Jump to content

Featured Replies

Sad mi opet nista nije jasno koliko ja treba sad da budem Srbiji da bi mogao da odem opet gore na lupam mesec dana zadnjih 91 dan sam u srbiji npr to gledamo od 16 septembra a pre toga sam bio u eu.jel ispada da moram da budem 120 dana ovde da bi mogao komotno da odem 30 gore,sad sam ustao opet mi je sve izmesano u glavi

On 8/28/2012 at 8:56 AM, BABAROGA said:

Sad mi opet nista nije jasno koliko ja treba sad da budem Srbiji da bi mogao da odem opet gore na lupam mesec dana zadnjih 91 dan sam u srbiji npr to gledamo od 16 septembra a pre toga sam bio u eu.jel ispada da moram da budem 120 dana ovde da bi mogao komotno da odem 30 gore,sad sam ustao opet mi je sve izmesano u glavi

Ja ti poslednji put kazem,nemas ti sta da brojis,ti si bio 3 mjeseca u Srbiji,i ocistio si svoju obavezu,bezpotrebno se opterecujes.

kako misliš očistio to što je bio 3 meseca u Srbiji , sa tim čisti 90 dana, a šta ako je zadnjih 180 dana bio prva tri meseca u nekoj od zemalja EU a druga tri u Srbiji. E onda nema nijednog dana slobodnog.

da ali po nekoj logici onda sam ocistio prvih 90 dana u 6 meseci i kad krenem npr gore nazad opet gore mi se dodaje jedan dan a u prvom tromesecju u tih sest meseci mi se brise jedan dan tako mi je objasnio lik sto je sedeo u busu pored mene tako je i on uradio bio je tri meseca gore u cugu pa tri u srbiji i krenuo opet nazad pustili ga nista ga nisu ni pitali,e sad opet dali je to tako to stvarno ja nzm,izlude mi glava od pokusavanja da shvatim

Dozvoljeni period baravka bez vize za srpske drzavljane u zemljama Šengena je najvise 90 dana u periodu od 6 meseci. Šestomesečni period se računa od datuma prvog ulaska u neku od zemalja Šengena i prestaje na dan poslednjeg izlaska, odnosno protoka vremenskog perioda od šest meseci.

Posle novog ulaska, nakon isteklog predhodnog šestomesečnog perioda ( računajući na način opisan u gornjem paragrafu), počinje teći novi šestomesečni period u kojem je dozvoljeno boraviti 90 dana u nekoj od zemalja Šengena.

ne zezam ja nikog vec samo trazim pravu informaciju i od svakog dobijem drugaciju izgleda jedan kaze bio si 3 meseca u srbiji mozes neko kaze nemozes

Evo sta kazu u MInistarstvu spoljnih poslova ako sam bio u sengenu 90 dana u cugu duzan sam da se vratim u srbiju na 90 dana i kad istekne tih 90 dana provedenih u srbiji mogu da udjem i pocinje mi opet novi period od 180 dana ukojima mogu da provedem 90 dana u sengenu,sad sam zvao i tako mi je rekla zena sa kojom sam pricao

On 8/28/2012 at 1:25 PM, BABAROGA said:

Evo sta kazu u MInistarstvu spoljnih poslova ako sam bio u sengenu 90 dana u cugu duzan sam da se vratim u srbiju na 90 dana i kad istekne tih 90 dana provedenih u srbiji mogu da udjem i pocinje mi opet novi period od 180 dana ukojima mogu da provedem 90 dana u sengenu,sad sam zvao i tako mi je rekla zena sa kojom sam pricao

Vidis,ja to tebi pricam svo vrijeme,ali avaj.... :psuje:

Ти си бре... Ето добио си шта си тражио, не мораш више да се распитујеш.

Mene nema odavno, a zabava na ovoj temi se i dalje nastavila.

Veselo, veselo, :banana: nemojte mnogo da se sekirate dragi drugari.

Ukoliko prekoracite dozvoljeni boravak od 90 dana u okviru od 180 dana, kazna je od 800 - 1200 eura. To prekoracenje boravka je okarakterisano kao PREKRSAJ i nikakvi zatvori i deportacije se ne primenjuju u tom slucaju.

NEMA NIKAKVE ZABRANE ukoliko platite kaznu. Ukoliko ne platite, :yok: pri sledecem ulasku u EU trazice vam da platite tu kaznu, pa ce vas tek nakon placanja iste pustiti ponovo u EU. I tako narednih 5 godina :mah: nema ulaska dok se ne plati kazna.

Pozdrav svima i putujte bezbrizno.

;)

On 8/28/2012 at 12:47 PM, мверуовић said:

ја мислим да овај нас зај**ава...

