Jump to content

Featured Replies

Napisah  ti: dozvola boravka. Po više osnova može se ostvariti dozvola boravka, na samo radom.

Uz novčanu kaznu možeš dobiti i zabranu ulaska na određeni period. Ako nemaš da platiš, čekaće te kazna kada budeš hteo sledeći put da uđeš u zemlje Schengena.

I ako me uhvate,kazna je 500evr?I sta ako ja kazem da nemam taj novac,kakva je onda procedura,jel me hapse?

Jednoj devojci koja je skoro putovala sa mnom,slovenac je napisao kaznu 1200e za prekoracenje  :-\ i pustio je da prodje..kakvo hapsenje kakvi bakraci ....

I ako me uhvate,kazna je 500evr?I sta ako ja kazem da nemam taj novac,kakva je onda procedura,jel me hapse?

Jednoj devojci koja je skoro putovala sa mnom,slovenac je napisao kaznu 1200e za prekoracenje  :-\ i pustio je da prodje..kakvo hapsenje kakvi bakraci ....

Da li znas koliko je prekoracila?Nije mi jasno,zar to nemaju neke univerzalne kazne,nego kako se digne kojem cariniku?

burning heart prekoracila je mesec dana..ali se i raspravljala sa njim pa joj je mozda i zato lupnuo toliku kaznu...A kako odlucuju kolike su kazne-ne znam zaista..  :)

• 2 weeks later...

Pozdrav svima.

Prvo da pohvalim ovaj odlican i poucan forum...svaka mi cast kako sam ga nasao :)

Imam jedan mali problem,vama cu reci sve kao sto cu verovatno i ambasadi.Dosao sam u holandiju kod cure koju sam inace upoznao u srbiju.Bio ovde dva meseca,sve je bilo kako treba,vratio se dole ostao mesec dana i opet doso u holandiju.

U holandiji sam ostao godinu i par meseci i jos uvek sam tu.Sada trebam da se vratim za Srbiju,jer idu izbori  ;D salim se,moram da se vratim radi nekog nasledstva itd.U toku boravka ovde radio sam neke nase pecate za svaki slucaj ako me neko ovde kontrolise.

Nisam pravio nikakve prekrsaje niti me neko trazi.Razlog mog prekoracenja je samo taj sto sam hteo da budem sa curom,sa onom kojom i sad planiram da se vratim i vencam.Nije meni ni problem da odlezim to koliko treba,ili da platimneku kaznu,zanima me ako odem na madjarsku da ne provale te fals pecate i ne prave jos veci problem,ili da jednostavno spalim svoj pasos odem u ambasadu i ispricam sve ovo i oni mi daju pasovan ili te putovni list kojih cu tada problema imati.

Gde biste mi vi preporucili da idem,ako odem na madjarsku sigurno padam.Razmisljam nesto preko italije,hrvatske pa nekako crna gora...

Da li znate kakva je situacija u cg,ako mi i oni prave problem mislim da je najbolje ambasada,pasovan i normalno madjarska?

Da li neko zna kolika je zabrana za god ipo,i kolika je novcana kazna,imajte u vidu da nisam bio prijavljen na adresi ovde.

Hvala

U holandiji sam ostao godinu i par meseci i jos uvek sam tu

U toku boravka ovde radio sam neke nase pecate za svaki slucaj ako me neko ovde kontrolise.

Nisam pravio nikakve prekrsaje niti me neko trazi.

:ang:

Verovatno je hteo da ti kaze da si vec uradio nesto nelegalno, u smislu falsifikata, sto nije u duhu ovog sajta. Nerado dajem savet, a pitanje je i koliko je dobar, bolja je varijanta "gubljenja pasosa" nego posavljivanje sa falsifikatom pecata. ako si odrastao de se zenos valjda znas da je falsifikat, pogotovo pecata veliki prekrsaj

Da,taj pasos izgubi svakako,jer od njega nema koristi vise,izvadi pasovan naravno,i idi nazad kako hoces,preko hrvatske ili Madjarske..Imas "SPORT TURIST" oni voze preko Hrvatske,jer ce ti Madjari traziti 50 Eur iako imas pasovan..kod njih se uvek placa)))..

P r e v o z n i k:

O p e r a t o r :

“SPORTTURIST”

Saobraćajno-turističko preduzeće,D.o.o.

N O V I   P A Z A R, Palih boraca 41.

