Jump to content

Featured Replies

Ja od ponedeljka vec mogu da krenem, pa kad god samo da se uskladim sa ovim autobusom da me vrati nazad.

Izvinjavam se sto to nisam napisala, izgleda da sam bas zbunjena.

Nego...jeste da prvi put u zivotu pretrazujem sajtove avio-kompanija ali nisam valjda tol'ki budala da ne umem da se snadjem sa low cost letovima jer mi samo izbacuje neke cene pocev od 250e pa navise...http://www.flyniki.com/booking/flight/vacancy.php?LANG=eng&sid=7fdd3b3f62dc56381006

Nemojte ljudi vise da se mucite, sutra cu da dam jednom Grku da pozove aerodrom da se objasni sa njima i izvuce mi cene i polaske. Kud ubodoh ovo od 408.98e? haha...mora da nisam dobro uradila pretragu.

Hvala rintintin, trazim...

ja sam negde video Solun-Bec 250 eura airberlin-om, a to je i najbolje da ti taj grk proveri letove...

Drugari izvinite sto me nije bilo, ali potrosila mi se karta za internet. Danas cu da isproverava sve ovo pa se javljam.

Izvinite sto se ne javljam, nesto sam potonula. Drug iz Srbije se ne javlja da vidi za onaj prevoz, tako da sam to otpisala. Sutra cu da krenem kuci, busom pa kako prodjem, prodjem.

...dobro bre, koji je tvoj problem?

A vec sam se bio naostrio kad sam video ovaj tvoj komentar da pocnem sa "A koji je TVOJ problem?",al sad posto sam procitao 'pricu' do kraja nema smisla :)

Jedna stvar je ovaj tvoj slucaj (neko te zaj...o za papire,pa si dospela u takvu situaciju - neplanirano),a sasvim drug je stvar sa ovima sto unapred planira da SVESNO prekoraci zabranu.Tvoj slucaj je vise ona stvar "pomoci zemljaku u nevolji" (u koju se nesvesn/neplanirano nasao),a ovi ostali...nemam reci.Ali znam da se izmedju te dve grupacije (ljudi u nenamernoj nevolji i olosa koji namerno ide u probleme zarad svojih licnih potreba) granica mora napraviti!

Izabrao sam jedan od takvih komentara:

covece boziji,o cemu ti pricas,u kom gradu,u kojoj zemlji ti zivis?kakav ti problem imas sa ljudima koji rade na crno,ovde nema posla,nema para,ljudi prezivljavaju...ocigledno pripadas visoj klasi kada prosipas takve komentare....pa ti jadan sada boze moj imas problem da udjes u eu i da izigravas turistu,zbog ljudi koji rade na crno...jel?

Nemam ja sa tim nikakav problem,niti meni smeta to sto vi radite tamo (sta god da radite).Sto bi mi to smetalo?Bezveze.

Ali ono sto mi SMETA je sadrzano u ova dva odgovora (da ne ponavljam,samo cu citirati):

Имам тај проблем јер радите на црно, правите кривично/прекршајно дело и угрожавате слободна путовања. Ако желиш да радиш аплицирај за визу која ти треба. Тај рад на црно је скоро па индентичан лажним азилантима, у смислу како угрожава шенген.

+

Svejedno, ovo je ipak sajt PUTNIKA Srbije,a ne ilegalaca, tako da bi ii teme i trebale da budu u skladu sa tim. Uskoro ce neko pitati kako da prosvercuje oružje. drogu, ljude....pa zaboga i to je u vezi sa putovanjem...