Dobro jutro (DZenane88,hekata,Dragance...ostali...bez uvrede ikom).

@camalus:pisao vec na ovoj temi moj slucaj,uglavnom,madjarski carinik mi je rekao kazna (ta neka,oko recimu 1000 evra,ne secam se vise ni sam) PLUS 5 godine zabrane ulaska u EU.Plus,ako nemam pare da platim tu kaznu na licu mesta,onda zove madjarsku policiju i idem u zatvor da odlezim to (ili dok neko ne plati u moje ime ili sta vec,bog ce ga znati).

OK,mozda je taj carinik samo hteo da me sto vise zaplasi (da bih mu ja dao sto vise para,hehe),ali ja samo prenosim sto je on meni rekao tada.Imas li ti neki link (ili nesto slicno) gde se vidi da oni tebe nemaju prava da strpaju u zatvor i slicno?

Druga jedna stvar,usput da pitam...mali offtopic,hehe ;D

Bio sam nedavno u Madjarskoj i uglavnom,dosli njihovi panduri,napisali mi novcanu kaznu (nisam je platio :yok: ) i rekli mi nesto u fazonu ako je ne platis kad dodjes kuci sledeci put kad udjes u Madjarsku imaces problema.A ja treba da picim opet za nekih mesec dana...

Interesuje me sledeci put kad krenem za Madjarsku - sta da ocekujem da mi se desi...da li neko pouzdano zna?OK,pretpostavljam da ce traziti da platim tu kaznu (nesto manju od 200 evra),a ako nemam toliko para kod sebe...?Dal mi sleduje zatvor,deportacija...ili lomaca mozda? :roll:

I da li neko zna jebenu e-mail adresu od budimpestanske policije?Nasao sam sajt policije (madjarske),ali ne i e-mail adresu.Obratio sam se konzulatu Madjarske ovde (preko stranice ambasade),ali oni cute ko pi...e vec nedelju dana,iako sam ih par puta podsetio da sam ih to pitao :maddd:

Koliko si bio prekoracio,zar nisi mogao da se dogovoris sa njima tad i jesu li uopste hteli da se dogovaraju oko bilo cega,ja sam uvek morao da castim cak i kad ulazim da me nediraju

Ja mislim ako nemas novca da im platis kaznu nece te ni pustiti da udjes i vratices se kuci i lupa za  5 god zabrane meni licno madjarski policajac je rekao jednom prilikom u fazonu mozes uvek da skoro uvek da zavrsis ali ako ne onda je zabrana 6 meseci kao neko upozorenje,i slusajuci vozace sa kojima idem uglavnom hoce da maltretiraju one koji su ostali u cugu po vise meseci odjednom i do godinu dana al su tada tarife i preko 500e

Babaroga, da li zaista misliš da je ovaj forum namenjem ovome o čemu ti pričaš? Ako ja grešim, molim moderatora da mi zabrani pristup forumu.

On 8/28/2012 at 8:04 PM, camalus said:

Mene nema odavno, a zabava na ovoj temi se i dalje nastavila.

Veselo, veselo, :banana: nemojte mnogo da se sekirate dragi drugari.

Ukoliko prekoracite dozvoljeni boravak od 90 dana u okviru od 180 dana, kazna je od 800 - 1200 eura. To prekoracenje boravka je okarakterisano kao PREKRSAJ i nikakvi zatvori i deportacije se ne primenjuju u tom slucaju.

NEMA NIKAKVE ZABRANE ukoliko platite kaznu. Ukoliko ne platite, :yok: pri sledecem ulasku u EU trazice vam da platite tu kaznu, pa ce vas tek nakon placanja iste pustiti ponovo u EU. I tako narednih 5 godina :mah: nema ulaska dok se ne plati kazna.

Pozdrav svima i putujte bezbrizno.

;)

Pretera sad i ti..znam x ljudi koji su prekoracili najmanje 3 meseca do godinu,cak i dve...najveca kazna je bila 300 eur(da ta od dve godine,bio licno)sve zavisi od dogovora.jasam prekoracio 6 meseci i platio sam kod Slovenca 250 eur,odmah mi covek lepo rekao,bez pogadjanja.

On 8/29/2012 at 5:50 AM, hekata said:

Babaroga, da li zaista misliš da je ovaj forum namenjem ovome o čemu ti pričaš? Ako ja grešim, molim moderatora da mi zabrani pristup forumu.

clap

On 8/28/2012 at 10:49 PM, Laza GNR said:

ја мислим да овај нас зај**ава...

Dobro jutro (DZenane88,hekata,Dragance...ostali...bez uvrede ikom).