Vise detalja o redu voznje na sajtu: www.sportturist.rs

Hvala vam puno na informaciji,ja u svakom slucaju idem sa autom i holandjankom za srbiju.Samo je problem da me ne zadrze na granici sa pasovanom jer ce njima izbaciti verovano tamo koliko sam prekoracio.Cura nema dozvolu a ja jedino pored nje mogu da vozim stranca.Da li neko zna nesto o tome o mogucem zadrzavanju tj nekom pritvoru itd ?

Na izlasku iz Šengen zone, moguća je kazna i dobijanje zabrane ulaska na neki vremenski period. Nema pritvora.

Pritvor možeš očekivati kod vlasti zemlje koja ti je izdala pasoš a koji si falsifikovao. I sve što uz to ide.

Da sam na tvom mestu ne bih izlazio iz Šengena dok ne bih rešio boravišni status ženidbom.

Ma brate nista nisam falsifikovao,to ti je fora zbog koje su nastali i biometriski pasosi koji se skeniraju,ja cu moj i tako izgubiti uzeti pasovan i nadam se da nece sa pasovanom da me zatvore,vracam se u svoju zemlju.Dosao ovde pokusavao da opstanem kao i mnogi od nas,iznenada trebam dole radi nasledstva i zabrana mi nije bitna,ja sam dosao ovde da zaradim pare da bi ih trosio u svojoj zemlji.

U sustini sta ti mislis sa pasovanom i holandjankom u autu,mislim da ne bih imao nekih preteranih problema jer osim prekoracenja nemam ni jednu mrlju u svom zivotu?

o nemoj da brines, nece te oni zatvoriti, naprotiv, bice jako srecni sto sam izlazis iz njihove zemlje , nisu ludi da te drze jos i u zatvoru, sve sto ti se moze desiti je da ako utvrde da si ostao duze nego sto jesi da ti naplate kaznu ili da te ne puste sledeci put.

Hvala najlepse drugari  ;)Inace putujem sledeceg meseca i javicu kako budem prosao.

ja sam ostao 4 meseca duze,i platio slovencu 200 Eur,dobio priznanicu,i nisam imao mi´nikakav problem dalje putujem,opet sam bio prekoracio,30 dana ali su me tada kontrolisali Austrijanci,na ulazu u Nemacku i naplatili 100 Eur i pustili da idem,normalno,otisao sam za Nemacku,ostao 15 dana i vratio se nazad bez problema,jos me kontrolisala Nemacka policija u busu,i nista nisu rekli.

"Misterija" je "resena"..

Obračun perioda boravka u zemljama Šengena za srpske drzavljane

I N F O R M A C I J A

Dozvoljeni period baravka bez vize za srpske drzavljane u zemljama Šengena je najvise 90 dana u periodu od 6 meseci. Šestomesečni period se računa od datuma prvog ulaska u neku od zemalja Šengena i prestaje na dan poslednjeg izlaska, odnosno protoka vremenskog perioda od šest meseci.

Posle novog ulaska, nakon isteklog predhodnog šestomesečnog perioda ( računajući na način opisan u gornjem paragrafu), počinje teći novi šestomesečni period u kojem je dozvoljeno boraviti 90 dana u nekoj od zemalja Šengena.

http://msp.rs/Srpski/konz/sengen-vize.html

Ovo je tacno ali nije nikakva tragedija ako se ostane duze.i nema nikakvih posledica uglavnom.Placali su ljudi po 80 EUR Nemcima na izlazu za prekoracenja od 3-4 meseca..Madjari za to uzmu oko duplo vise..Nije to nikakvo krivicno delo..placao sam i ja 3 puta do sada,ali od sada uvek idem avionom kad prekoracim,da ne placam nikom nista,a usput se makar prevezem fino i brzo))))

Samo da javim da je moja mama prosla bez problema. Prekoracila je preko dva meseca, putovala avionom i niko je nista nije pitao. :D

Ma najbolje resenje..bolje da se sedne u avion,nego da se zeza na granici,i placa...

Ma najbolje resenje..bolje da se sedne u avion,nego da se zeza na granici,i placa...

Znaci nema problema kada s eleti avionom?Jer ja cu prekoraciti 12-13 dana,a vracam se avionom preko Beca?

Ja samo znam za nas slucaj...Mozda je moja mama imala srece, sto i tebi zelim.

Ovako treba da otputujem u Nemacku i nakon nekih 20 dana bi trebao da se vratim kuci u Srbiju zbog neke svadbe! Interesuje me posle koliko vremena ponovo mogu da idem u Nemcaku? Da li moram da cekam 20 dana, 3 meseca ili mogu odmah da odem nazad!?

Guest
This topic is now closed to further replies.