Licno,muka mi je vise od takvih ljaga koji unapred znaju da ce upasti u s...nje,i srljaju u njega,jer im je dupe zinulo za evre,pa samo o tome razmisljaju (pare,pare,jos para,briga me sad za poslednice).A kad im napokon to s...nje dospe do guse,e onda ajde na forum,pa da kukam da mi ljudi pomognu.Super ste :potty: Kad ste znali da namerno krsite pravila - izvol'te sad pa snosite posledice.Za takve saosecanja nemam :yok:

A i sto bih?Kad vas (pricao o tom posebnom delu ljudi,ne o svima koji putuju/rade tamo) boli briga za ostale iz Srbije sto bi da putuju normalno (a tim svojim bahatim ponasanjem direktno uticete na "situaciju na terenu"),pa samim tim i mene kao pojedinca,sto bih ja imao onda brigu o vama?Taman posla.

Da me ne bi neko opet pogrenso shvatio...da kazem i to da sam uvek za to da se pomogne ljudima (pogotovo ako su iz Srbije) i uvek cu to i uraditi,ali ako taj/ta neko direktno ili indirektno ugozava neke moje prioritete - sto bih onda ja to radio?

Anyway...

Neko je takodje bio prokomentarisao da izmedju drzava u Sengenu na aerodromu ne postoji carinska/pasoska kontrola.Ja samo da kazem da 2008. kad sam leteo iz Atine za Berlin da je pasoska kontrola itekako postojala (na aerodromu,pri predaji prtljaga,dakle pre ulaska u avion).Dal su se stvari od onda izmenile - ne znam.

• 2 weeks later...

Drugari, dodjoh kuci.....jedno veliko izvinjenje od srca sto se nisam javila pre...razmatrala sam svaku mogucu situaciju, pa cak i preko Albanije da me neko prebaci ali nista od toga nije bilo sigurno tako da sam

*sela na autobus,

*zadrzali su me na granici sat vremena

*napisali mi kaznu 1200e

*i tri meseca ne mogu da se vratim

Ta tri meseca nisu nikakva kazna, vec su nam objasnili (meni i jednom kanzdjaninu koji je takodje popio novcanu kaznu) da "Svako ko udje u Grcku bez vize, odnosno samo na osnovu pecata, mora da boravi zemalja sengenskog sporazuma 3 meseca" posle ima pravo da se vrati...na granici placa kaznu i ulazi....

*ili sedi kod kuce 4 godine i kazna se automatski brise.

Samo da napomenem da niko nije bio neljubazan ni prema kome, i da su nam objasnili da mi posle imamo pravo da uzmemo advokata i da trazimo povracaj novca.

Za svaku dalju nedoumicu su mi rekli da pozovem telofonom direktno granicni prelaz gde nameravam da udjem i tu pitam sve sta me zanima.

p.s. firma koja je htela da me zaposli ne moze nista da uradi, jer je predavanje zahteva za 2012. vec zavrseno.

To, kazu, zavisi od opstine ili sreza ili tako nesto, a u mom slucaju je sve trebalo da se zavrsi do septembra, da bi mi u oktobru odobrili radnu dozvolu....tako da....od svega ne ispade nista. Sedenje kod kuce tri meseca bez posla, pare koje sam donela sam vec pola potrosila (na kevin minus u banci i neke racune) ne zalim se, drago mi je da sam i to mogla da pomognem ali ja sam sad ni na nebu ni na zemlji.

Praticu ovaj forum redovno, pa ako ikako mogu da pomognem nekome, vi pisite.

Hvala svima koji su zajseno sa mnom mozgali kako da se iskobeljam...stvarno ste carevi!

Hvala svima koji su zajseno sa mnom mozgali kako da se iskobeljam...stvarno ste carevi!
Pa što nisi poslušala neki savet koji su ljudi dali, npr. ovo što je rintintin napisao? Izgubila si mnogo para, baš šteta...

e chaba, glavni razlog sto nisam npr. otisla avionom do Beca, pa nasim busom kuci je sto bi me i na aerodromu sacekala pasoska kontrola, tako da bi opet imala kaznu a i trebalo bi mi jos oko 400e vise za to okolo-naokolo putovanje.