@camalus:pisao vec na ovoj temi moj slucaj,uglavnom,madjarski carinik mi je rekao kazna (ta neka,oko recimu 1000 evra,ne secam se vise ni sam) PLUS 5 godine zabrane ulaska u EU.Plus,ako nemam pare da platim tu kaznu na licu mesta,onda zove madjarsku policiju i idem u zatvor da odlezim to (ili dok neko ne plati u moje ime ili sta vec,bog ce ga znati).

OK,mozda je taj carinik samo hteo da me sto vise zaplasi (da bih mu ja dao sto vise para,hehe),ali ja samo prenosim sto je on meni rekao tada.Imas li ti neki link (ili nesto slicno) gde se vidi da oni tebe nemaju prava da strpaju u zatvor i slicno?

Druga jedna stvar,usput da pitam...mali offtopic,hehe ;D

Bio sam nedavno u Madjarskoj i uglavnom,dosli njihovi panduri,napisali mi novcanu kaznu (nisam je platio :yok: ) i rekli mi nesto u fazonu ako je ne platis kad dodjes kuci sledeci put kad udjes u Madjarsku imaces problema.A ja treba da picim opet za nekih mesec dana...

Interesuje me sledeci put kad krenem za Madjarsku - sta da ocekujem da mi se desi...da li neko pouzdano zna?OK,pretpostavljam da ce traziti da platim tu kaznu (nesto manju od 200 evra),a ako nemam toliko para kod sebe...?Dal mi sleduje zatvor,deportacija...ili lomaca mozda? :roll:

I da li neko zna jebenu e-mail adresu od budimpestanske policije?Nasao sam sajt policije (madjarske),ali ne i e-mail adresu.Obratio sam se konzulatu Madjarske ovde (preko stranice ambasade),ali oni cute ko pi...e vec nedelju dana,iako sam ih par puta podsetio da sam ih to pitao :maddd:

Nisi napisao kakvu kaznu si dobio (saobracajnu, ili vec sta...). I bas je zanimljivo da su te pustili da izadjes bez placanja kazne. To ranije nije bilo moguce, prvo plati pa idi. Ne znam sada, dugo nisam isao tuda.

Nista nece da ti se desi. Da su hteli odmah bi te strpali u zatvor (sto nije tek tako u EU). Samo ces morati da platis kaznu pri ulasku, ili postoji mogucnost da te ne pusti da udjes. Nema potrebe da te trpa u zatvor, ako nemas para za kaznu da platis pri izlasku, ne mozes nazad dok ne platis. I tako 5 godina dok ne zastari (da pokusam da uprostim). To NIJE isto sto i zabrana ulaska, koju uglavnom dobijaju zbog rada na crno i krivicnih dela izvrsenih u EU. Tu nema placanja kazne. To je mera koja se odredjuje sudski i kraj.

Nemam neki link, ali mislim da na netu mogu da se pronadju kaznene odredbe pojedinih zemalja za prekoracenje boravka.

Pozdrav svima

On 8/29/2012 at 5:50 AM, hekata said:

Da pise lepo naslov teme Prekoracenje famoznih 90 dana!! pomoc! i ja mislim da tu ima svako pravo da napise licno iskustvo a ja smatram da ga imam jer sam i ja izvlacen iz autobusa vise puta zbog istog

Ja znam za jednog vozača autobusa koji isto nije platio kaznu. I sledeći put su mu uzeli pasoš i sačekali da ode do Segedina plati kaznu. Putnici koji su ga čekali su bili   :maddd:

I ne znam šta očekuješ kao odgovor. Napravio si prekršaj, dobio instrukcije kako i gde da platiš i ..?

