January 5, 201114 yr Da si dao i 500, nije mnogo ako se uporedi sa zatvorom, zabranom ulaska na 5 godina... Zato pamet u glavu i ne izazivaj vise sudbinu i nemoj da "zaboravljas" da sad smes samo 90 dana da ostajes u EU
January 6, 201114 yr Da si dao i 500, nije mnogo ako se uporedi sa zatvorom, zabranom ulaska na 5 godina... Zato pamet u glavu i ne izazivaj vise sudbinu i nemoj da "zaboravljas" da sad smes samo 90 dana da ostajes u EU Nije baš strašno ko putuje često,pa ima dosta pečata,ne mogu baš da broje dane..ali kad odeš i ostaneš dugo,vidi se sve kao iz aviona...100,200 evra su sada tarife pa i više...
January 6, 201114 yr Author ej ljudi izvinite sto me nije bilo!!! kako sam dosao u bg??? verovali ili ne avionom iz stutgarta i to bez ama ikakvih problema. samo mi pogledali sliku i pitali ides kuci ja reko da i srecno,dovidjenja!!!! ali sam posle imao frke u ambasadi francuske ali to je vec za drugi post. sve u svemu samo sreca i ovaj gore odredjuju kako ces proci. mene je pogledo i 'fala mu )) pozz ljudi
January 10, 201114 yr Ja sam se nasao u donekle slicnoj situaciji pa bih zamolio za savet... Krajem aprila sam prvi put usao na nekoliko dana u zemlju Sengena i od tad mi se koliko sam razumeo racuna period od prvih 6 meseci u okviru kojih smem da budem 90 dana u EU. Imam jos par ulazaka i izlazaka na po 3-4 dana a onda sam krajem septembra usao i tek 18. dec izasao iz EU. Racunao sam da mi novih 6 meseci pocinje krajem oktobra ali sam mislio da oni automatski otpocinju i nisam znao da treba da izadjem iz EU pa ponovo da udjem... Tako da izgleda da sam bio dobrano prekoracio taj period ali opet na aerodromu u Becu mi uopste nisu pravili problem i ja sam se ko sto rekoh vratio u Srbiju 18.dec i od 29.dec sam ponovo u Austriji ali me sad zanima da li mi se sad novih 6 meseci gledaju od ovog poslednjeg ulaska ili ako ne od kog? Da li sam ja uopste sad legalno ovde? U februaru ili martu treba da dobijem studentsku vizu... Hvala unapred!
January 11, 201114 yr Avion je zakon,niko te ne gleda kad izlaziš...a i kada ulaziš ako ti baš nije prazan pasoš...Kod Madjara se ljudi NE ZAJEBAVAJTE !! Sve gledaju i kontrolišu detaljno..svako prekoračenje se debelo plaća..biće zabrana dosta,niko ne shvata to ozbiljno..Lakše je i preko Slovenije,ni oni ne gledaju kad se vraćate,ponekad na ulazu..
January 14, 201114 yr U Holandiji vazi pravilo da nemogu da te deportuju sa nasim novim pasosem ako prekoracis 90 dana. Mogu samo da te zamole da izadjes iz aemlje Ali stvarno. A sto se tice prelaza, vracajte se iskljucivo avionom, avion su koristili i u vreme viza i strasnih zabrana. Izbegavajte Madjarsku jer su od skora u EU i jos se dogazuju. ako ste odlucili da presedite sa sobom obavezno nosite novu LK i ako vam bas traze pasos ili pitaju za njega "Ostavio sam ga kuci da mi neko nebi ukrao." Ja sa nasom LK setam svuda po NL cak sam i u Streljani cesto vidjen gost. Mada su me u streljani prvi put ispresecali, dao ja LK i krenuo da biram oruzje, kad zove me ovaj i kaze da nesto nije ok sa mojom LK Nije nesrecnik znao kako se zovem, CIRILICA Znam ljude koji ovde prekorace i po nekoliko godina, samo nemoj da krsis zakon i sve je ok, nemoj da budes na teretu drzavi i nemoj da te uhvate da radis Imaju toliko problema sa Marokancima da na nas gledaju kao na spas. Kaze "Dobro da nije Marokanac." Pozdrav iz smrknutog Amsterdama.
January 14, 201114 yr "Izbegavajte Madjarsku jer su od skora u EU i jos se dogazuju." Da, tek od 2004.
January 15, 201114 yr Hm, ne znam, ja uvek kada sam prelazio srpsko-mađarsku i hrvatsko-mađarsku granicu bilo vozom bilo busom svaki put je potpuno opušteno. Samo ti pogleda stranicu sa slikom, skenira, lupi pečat i eventualno, kao, prelista pasoš. Kažem kao, jer to prelistavanje traje jednu milisekundu - ni ne pogleda ozbiljno pečate nego samo pogleda jel imaš koji ili nemaš. Za razliku od Hrvata i Slovenaca. Kod Hrvata se pojavi carinik koji obavezno mora svima u vagonu da gurne ruku u torbu ili se pojavi hrvatski policajac koji na ulasku iz Slovenije u Hrvatsku, kome si užasno sumnjiv jer si dobio nemačku turističku vizu na 2 i po meseca. A Slovenac obavezno mora da ti svaku stranicu detaljno izuči, samo još lupu što ne koristi...Takva su bar moja iskustva. A opet, neko ima drugačija iskustva. Bilo je informacija kada su ukinuli vize da su Slovenci smarali oko osiguranja, pozivnog pisma itd...Nisam čuo da su mađari to tražili..