hekata hvala ti sto saosecas sa mnom, shit happens, sada cu da odmorim malo mozak pa ako nista drugo, otici cu ponovo u aprilu kad krene sezona, da zaradim pare da izadjem na nulu, ali ovog puta cu pre nego sto odem, ja da nadjem agencijiu i sofera koji ce da mi napravi "izlalak" i "ulazak" da i ja ostanem celog leta "k'o sav normalan svet" :)

Na kom aerodromu bi te saćekala pasoška kontrola? Između zemalja Shengena NEMA pasoške kontrole.

ovo sto ti se desilo je bas ono sto si htela da izbegnes, odnosno najgora moguca solucija. da si isla avionom do budimpeste ili beca izbegla bi skroz grcke carinike i imala samo da prodjes madjare, a ovako direktno si im "dosla maca na vratanca". sad, sta je tu je, i pamet u glavu.

Ćao ljudi!

Skoro da me je blam da napišem svoj problemčić (tj. više dilemu) kada vidim koliko vas ima koji ste u težoj situaciji od moje... Ali, da probam, pa da vidim da li ima neko ko zna rešenje.

Imam dečka u Italiji i planiram da odem kod njega početkom decembra. Pošto sam u poslednjih 3 meseca bila već kod njega oko 18 dana, računam da su mi ostala 72 i ne planiram ništa da prekoračujem. Tako ću iskoristiti dozvoljenih 90 dana u okviru 180 dana.

Kada se vratim, planiram da odmah apliciram za studentsku vizu za master studije koje tada počinju. Da li mislite da mi možda ambasada neće izdati vizu jer sam iskoristila 90 dana u okviru 180 dana u Šengenu. Ili je boravak sa vizom apsolutno nevezan za turistički boravak bez vize?

Inače, svesna sam glupoće mog pitanja i toga da turistički boravak od 90 dana i studentska viza koju ću tražiti posle verovatno nemaju nikakve veze... Ali, volim da čujem i tuđe mišljenje...:)

Inače, svesna sam glupoće mog pitanja i toga da turistički boravak od 90 dana i studentska viza koju ću tražiti posle verovatno nemaju nikakve veze...

Tačno.

Slobodno podnesi zahtev za studentsku vizu. Nema nikakve veze sa turistickim boravkom i neces imati nikakvih problema da je dobijes. Samo vodi racuna da ne prekoracis 90 dana. Ni onda ne bi trebalo da imas vecih problema, mozda samo naredna tri meseca ne bi mogla da udjes u EU. Pozdrav

• 2 weeks later...
Između zemalja Shengena NEMA pasoške kontrole.

Jel si ti (tj. jel neko uopste) proveravao to skoro?

Ja sam napisao moje iskustvo kad sam leteo iz Atine za Berlin da je na aerodromu (u Atini,dakle pre ulaska u avion) bila pasoska kontrola.I da je to bilo pre par godina (tamo 2007-2008,tako nesto).

Ja zujim, s vremena na vreme, po shengenskom ptostoru uglavnom autom, pa avionima i do sada nikad nije bilo kontrole.

Desavalo se da uoci neke fudbalske utakmice ili najave nekog protesta bilo gde u državi, policija zaustavi poneki autobus i pregleda dokumente. A to je vrlo retko i najavi se unapred.

Prema tome opušteno i bez straha.

EXTREMNI PROBLEM !!!!!!!!!!

Drug je ushao u Evropu 20.12.2009. Pre 2 dana otisho je u konzulat i trazhio putni list jer je naveo da mu je pasoh ukraden. Naveoje da je ushao u zemlju proshe subote. E sad, on bi trebalo da se vrati iduce nedelje za Srbiju s tim putnim listom i da izvadi nov pasosh, ne bi li se ponovo za par dana vratio u EU. rekli su nam da je najbolje da se vrati avionom. ALI:

DA LI CE IMATI PROBLEMA PRI POVRATKU S TIM NOVIM IZVADJENIM PASOSHEM???...

Ako ne ukapiraju da je prekoračio, pustiće ga.

Kada se traži novi pasoš onda to baš ne ide tako brzo.

Guest
This topic is now closed to further replies.