Jump to content

Featured Replies

Imam jedno pitanje pa ako je neko malo vise upoznat sa time da mi objasni,zena mi se nalazi u austriji i ja sam dosta vremena proveo tamo odlazio i vracao se odmah posle jedan dan i ostajao opet duze vreme i sve tako, a i nama je znacilo da smo non stop zajedno,Odlucio sam da se nezezam vise tako i da krenem opet normalno jer to je skup sport za nekoga ko neradi ni tamo ni ovde i vratio sam se 16 juna opet na istu foru al sam trazio da mi udari pecat i tad u austriji zadnji put  sam u cugu bio mesec dana dok se nisam za srbiju vratio tj od ulaznog do izlaznog pecata al me nisu dirali.Sada planiram da idem opet na mesec dana 16 septembra jer kontam tad je proslo 3 meseca od kako sam zadnji put bio medjutim kad sam izlazio uz cast madjaru sam postavio pitanje kad ja mogu opet da udjem u eu da vas prodjem i da me negledate tj opet legalno i on uzme pasos i skenira i izbaci mu 11 avgust medjutim meni nista jos od tada nije jasno sto 11 avgust kad sam izasao 16 juna i nema nikakve veze sa bilo cime taj datum pa me zanima to kako oni gledaju i koliko im je za verovati to. ne poverujem mu to vec reko da sacekam 16 septembar tad je 3 meseca proslo pa me zanima jos i ovo dali cu imati probleme i zbog tog ostajanja duze od pre mada ne postoje pecati i dokazi al opet postoji ALI jer ja sam takav neverujem im.

edit: Post izmenjen, obrisani delovi u kojima su iznete uvrede na nacionalnoj osnovi.

Pa da hoces da razumes razumeo bi,pitao sam dali ce me zezati sad kad budem hteo posle tri meseca ostanka u srbiji da se vratim za austriju zbog toga sto nisam imao neke izlazne pecate i sto mi je madjar rekao da mogu da udjem 11 avgusta kad taj datum nema nikakve veze sa bilo cime u pasosu

shvatas li ti da nema veze nikakve tri meseca,. objasnjeno je vise puta da se racuna : izracunaj unazad 180 dana koliko si vremena proveo u EU. Ukupno smes da budes 90. Ukoliko , recimo, danas si "potrosio" 80 dana u okviru 1. januar do 1. jul  ti imas na raspolaganju jos 10 dana. I sad ako ostanes jos mesec dana u Srbiji ti onda ne racunas januar jul, nego 1. februar 1. avgust i onda izracunaj koliko dana si potrosio. To je to

sad vidim sta si dopisao, to sto ces ti da ostanes 3 meseca ovde to je lepo, alije problem ako si prethodna tri meseca u fulu bio u austriji, onda nemas, nijedan dan. Ako ostanes u Srbiji jos jedan mesec, onda ti se pomera tih 180 dana i imas pravo na mesec dana u EU u okvoru prethodnih 180 dana.

kad dodje 16 septrembar i od tad da racunam unazad 180 dana bio sam 90 dana zar neide kad udjem 16 da se ovamo dodaje jedan dan a u martu oduzima jedan dan

evo ti pa izracunaj

ulazak 11.12.11 izlazak 25.02 nema pecat izlaska i nije provucen kroz kompijuter

ulazak 26.02.12 izlazak 11.05 nemam pecat izlaska i predpostavljam da nije ni provukao

ulazak 13.05.12 izlazak 16.06 udaren pecat i pusten normalno jer sam castio i rekao mi da opet imam pravo kao 11 avgusta sad moguce je da je provucen 11.5 pa zato je rekao 11 avgust

sad kad krenem 16 septembra jel imam ja pravo uopste da idem ili ne i koliko

Putovao sam sa momkom sedeo do mene u cugu je bio tri meseca kod zene i vratio se tacno tri meseca u srbiju i taj dan kad mu je isteklo tri meseca on je krenuo nazad i pustili su ga i on meni prica kaze jedan dan se dodaje  sad a tamo se oduzima jer gledaju od svakog dana u nazad koliko si bio e sad tako je rekao a madjar meni 13.05 kad me je pustio u eu kaze treba sad da budes dva i po meseca u srbiji da udjes opet i to je i tad ispadalo avgust mesec po njihovom kompijuteru

@BABAROGA,

molim te da se pridrzavas Pravilnika foruma, u protivnom, postovi ce ti biti brisani, a nalog ugasen.