January 17, 201114 yr ej stalno sam preko ne znam zasto nisi pazio jer nemam vremena da citam sve nebitno i na kom si prelazu presao al to nije nikakav problem samo moras castis reci mi na koji bi prelaz samo i odakle dolazis pa da ti pojasnim sta kako ii da cime dolazis.. za auto kombi bus znam za voz pojma nemam kakva procedura nikad vozom isao gore
January 17, 201114 yr :102:sta sam ja gledao da mi je znati do sad lik presao 47x pa 3 sata je nije ni cudo nego ako nekog nesto zanima oko granice pogotovo kod madjara kelebija neka vika
January 18, 201114 yr Pa ajde,napisi neka svoj aiskustva Avion je zakon. Ako ti ostane para za to. A ako ti je ostalo para za avoin znaci da ti je dovoljno ostalo i za podmicivanje na granici (pa jos i da ti ostane),pa ti avion i nije tolk'ko nephodan u tom slucaju
January 20, 201114 yr Ako cu iz Amsterdama do Beograda da putujem skoro 30 sati i pritom da me karta kosta oko 100e + cariniku da dam 50e + 30e da potrosim na kafe i cigare dok putujem... Carinik ce da me drnda garantovano, pokusavajuci da mi izvuce jos neki Euro ako ga imam. Avionom sam za dva sata i trideset minuta u Beogradu, svez i odmoran da nastavim dan. Ako se nema para onda se leti Wiz Air ili nekom drugom jeftinom kompanijom. A u svakom slucaju bilo gde u EU mogu da se primene saveti iz https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4328.0 Ima korisnih saveta kako doci do nesto para za prevoz Licno iskustvo nemam jer nisam ostajao preko 90 dana sve do sada ali nemam nameru skoro da se vracam pa nemogu da pisem o tom iskustvu Znam mnoge koji su ostajali i vratili su se avionom bez trunke maltretiranja. Moj otac je u vreme viza proveo oko 60 dana vise od dozvoljenog u Francuskoj i vratio se avionom, jedinu neprijatnost koju je imao je da mu nisu dozvolili da prenese flasu viskija koju je poneo. Avion je zakon
January 20, 201114 yr Ako cu iz Amsterdama do Beograda da putujem skoro 30 sati i pritom da me karta kosta oko 100e + cariniku da dam 50e + 30e da potrosim na kafe i cigare dok putujem... Carinik ce da me drnda garantovano, pokusavajuci da mi izvuce jos neki Euro ako ga imam. Avionom sam za dva sata i trideset minuta u Beogradu, svez i odmoran da nastavim dan. Ako se nema para onda se leti Wiz Air ili nekom drugom jeftinom kompanijom. A u svakom slucaju bilo gde u EU mogu da se primene saveti iz https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4328.0 Ima korisnih saveta kako doci do nesto para za prevoz Licno iskustvo nemam jer nisam ostajao preko 90 dana sve do sada ali nemam nameru skoro da se vracam pa nemogu da pisem o tom iskustvu Znam mnoge koji su ostajali i vratili su se avionom bez trunke maltretiranja. Moj otac je u vreme viza proveo oko 60 dana vise od dozvoljenog u Francuskoj i vratio se avionom, jedinu neprijatnost koju je imao je da mu nisu dozvolili da prenese flasu viskija koju je poneo. Avion je zakon Potpuno si u pravu ali ljudi to još neznaju dovoljno!!!