Pricam svoje licno iskustvo sta raditi kad se prekoraci nebitno dali 2 dana,2 meseca ili 12 meseci kad krenete za Srbiju nemojte kretati bez 150-300e na granicu pricam za Madjare jer kod njih moze i slon da prodje ako imas da mu ostavis osmeh na licu dok mu mases iz busa.Sve zavisi ko kako i zbog cega je ostajao duze mada sad kazem ako neko zeli da kasnije predaje za boravisnu vizu u nekoj zemlji ima zenu,decu ili zbog posla snasao se pa hoce preporucujem mu da se nezeza sa time jer zbog takvih stvari veoma moguce da je nikad nece dobiti jer oni gledaju na pecate kad predas i ako si samo jedan dan po pasosu ili po tom racunaru koji belezi sve prekoracio imas problem to pricam o svom slucaju onda ti trebaju jaki dokazi da si npr u to vreme bio regularno u Srbiji i da nisi kod njih,tako sam se zeznuo ja i sad pokusavam na sve nacine to da ispravim jer znam da nepostoji nikakva zabrana ili prekoracenje u racunaru al u pasosu ima.Sa Madjarima moze sve da se zavrsi ako imas srece bio sam u autobusu mene je pustio uz nesto sitno a lika jednog Roma nije hteo da pusti zbog prekoracenja od 6 meseci doduse ja nisam prekoracio kao on ili ko zna sta je vec tu u pitanju bilo,on je davao 500e vozacu da da Madjaru samo da mu nepise kaznu i ne zavodi u racunar Madjar nije hteo i napisao mu je kaznu dok meni nije nista i vratim se sutradan nazad ali kad se to radi i kad ulazite postoji mogucnost da vidi anomaliju u pasosu kao sto se meni jednom desilo i opet date nesto i on vam pozeli srecan put.Ja sam to radio svesno sve jer sam zelo da budem sa zenom i detetom i za 8 meseci takvog sporta uzeli su mi po prilicno novca da me nediraju i to se isplati samo onima koji nemaju sta da izgube jer verujte mi nisu oni ludi.Kad odlucite da radite tako bolje je po mome da na svaka tri meseca izadjete i castite i vratite se opet nego da ostajete u cugu po 9-12 i vise meseci jer tad su vece sanse da ce napisati kaznu ili uzeti vise novca jer pricam ono sta su vozaci sa kojima putujem i sa kojima sam popio bezbroj kafa i usput i dok se nalazim gore meni pricali a opet sve zavisi i od baksuza na kog naletis al takvih ima svega par na Horgosu a ostali vole novac.

Citam ovde slali su pasose da se udari izlazni pecat dok ste gore ja tvrdim da to nema sanse da ce iko da uradi i to sam pokusavao vozao mi se pasos i 500e tri nedelje po autobusima ni jedan policajac to nije hteo da uradi ni zakakve pare i kazu nemozemo to mora on da bude uz pasos i sve cemo zavrsiti,pre su madjarski policajci vracali datume na pecatima prekoracis 3 meseca on vrati datum na dan kad ti odgovara i neprovuce kroz racunar i svi srecni ni to vise nemoze i nece da rade nzm iz kog razloga iako provereno znam da pecat moze da se vrati i to sam pokusavao i nece samo ti neudare pecat i ostave ti prazninu i sa time ti prave problem kad opet ulazis jer to vide i znaju o cemu je rec i problem opet jer ako te kontrolisu negde znaju zbog toga da tu ozbiljno naprave sranje.Moja preporuka kome se isplati na madjare samo da ide i nece imati toliko problema ako ima kod sebe novca i to je skup sport za takvu vrstu zezanja i da jos ovo i vozaci se tu ugradjuju milon posto ja koliko ja mislim tu tarifu pravu znaju samo vozaci a pitanje je koliko on da ili koliko policajac njihov podeli sa vozacima jer svaki kaze ne mi nemamo nista sa tim a svi to rade svaki dan po bezbroj puta al dobro valjda je u cilju da ti neko zavrsi tvoje greske pa nije ni bitno to toliko

Много си неписмен.

Сваки човек који има нормалан живот, не може да путује 6 месеци за годину дана, тј ако му је такав посао извадиће визу. Тема је ако се изузетно деси да прекорачиш 90 дана, а не како да платиш некоме и како да се снађеш да би прошао свесно кршећи ту одредбу.

Da ali vrati se na pocetak teme i videces da je problem ako se prekoraci bas mnogo a ne jedan dan i ti ljudi su postavljali pitanja kako i na koji nacin da se vrate posle toga i ja sam napisao za takve ljude koji su u tom problemu nacin i moguce neprilike koje mogu da ih zadese.Ja imam normalan zivot i toliko provodim gore jer mi je porodica gore a ne da radim ili sta vec i nemoze me niko ubediti kad neko ostane duze gore da nije svesno to uradio,kad treba da se vratii postavlja pitanje na koji nacin da se vrati,koliko sam ja citao nisam ja jedini koji je napisao ovde za ovaj nacin i ako si primetio ja sam napisao da sam svesno to radio i da to sto sam radio ne ponosim se time jer sam sebi napravio samo probleme.i sto se tice moje nepismenosti ja  i pisem onako kako mislim i netrudim se na pravopis jer sam skolu zavrsio i nisam na kontrolnom ispitu

evo, cisto da naucis ovde nesto, a ne samo da gledas kako da izigras zakone EU i bezvizni rezim do kojeg smo jako tesko dosli: "ne" se pise odvojeno, sem necu nemoj, nisam. nemam

Guest
This topic is now closed to further replies.