina. Znaci cetiri puta za 7 dana

su na granici i sigurno se poznaju sa ekipom koja radi...pa moguce da zbog toga i imam takvo iskustvo.

Cim bus krene iz Nisa, neko iz agencije posalje fax na carinu sa podacima putnika, ime, prezime br. pasosa i posle nas vise niko ne gleda. Tako da oni unapred znaju da bus stize i koga vozi, izvedu par sumnjivih, ostalima lupe pecate i vozi.

P.S. Samo jednom sam isla do Budimpeste, i bilo je isto tako kao sto kazete:

postrojavanja isped autobusa, sibnu baterijskom lampom po pasosu, tvojoj faci, torbi...izvade ceo autobus iz gaca pa puste.

Evo još par reči...

Makedonci ne prave nikakva pitanja.

Ako ti se desi da dobiješ zabranu ulaska u Shengen, to može predstavljati problem na ulasku u Srbiju, jer dospevaš na "crnu listu" naših vlasti, mada ne znam da li je i kako sankcionisanje.

Proveri sve "šeme", mada ništa nije sigurno, a možda čak i plati kaznu jer ako dobijaš stalan i siguran posao u Grčkoj onda vredi tih para.

I sam živim u EU i prošao sam silne peripetije da steknem sadašnji status, te ti želim da uspeš u svojoj nameri.

U početku priče sam (smo) bili oštri prema tebi jer smo mislili da si jedna od hiljade "naših" ljudi koji tražeći azil svima čine "medveđu" uslugu.

Ma da znam da mi je taj posao "siguran i stalan" ja bih pevajuci platila kaznu i vratila se...ali problem je sto je i to veliki znak pitanja, ali treba se boriti. Mislim, rekli su mi da dodjem na tri meseca pa da vidimo sta dalje.

A ja ako dam ove pare za kaznu, kako posle da se vratim...treba mi za taj stan 3 meseca, hranu, racune...bla bla bla.

Zato ja gledam da izbegnem  placanje. Ali po svemu sudeci necu moci jer od svih kombinacija na kraju nista ne ispade.

Inace zabranu ulaska ti ne lupaju, ako ne platis odmah na granici da se to lepo ponisti,

evidentiraju te u sistemu tako da su svi obavesteni da imas kaznu koju ako ne platis ne mozes 4 god da udjes.

Dok, ako pozelis da se vratis, najnormalnije krenes i na ulazu u zemlju das te pare i zavrsis sa svim.

Razmisljala sam kako cu i sa nasima da prodjem, ali se nadam da oni nece ni zagleati.

P.S. Nije niko bio grub prema meni, nego je tema takva. Osetljiva.  Ali i vise nego korisna.

Glava mi puca od razmisljanja, vec dva dana ne mogu da jedem, i ovo ne vredi ni kakvih pare.

Platicu kaznu, pa idemo dalje.

Sve u svemu, javljam se kad dodjem u Srbiju da podelim sa vama kako sam prosla. Pozdrav svima, i jos jednom hvala!

@molon lave, raspitaj se za granicni prelaz Horgos vozaci autobusa sve znaju, od mnogih sam cuo da za male pare zavrsavas posao!

Od srca ti zelim srecu i nemoj razmisljati negativno nego se opusti i kao da sve ide dobro za tebe, svi nasi problemi su samo iluzije, znas i sama da se uvek sve resi na bilo koji nacin a i kada se ne resi... ko zna zasto je to dobro!!!

Poslala sam drugu poruku da mi se raspita za Horgos...

Znaci: ja odavde idem do Budimpeste bez pregleda pasosa, tamo uzmem taj nas bus i za neke pare predjem granicu.

E sad...pri povratku u Gr valjda necu imati problema sto mi je ulazni pecat iz Gr a posle 10 meseci izlazni iz Madjarske?

U sustini oni nikako ne znaju gde sam ja u okviru Shengena za tih 10 meseci mogla da budem, pa se nadam da mi nece praviti problem. Izlazni pecat valjda i sluzi tome da potvrdi kako sam ja regularno presla granicu, i ako je bilo problema to sam tamo pre dobijanja tog pecata morala da resim...jel da?