January 21, 201114 yr nisam ni ja ostajao al sam dovozio koji jesu i pri tome poterali ugaonu garnituru koznu koju dobili od strine za dz kuhinju koju im dala neka sestra itd itd i normalno da nece doci avionom iii neki od tih ljudi ne znaju da se snadju ni u svom mestu a ne da se pate avionom...dovozio sam nekog dekaru zaboravio sam koje mesto bi iza bogatica lik nije znao koja mu je kuca....zalosno
February 2, 201114 yr e sad sveze.... dovozio sam neku zenu imala je 118 dana lik trazi 200e kaznu al jedva se nagodili za 20e a hteo 100tku to trazio al ako vec prekoracenje...stavi se 10 il 20e odmah u pasos i to je to otprilike
March 14, 201114 yr Pozdrav drage kolege dugoprugasi i kratkoprugasi Treba mi jedan savet jaaaaako bitan. Znam da ima dosta tema na konto prekoracenja od 90 dana unutar EU u okviru 180 dana, ima tema decka koji je zaglavio u EU preko 90 dana i njegova iskustva, ali nema teme na konto provodjenja vishe vremena od 90 dana u vise navrata tj o fori udjesh/izadjesh Poenta je da treba da idem na Kipar. Bavim se ronjenjem vec sedam godina i dogovaram se sa Kipraninom oko rada preko leta. Naravno rad je na crno, inace ne bih ni otvarao temu Mislim da inace ne mogu da srede radne vize nama, vecina ronilackih centara trazi samo EU nationality instructors Sezona traje od 1. Maja do 1. Oktobra, to mu dodje pet meseci. Ja sam mu rekao da mi imamo 90 dana dozvoljenog boravka u EU u okviru 180 dana, ali on me ubedjuje da to nije problem, da samo izadjem na par dana iz Kipra i ponovo se vratim. Ja naravno ne zelim tek tako da poverujem u tu njegovu pricu, da ne bih popio na izlasku pecat i to onaj crveni, veliki, sa zabranom ulaska u EU narednih pet godina. Cak se prica o nekoj trajnoj zabrani ulaska u EU kako bi se sprecio rad na crno (kuku lele). Jel ima neko iskustva sa ovim. Svaki savet je dobrodosao, samo nemojte one moralne, i kaznene, znam da sam najebao ako me neko izvali, moje pitanje je kako da me NE IZVALE i kako mogu da se provucem bez posledica. Posao je onaj koji volim i dobro je placen za standarde prosecnih Srpskih plata, pise decko koji je zavrsio fax i verovatno nikada nece naci posao u ovoj zemlji, zato - pomagajte Inace ako je to bitno, pasosh mi je poprilicno isharan, imam vize americku, grcku staru, sirijsku, tursku i gomilu drugih pecata Uzdravlje
March 14, 201114 yr Zamolio bih moderatora da ipak odvoji te dve teme, jer kao sto sam spomenuo ne radi se o porekoracenju 90 dana, nego o izlasku i ponovnom ulasku
March 14, 201114 yr Ja koliko znam, nema ti to veze kolko puta ulaziš i izlaziš iz zemlje. Svi dani se skupljaju, tako da imaš pravo na 90 dana ukupno ... ne vidim razlog zbog čega bi bilo drugačije na Kipru nego u bilo kojoj drugoj zemlji u EU. Odi ti svkako tamo na 90 dana, pa se u medjuvremenu raspitaj u našoj ambasadi u Nikoziji (valjda je ima) da li možeš da produžiš boravak ili da ti izdaju neku vrstu vize ...
March 15, 201114 yr Tvoje pitanja odgovara naslovu teme, tako da nema razloga da se pravi nova. To sto ti nameravas da uradis jeste prekoracenje dozvoljenog boravka od 90 dana u periodu od 180 dana i formalno, po propisima, nije dozvoljeno. Ako izadjes posle 90 dana, carinik te, vrlo verovatno, nece pustiti da se nakon par dana vratis. Ako ostanes vise od 3 meseca, prilikom odlaska sa Kipra postoji mogucnost da dobijes zabranu ulaska u EU. A takodje, postoji mogucnost da te policija legitimise dok si jos na Kipru i da budes deportovan iz zemlje, ako si prekoracio dozvoljen boravak, sto takodje povlaci zabranu ulaska na neko vreme. Mozes da probas da cesce napustas zemlju, pa da carinika mrzi da ti sabira dane, mozda se i promuvas, kao neki. Ali, pitanje je koliko je isplativo svaki cas leteti sa Kipra negde. Ako si neko ko je zavrsio fakultet i misljenja si da nikad neces naci posao u Srbiji, pa jos ako zabrljas sa produzenim boravkom, dobijes zabranu ulaska u EU, razmisli dobro koliko ti je pametan plan.
March 16, 201114 yr Dragance da je formalno dozvoljeno, ne bih nikada dosao ovamo i smarao ljude da citaju moje poruke Pametan jeste ali nije bez mana, sobzirom da cu pet meseci biti u resortu sumnjam da ce me legitimisati tek tako, a i to se odnosi samo na poslednja dva meseca, pa ako sam baksuz... Nemam izbora ili tako ili da ne idem uopste, a da sedim kuci celo leto, to nije opcija, pre cu probati pa kud puklo, nije samo do para, ubija me dokonost a i obozavam ronjenje tako da... Kao sto rekoh, od komentara "nije ti to bas pametno" nema puno vajde, ako neko ima konkretno iskustvo bilo bi lepo to da podeli, puno ljudi iz razlicitih razloga ostaje preko van okvira, eto ovaj drugar Beli je jedan od njih, znam jos par momaka ali oni se jos nisu vratili kuci tako da nemaju iskustva sa posledicama jos. @nightwathcer To mi i jeste poslednja opcija, inace sam cuo da postoji fora, da par dana pre isteka famoznih 90 dana moze da se podnese zahtev za menjanje statusa ili dobijanje drugacije vize. Kazu da obrada podataka traje oko dve tri nedelje, pa i ako te odbiju za vizu, po dobijanju resenja daju ti rok od sedam dana da napustis zemlju. Tako moze da se utjari jos jedno mesec dana po urbanoj legendi, mada treba to proveriti.