Izvod iz Pravilnika foruma:

"STOP agresiji

Ukoliko odgovarate na nečiju temu ili pitanje, odvojte nekoliko minuta i razmislite šta ćete napisati. Forum ne služi da ljudi pišu prvo što im padne na pamet. Pazite da nekoga ne uvredite. Nikome ne koriste uvredljive poruke i beskonačne rasprave. Dakle, bez vređanja i bez agresije."

Ja sam postavio pitanje dali mi neko moze pomoci u problemu i objasniti nisam ovde da bih se raspravljao sa nekim

Pitanje mozes da postavis, ali ne mozes da iznosis uvrede na nacionalnoj osnovi, ovde tome nema mesta. Molim te, procitaj Pravilnik i postuj ga i nece biti problema.

jednostavno: oni gledaju koliko si ukupno dana bio u poslednjih 180 dana, a maksimum je 90 dana. Tako jednostavno....Uvek racunas 180 dana prethodnih (to nema veze sa kalendarskom godinom)

znaci ako sam od 16 marta do 16 septembra bio 90 dana i udjem evo primer 18 septembra a uz to sam u cugu bio 90 dana gore i u cugu 92 dana u srbiji onda mogu da ostanem mesec dana jer mi se u septembru dodaje a u  martu oduzima jel tako znaci mogao bi da putujem ako ne 16 onda 18 septembra jer i tad imam autobus direktan

znaci ako sam od 16 marta do 16 septembra bio 90 dana i udjem evo primer 18 septembra a uz to sam u cugu bio 90 dana gore i u cugu 92 dana u srbiji onda mogu da ostanem mesec dana jer mi se u septembru dodaje a u  martu oduzima jel tako znaci mogao bi da putujem ako ne 16 onda 18 septembra jer i tad imam autobus direktan

druze,komplikujes bez potrebe,vrlo je jasno 3 mjeseca u EU,3 mjeseca u Srbiju.I opet ides 3 mjeseca u EU

pa to me zanima jel posle ostanka 3 meseca u srbiji imam pravo opet da odem npr na mesec dana u eu ja to nisam razumeo jel se tamo oduzima i ovamo dodaje ili moram da posle tri meseca budem npr 4 u srbiji da bi tamo mogao da budem mesec dana

pa to me zanima jel posle ostanka 3 meseca u srbiji imam pravo opet da odem npr na mesec dana u eu ja to nisam razumeo jel se tamo oduzima i ovamo dodaje ili moram da posle tri meseca budem npr 4 u srbiji da bi tamo mogao da budem mesec dana

Nema niss da se dodaje i oduzima,bio se 3 mjeseca u Srbiji,imas pravo na 3 mjeseca u Eu Srecan put  :mah:

evo moje racunice ulazim 16 septembra i ostajem 35 dana to pada da izadjem 20 oktobra,znaci 20 oktobra oni ce mi gledati 180 dana u unazad to pada 14 april od 14 aprila do 16 juna kad sam izasao bio sam ukupno 63 dana u eu i kad dodas  35 ovih to je 98 znaci prekoracio sam onda treba da ostanem sedam dana duze ovde da bi mogao da ostanem 35 dana gore i da nebi bio u prekoracenju ako sam u p[ravu kazite mi da znam jesam dobro shvatio to racunanje

evo moje racunice ulazim 16 septembra i ostajem 35 dana to pada da izadjem 20 oktobra,znaci 20 oktobra oni ce mi gledati 180 dana u unazad to pada 14 april od 14 aprila do 16 juna kad sam izasao bio sam ukupno 63 dana u eu i kad dodas  35 ovih to je 98 znaci prekoracio sam onda treba da ostanem sedam dana duze ovde da bi mogao da ostanem 35 dana gore i da nebi bio u prekoracenju ako sam u p[ravu kazite mi da znam jesam dobro shvatio to racunanje

:bang::maddd:

sad vidim sta si dopisao, to sto ces ti da ostanes 3 meseca ovde to je lepo, alije problem ako si prethodna tri meseca u fulu bio u austriji, onda nemas, nijedan dan. Ako ostanes u Srbiji jos jedan mesec, onda ti se pomera tih 180 dana i imas pravo na mesec dana u EU u okvoru prethodnih 180 dana.