Ja samo znam sta mi je pricao covek koji godinama putuje za Nemacku i nazad, on u Nemackoj radi na crno u kuhinji restorana, bude tamo oko 5 meseci, vrati se u Srbiju, plati na Horgosu od 100 do 200 eura da udje u Srbiju, ostane ovde par nedelja i vraca se u Nemacku a pri povratku za Nemacku uvek plati samo 20 eura, u detalje nismo imali vremena ali tako rade mnogi, ali ovo je za Nemacku i uvek ide Touring-om koji sam gore stavio link, ne drugim prevoznikom, a kaze i da je isao avionom BG - Dortmund i nikada nije imao problema, e sad kako to rade stvarno neznam!

Vecina nasih u Austriji nema legalan boravak, a spustaju se dole manje vise kad god pozele. Uopste nije opcija da ti lupe zabranu. Samo je pitanje koliko ces da das Madjarima...Tarifa je od 20 E pa do beskonacno...zavisi koliko si vest/izbezumljen/znas ili ne znas vozace itd. Kombiji iz Bratislave prenose sve zivo i mrtvo. To su razradjene kombinacije, nema potrebe za strahom.

Vecina nasih u Austriji nema legalan boravak, a spustaju se dole manje vise kad god pozele. Uopste nije opcija da ti lupe zabranu. Samo je pitanje koliko ces da das Madjarima...Tarifa je od 20 E pa do beskonacno...zavisi koliko si vest/izbezumljen/znas ili ne znas vozace itd. Kombiji iz Bratislave prenose sve zivo i mrtvo. To su razradjene kombinacije, nema potrebe za strahom.

E to je to o cemu pisem stalno... @molon lave idi na Horgos, dogovori se pre toga sa vozacem i nemas brigu, nisi jedina aman... Ajde opusti se i srecan put!!!

...mislite, a?

Nisam panicar, ali ni pregovaranje mi nije bas jaca strana ali skupicu m*** da na granici prodjem sto bolje.

Nema ga ovaj drug iz Nisa jos da se javi, da vidim da li je nasao nekog sofera iz ove agencije sto je rintintin linkovao.

Taman se psihicki spremim da dam sve pare, pa se posle obradujem kako mozda necu morati. Hoj, sama sebi sam smesna!

Sama sam ovde, pa za cas potonem.

Ako je glupo sto ovo pitam slobodno se nasmejte,

ali mozda mi je manje komplikovano da odem do Beca i uhvatim taj bus

nego da odavde tempiram kada cu da sletim u Budimpestu, pa odatle neki prevoz do granice pa onda tu da cekam zemljaka da me pokupi.

Jes da imam ko zna koliko sati voznje vise, ali je manje komplikovano...a?

Napiši gde si tj odakle da ti tražimo let, pa češ videti da li do Beša, Budimpešte, Bratislave?

Letecu iz Soluna jer je sezona zavrsena pa ovi manji aerodromi nemaju sad toliko linija, ja sam u Pargi inace. Tu se krijem. :)

Ajde ako mozes iscackaj nesto, pa daj predlog.

Eh, godinama visim po forumima ali nikada mi nije palo na pamet da moze glavu da mi spasi. Vi ste ljudi carevi, sto mi ovako pomazete!

Evo trazim. Pretrazujem i neke njihove sajtove. Samo mi, molim te reci, koliko bi otprilike trebalo da kosta karta? Daj mi makar neku predstavu, npr. preko koje cene da ne idem jer ja blage veze nemam. Hvala druze. :)

Iz Soluna leti (kad nije šzrajk) Airberlin za Wien. Doduše ne direktno ali su karte jevtine.

Nemoj da gledaš samo u jednom pravcu več i povratne, jer su često povratne jevtije od jednog pravca. Posle i ne moraš da id iskoristiš.

Evo trazim. Pretrazujem i neke njihove sajtove. Samo mi, molim te reci, koliko bi otprilike trebalo da kosta karta? Daj mi makar neku predstavu, npr. preko koje cene da ne idem jer ja blage veze nemam. Hvala druze. :)

A kada bi ti letela otprilike za Budimpestu ili Bec?

Guest
This topic is now closed to further replies.