E ovo me buni sto su napisali

Jeste, dobro si shvatio racunanje.

Evo vec je pola dva i jos racunam pa Dragance ako moze odgovor na ovo sto mi je u glavi

E ovako znaci ulazim u eu 16 septembra od tad unazad 180 dana ispada 21.03 od 21.03 do 11.05 sam bio u eu ispada 52 dana

opet ulazim 13.05 do 16.06 to ispada 35 dana znaci ukupno u zadnjih 180 dana sam bio 87 dana

kad udjem u eu 16.09 i ostanem npr 56 dana u cugu to jeste do 10.11 i naprimer izadjem iz eu i predpostavimo broji mi madjar dane on gleda znaci od tog 10.11 unazad 180 dana to ispada 15.05 onda znaci od 15.05 do 16.06 sam bio 33 dana napravio pauzu od 91 dan u srbiji otisao na 56 dana u eu i npr tog 10.11 on broji i broji mi u zadnjih 180 dana 89 dana u eu i fakticki mi nemoze nista jel tako niti moze da me zeza ako se nevaram.znaci vise mi se isplati da idem na 56 dana kod zene nego da odem na 35 jer cu ako ostanem 35 dana biti u prekoracenju 8 a ako odem na 56 necu biti u prekoracenju,znam da je sve zamrseno ali potrudite se da razumete i date mi pravi odgovor

Razumeo sve sto si rekao i ne znam sta bih ti pametno odgovorio. Mislim da ipak ne moze tako, jer bi onda imao period od 180 dana u kome bi boravio vise od 90. Evo sta kaze zvanicna informacija sa sajta Ministarstva inostranih poslova:

http://www.mfa.gov.rs/Srpski/konz/sengen-vize.html

Ne znam kako bih to najpravilnije rastumacio, pogotovo u tvom slucaju, gde si od 11.12.2011. pa sve do 16.06.2012 svega 3 dana bio van EU :?

A nikako mi se u racunicu ne uklapa izjava carinika da 11.08. ponovo mozes nazad, po kojoj logici? Mozda najbolje da odes i pitas tog istog da ti sracuna i koliko bi onda mogao da ostanes.

I" i on uzme pasos i skenira i izbaci mu 11 avgust medjutim meni nista jos od tada nije jasno sto 11 avgust "

E ovo me interesuje, mislim kako skenira i i izbaci datum?

kad dodje 16 septrembar i od tad da racunam unazad 180 dana bio sam 90 dana zar neide kad udjem 16 da se ovamo dodaje jedan dan a u martu oduzima jedan dan

Onog dana kad hoces da predjes granicu,pogledaj zadnjih 6 meseci koliko si boravio u EU..nema veze izlazni pecati,da li si provucen ili ne.mozda ces izaci na Madjarsku,mozda na Sloveniju,mozda avionom..racunace ti kad si imao prvi ulaz u zadnjih 6 meseci i koliko si boravio..nemoras da imas 90 dana,nece te pustiti ni ako si imao 88 dana..pitace te gde ides i koliko ostajes,a imas 2 dana fore))))) Pusti to sta ti je neko rekao..

I" i on uzme pasos i skenira i izbaci mu 11 avgust medjutim meni nista jos od tada nije jasno sto 11 avgust "

kad skenira on ubacuje datume na pecatima i kompjuter automatski racuna zbirno dane,..sta mislis kada bi radio rucno i sabirao i pisao..pa zato postoi kompjuter..sve je ok,prekoracis,castis..ako moze,prolazis,mozda bude srece pa da i ne gledaju u pasos i ne udare pecat,sto se retko desiako nemoze,dobijes zabranu ulaska,3 ili 6 meseci..zavisi od baksuza na koga naletis..ZNACI KAD PREKORACIS BITNO JE DA IMA SRECU!!

Pa izveo me iz autobusa i provukao pasos kroz citac predamnom i sve mu pise kad sam usao kad izasao i od pre iz 2011 ne samo iz 2012 i rekao mi to za 11.avgust hehe

Guest
This topic is now closed to further replies.